cookie-og-privatlivspolitik
Citychef André Andersen, Vores Nykøbing er en aktiv deltager i netværk, hvis hovedområde er detailhandel.
Foto: Lars Henriksen

Ugeavisen Guldborgsund

Fokus på detailhandel

Erhvervs- og citychefer fra 25 danske byer har netop været samlet for at udveksle erfaringer og ideer.




05. februar 2019 kl. 09:00 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Citychef for Vores Nykøbing, André Andersen, er medlem af et netværk for city- og erhvervschefer.

- I lang tid har der været fokus på turisme, og det er helt fint, men vi mener, at fokus nu i højere grad skal rettes mod detailhandlen.

Sådan lyder det fra citychef for Vores Nykøbing, André Andersen. Han har netop været til netværksmøde i Middelfart, hvor erhvervs- og citychefer fra 25 danske byer var forsamlet for at udveksle erfaringer og ideer.

- Vi skal have detailhandlen med i udviklingsarbejdet fra kommunens side. Vi er af den helt klare opfattelse, at detailhandel er en del af bosætningspolitikken. En by med gang i detailhandlen, vil helt klart være attraktiv for nye beboere. Vores samarbejde med Guldborgsund Kommune er fantastisk, men vi vil arbejde for at detailhandlen er med på dagsordenen hver eneste gang, siger citychefen.

- Netværksgruppen startede så småt sidste år, og har deltagelse af repræsentanter for byer af vidt forskellig størrelse. Der er flere store byer med i samarbejde. Blandt andre Aalborg, Herning og Svendborg som de store, og netværket er opstået ud af citychef 2020, lyder det fra Andre Andersen.

Citychef 2020's formål er at kompetenceudvikle, opruste og facilitere erfarings- og videndeling mellem deltagerne for i sidste ende at klæde dem på til at vækste den lokale detailhandel i det digitale paradigme. Gennem inspiration udefra, erfaringsudveksling og best practice klæder vi deltagerne på til at løfte det strategiske arbejde med at udvikle oplevelser og en levende midtby.

- Sidste år var vi blandt andet i Belgien på et universitet, som forsker netop i detailhandel, og det var meget givende, siger Andre Andersen.
Netværket giver ham også en masse gode ideer, som han tager med hjem og arbejder videre med i Nykøbing.

- De fleste citychefer arbejder alene, og det er dejligt at få snakket med andre om de ting, vi går og laver. Så foruden at være et talerør for detailhandlen er det også erfaringsudveksling, forklarer han.

Foreløbig er netværket ikke organiseret som en forening eller organisation, men ifølge André Andersen arbejdes der på det mere formelle. Og der er omkring 75 byer i landet, som kan være aktuelle.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce