cookie-og-privatlivspolitik
Den nye Krenkerup-øl er særligt udviklet til Vegvisir-kapsejladsen i august.
Den nye Krenkerup-øl er særligt udviklet til Vegvisir-kapsejladsen i august.
Foto: Privat

Ugeavisen

Vegvisir får igen egen øl

Når det i midten af august endnu engang gælder Vegvisir Race, kan tilskuere og deltagere igen nyde en øl særligt brygget til lejligheden.
23. juli 2019 kl. 10:00 Af Manfred Sørensen

Annonce

Lokale Krenkerup Bryggeri leverer endnu engang en særligt brygget øl, når det fra 15. til 17. august igen gælder Vegvisir Race.

"Vegvisir Race Beer" lyder navnet på den særlige bryg, som i dagene for kapsejladsen kan købes som fadøl eller flaskeøl fra centrum for begivenheden på Slotsbryggen i Nykøbing samt som fadøl på havnene i Guldborg, når deltagerne passerer broen, og i Stubbekøbing, når sejlerne runder det såkaldte "Stubbekøbing Fly By-mærke", et udlagt mærke lige ud for havnen.

Vegvisir Race Beer er et samarbejde mellem bryggeriet, Vegvisir Race og de lokale sejlklubber, der investerer masser af tid og kræfter i begivenheden, og pengene fra salget går ubeskåret til sejlklubberne.

- Vegvisir Race giver os en mulighed for at vise, hvad sejlsport er, og hvad den maritime livsstil kan tilbyde. Vi håber dermed at medvirke til, at sejlklubberne får flere medlemmer ikke mindst blandt børn og unge. Og det er netop til udvikling og vedligehold af klubbernes ungdomsarbejde, at vi kan bruge et eventuelt overskud fra ølsalget på havnene, siger Jørgen Bojesen fra Guldborgland Bådelaug.

På land byder eventet på meget mere end bare salg af øl.

- Sejlerne begynder at ankomme søndag den 11. august, og havnen bliver mere levende. Vi starter underholdningen fra onsdag aften den 14., mens den officielle del med et hav af aktiviteter på havnen starter den 15., forklarer Carl Erik Hansen, formand for Sejlforeningen Vikingen i Nykøbing, der tilføjer, at aktiviteterne primært har fokus på havmiljø, genbrug og renere kyster, men at programmet også byder på kunstudstilling, korsang og livemusik.

I Nykøbing, Stubbekøbing og Guldborg forventer man mange mennesker på kajen, der kommer til at se Vegvisir Race-bådene på Guldborgsund eller i Smålandshavet, mens solen går ned og fuldmånen stiger op. Kapsejladsen løber som nævnt fra torsdag 15. august til lørdag 17. august, og start og mål er i Nykøbing.
 
 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce