cookie-og-privatlivspolitik
René Christensen, her fotograferet på valgnatten, ser ikke sig selv som kandidat til formandsposten i Dansk Folkeparti.
René Christensen, her fotograferet på valgnatten, ser ikke sig selv som kandidat til formandsposten i Dansk Folkeparti.
Foto: Anders Knudsen

Valg

René tager formands afgang til efterretning

René Christensen ser ikke sig selv som kandidat til formandsposten i Dansk Folkeparti.
18. november 2021 kl. 09:50 Af Jakob Poulsen

GULDBORGSUND Byråds- og folketingsmedlem René Christensen fra Dansk Folkeparti var knap nok kommet sig ovenpå aftenen og nattens maratonforhandlinger om, hvem der skal lede Guldborgsund Kommune i de næste fire år, før hans partiformand, Kristian Thulesen Dahl, meddelte, at han i kølvandet på partiets tilbagegang ved kommunalvalget ønsker at trække sig fra formandsposten.

Selv om det måske ikke var den største overraskelse set i lyset af situationen i partiet i snart nogen tid, kom det alligevel lidt bag på René Christensen, fortæller han.

- Det må jeg jo tage til efterretning. Man kan ikke sige, at han bare løber af pladsen, for han har jo kæmpet med det. Jeg har stor respekt for Kristians udmelding, og jeg har været rigtig glad for at arbejde sammen med ham, siger han.

Om partiets problemer siger han:

- Det har stået på i lang tid, men politik er også en holdsport, og hvis der går mange mål ind, er det ikke kun målmandens skyld, siger René Christensen.

Annonce

- I 20 år oplevede vi kun fremgang, og nu er vi vel bare blevet et ganske almindeligt parti. På et tidspunkt havde vi jo udlændingepolitikken for os selv. At vi i dag åbent kan tale om udlændinge og hjemsendelser er jo takket være os. Jeg er bare lykkelig for, at vi ikke har samme situation som i Sverige, siger René Christensen.

Flere politiske iagttagere nævner René Christensen som en mulig outsider til formandsposten i Dansk Folkeparti, men sådan ser han ikke selv på det.

- Tanken om at blive formand har slet ikke strejfet mig. Jeg har stadig masser af indtryk siddende i mig fra i går (valgnatten, red.), så det er nok derfor, det andet ikke helt har sat sig endnu, siger han.

Partiets hovedbestyrelse, som René Christensen er en del af, skal sidst på ugen mødes for formelt at tage stilling til Kristian Thulesen Dahls ønske om at indkalde til et ekstraordinært årsmøde.

Den lokale stemmesluger håber, at man nu vil bruge den kommende tid i partiet til ikke kun at finde en ny formand, men også hvilken retning partiet skal udvikle sig i fremadrettet.

Annonce

- Vores berettigelse er der. Jeg tror, at vi skal tale noget mere om, hvad vi også er - udover udlændingepolitikken. Vi er jo også stærke på det sociale område og på handicapområdet, og vi arbejdede jo også for ældrechecken og klippekortsordningen til de ældre. Men jeg tror ikke, at der er mange vælgere, der tænker over det, når de står nede i stemmeboksen, siger René Christensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE