Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Vores Nykøbing: - Vi har en unik midtby, som vi skal være om

Vores Nykøbing bestyrelse efter generalforsamlingen i sidste uge: Fra venstre er det Lars Henriksen (Ugeavisen Guldborgsund), Per Kristiansen (Kvickly), Morten Ammentorp (Advokatfirmaet Drachmann), Jan Koch (East Logistic), Michael Rafn (Arbejdernes Landsbank), Emma Horskjær (By Emma) og Claudia Pilemand (Pilemand Tømrer- og Snedkerfirma). Yderst til højre er det så erhvervs- og citychef André Andersen. Foto: Thomas Kaufmann Lund

Nykøbings fremtid blev debatteret på generalforsamlingen i Vores Nykøbing.

60 forretnings- og erhvervsfolk fra i alt 222 medlemvirksomsheder havde taget imod en invitation Vores Nykøbing's ordinære generalforsamling torsdag i sidste uge i Drachmann Loungen i CM Arena.

Aftenen blev indledt med en orientering om områdefornyelsen i midtbyen. Konstitueret direktør i Teknik & Miljø, Christian Refstrup, fortalte om og beskrev de ting der nu i flere etaper skal ske på og omkring Torvet.

- Vi har forsøgt at tænke anderledes og lidt mere speciel, end man måske ser det i andre byer, fortalte direktøren, og understregede, at det hele bliver en del af en større plan, hvor også havnen, Cementen og en idé med at føre Tingsted Å ind i byen indgår.

Efter Refstrup tog borgmester John Brædder over og fortalte om kommuneplanen.

- Der sker mange ting, ikke mindst i Nykøbing. Og vi forsøger at hæve overliggeren for, hvad der er muligt, sagde han og fortalte blandt andet om øen i Guldborgsund, der skal forbinde Sundby med resten af Nykøbing og udviklingsplanerne med blandt andet et stort hotel og en helhedsplan for stadion og en hal 4, ligesom han også kom ind på Guldborgsundscentret.

- Godt nok er Næstved Kommune og selve byen større end Guldborgsund og Nykøbing, men vi vil ikke blot være en filial af Næstved, lød det fra John Brædder, der sluttede med at sige:

- Med alle de ting, der sker og de muligheder vi har i de kommende ti år, er det helt klart vores egen skyld, hvis nogen så stadig kalder vores område for udkant!

Efter et indlæg fra erhvervs- og citychef André Andersen, der fortalte om en brainstorm-gruppe bestående af 12 til 14 personer, der arbejder med idéer til forbedringer i byen, var turen kommet til selve generalforsamlingen og beretningen.

Denne blev læst op af næstformanden i Vores Nykøbing, Morten Ammentorp.

- Vi fornemmer, at erhvervslivet i byen generalt har det bedre, hvorimod butikslivet - i lighed med resten af landet - har langt større udfordringer, sagde han.

Beretningen omhandlede også Guldborgsundcentret.

- Centret er blevet udvidet med flere butikker - en udvikling vi har særlig fokus på. Flere detailhandelsanalyser viser, at en øget omsætning i centret blot bliver hentet i midtbyen. Vi skal have udvikling i Nykøbing, men ikke løsninger, hvor man blot åbner et sted i byen og så medfører det blot lukning, et andet sted i byen. Vi har en unik midtby, som mange andre provinsbyer er misundelig på. Den skal vi værne om. Vi skal ikke ende, som for eksempel Næstved, med en halvdød bymidte og et storcenter.

Der var en enkelt udskiftning til den 7 m/k store bestyrelse: Emma Hoskjær afløser John Aage Jørgensen, der ikke ønskede genvalg.

  • Vores Nykøbing bestyrelse efter generalforsamlingen i sidste uge: Fra venstre er det Lars Henriksen (Ugeavisen Guldborgsund), Per Kristiansen (Kvickly), Morten Ammentorp (Advokatfirmaet Drachmann), Jan Koch (East Logistic), Michael Rafn (Arbejdernes Landsbank), Emma Horskjær (By Emma) og Claudia Pilemand (Pilemand Tømrer- og Snedkerfirma). Yderst til højre er det så erhvervs- og citychef André Andersen. Foto: Thomas Kaufmann Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo