Annonce
Politik

Skifter til Venstre

Helle Munk, som har været medlem af Borgerlisten i den gamle Nysted Kommune og Guldborgsundlisten og siddet i både Nysted Byråd og Guldborgsund Byråd, har valgt at skifte til Venstre. Foto: Anders Knudsen

Efter knap 18 år som medlem af lokallister har tidligere byrådsmedlem Helle Munk nu skiftet parti.

ØSTER ULSLEV En gammel kending inden for lokalpolitik i Guldborgsund Kommune har valgt at skifte parti. Helle Munk begyndte sin politiske karriere hos Borgerlisten og sad i Nysted Byråd i 2002 til 2006.

Det var i den periode, hvor Nysted Kommune blev en del af den nye storkommune Guldborgsund. Hun stillede ikke op til det første valg i den nye storkommune i 2005, men sad i byrådet i Guldborgsund fra 2009 til 2017, hvor hun valgte ikke at genopstille.

I 2012 blev Borgerlisten i Nysted slået sammen med Nyt Guldborgsund og blev til Guldborgsundlisten. Nu er hun så klar til at gøre politisk comeback med et skift til Venstre.

- Mit eget politiske ståsted har altid været med et liberalt hjerte, og derfor synes jeg ikke, det er unaturligt, at jeg melder mig ind i Venstre. Hvis du spørger de andre i Guldborgsundlisten, vil de nok sige, at det heller ikke kommer bag på dem, at Helle er liberalist, siger Helle Munk.

- Den politik, Venstre fører, passer rigtig fint i forhold til min egen tilgang til tingene, så det var naturligt at vælge Venstre, fortsætter hun.

Har din timing noget at gøre med Venstres øjeblikkelige tilbagegang?

- Der har været den her debat om et Venstre på landet og et Venstre på Christiansborg, men det har ikke noget at gøre med min beslutning, for den havde jeg sådan set truffet inden den tilbagegang, Venstre har haft på det seneste. Men det er klart, at kan jeg bidrage til, at vi kan få Venstre længere frem i bussen, og at det bliver Venstres politik, der bliver ført, så er det det, jeg gerne vil, fortæller Helle Munk.

Helle Munk er 52 år og arbejder til daglig som chef i Ledelsessekretariatet i Vordingborg Kommune. Et job, hun har haft siden 2006. Hun har boet 31 år i Øster Ulslev, men har netop købt hus i Sundby.

- Den politik, Venstre fører, passer rigtig fint i forhold til min egen tilgang til tingene, siger Helle Munk. Foto: Anders Knudsen

Brænder for yderområderne

Selv om hun nu tørner ud for et nyt parti, har hun endnu ikke besluttet, om hun vil genopstille ved kommunalvalget, men hendes mærkesager er stadig de samme.

- Det er nok ikke overraskende for nogen, at jeg fortsat vil arbejde for, at vi skal have en bosætningspolitik, der også tilgodeser, at vi stadig har bosætning ude i vores yderområder. By- og landområderne i kommunen er hinandens forudsætninger. Jeg har boet 31 år i Øster Ulslev, så jeg ved om nogen, hvordan det er at bo ude i et yderområde, siger Helle Munk og fortsætter:

- De basale serviceydelser, som for eksempeldet at få passet et barn i en dagpleje eller i en integreret institution, skal vi fortsat have ude i yderområderne. Det ligger mig stadig meget på sinde. Også når det kommer til offentlig transport. Det kan ikke nytte noget, at vi har nogle landområder, hvor borgerne ikke har mulighed for at komme ind og uddanne sig. Det er vigtigt, at de unge får taget sig en ungdomsuddannelse, og det kræver, at vi også har busser ude i yderområderne. Det gælder også for folk i beskæftigelse. Man skal kunne komme frem og tilbage, siger Helle Munk.

En anden ting, som er vigtig for hende, er samskabelse og borgerinddragelse.

- Dialog er for mig et vigtigt nøgleord. Jeg har altid sat det højt at få inddraget borgerne, så der bliver en mere bæredygtig bro mellem den kommunale verden og de mange frivillige, som er derude decentralt, siger Helle Munk og fortsætter:

- Jeg har selv været med i Øster Ulslev Beboerforening, og der kunne vi godt have brugt mere hjælp fra den kommunale verden. Jeg er godt klar over, at når man bosætter sig et sted som Øster Ulslev, så kan man ikke få det hele leveret, der skal man også yde noget selv, og det vil man også gerne, men vi skal se på, hvordan kan man gøre det lettere at være frivillig i sådan en forening.

Privat er Helle Munk gift med Mikael, og de har tre sønner på 29, 25 og 23 år.

  • Helle Munk, som har været medlem af Borgerlisten i den gamle Nysted Kommune og Guldborgsundlisten og siddet i både Nysted Byråd og Guldborgsund Byråd, har valgt at skifte til Venstre. Foto: Anders Knudsen
  • - Den politik, Venstre fører, passer rigtig fint i forhold til min egen tilgang til tingene, siger Helle Munk. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof