cookie-og-privatlivspolitik
Din Stemme blev byrådets tredjestørste parti efter Socialdemokratiet og Venstre. Men de mange mindre valgsteder med tilbagegang vakte bekymring undervejs.

3

Billeder

Din Stemme blev byrådets tredjestørste parti efter Socialdemokratiet og Venstre. Men de mange mindre valgsteder med tilbagegang vakte bekymring undervejs.
Foto: Anders Knudsen

Valg

Den svære toer for Din Stemme

Håbet var tre pladser, men Din Stemme måtte nøjes med at bevare sine to.
17. november 2021 kl. 15:00 Af Rikke Folm Berg

LOLLAND Inden tallene røg op på storskærmene i valgcaféen på rådhuset i Maribo, blev der vist billeder af skønne og kønne scenerier fra Lolland: en blå cykel parkeret op ad blomster, badebroen ved Hestehovedet, Nakskov havnefront, stranden ved Hyldtofte Østersøbad, Dybvig Havn - og vindmøller på land.

Dem vil Din Stemme ikke have, i hvert fald ikke på land, kun på vand.

Den position var i sin tid medvirkende grund til Marie-Louise Brehm Nielsen og Henning A. Rasmussens brud med Venstre og årsag til stiftelsen af listen.

Men denne mærkesag for listen hjalp muligvis nok til at bevare de to pladser, som listen opnåede ved sit første valg i 2017, men ikke til at få flere pladser.

Det var ellers håbet, at især valgstedet i Dannemare og Nakskov Vest ville kaste nogle stemmer af sig, fordi borgere tilknyttet disse valgsteder vil blive berørt af de planlagte, men påklagede, Bogø-møller. Men det skete altså ikke.

Annonce

I Dannemare fik Din Stemme godt nok med 197 stemmer en fremgang på 1,9 procentpoint. Men det mere end tre gange så store valgsted Nakskov Vest udløste med 228 stemmer en tilbagegang på minus 1,1 procentpoint.

Til gengæld gik partiet frem i Maribo.

- Sidst var det landområderne, vi gik frem i, nu går vi frem i den næststørste by, hvor vi lå lavt sidst, sagde Marie-Louise Brehm Nielsen, der brugte en del tid i løbet af aftenen på at granske tallene.

Ifølge Henning A. Rasmussen skyldtes fremgangen i Maribo muligvis, at listen havde en afvigende holdning til håndteringen af varmesagen.

- Den er vi blevet kvitteret for, sagde han.

Annonce

- Det her valg er den svære toer for Din Stemme. Vi havde nyhedsinteressen første gang, så det her var testen, og den har vi bestået. Vores to bevarede pladser viser, at vi har vores berettigelse i byrådet, sagde Marie-Louise Brehm Nielsen.

Din Stemme opnåede i alt 7,3 procent af stemmerne i 2021 mod 7,8 i 2017, men den samlede nedgang på 0,4 procentpoint rokkede altså ikke ved antallet af pladser i byrådet, som forblev to for listen. Henning A. Rasmussen fik i alt 552 personlige stemmer. Marie-Louise Brehm Nielsen fik 435.

For Peter Friis, som var kandidat nummer fem for listen og spritny i politik, var den manglende fremgang ærgerlig.

- Det er øv, at vi ikke har fået mere ud af alt det arbejde, vi har gjort, sagde han.

Men mest var der taknemmelighed at spore, og på Facebook takkede listen i et opslag postet i nat sine vælgere samt rettede en tak til alle frivillige, medlemmer, kandidater, venner og familie for opbakningen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE