cookie-og-privatlivspolitik
Helle Munk, som har været medlem af Borgerlisten i den gamle Nysted Kommune og Guldborgsundlisten og siddet i både Nysted Byråd og Guldborgsund Byråd, har valgt at skifte til Venstre.

2

Billeder

Helle Munk, som har været medlem af Borgerlisten i den gamle Nysted Kommune og Guldborgsundlisten og siddet i både Nysted Byråd og Guldborgsund Byråd, har valgt at skifte til Venstre.
Foto: Anders Knudsen

Valg

Skifter til Venstre

Efter knap 18 år som medlem af lokallister har tidligere byrådsmedlem Helle Munk nu skiftet parti.
19. februar 2021 kl. 10:49 Af Denny Michael Jakobsen

ØSTER ULSLEV En gammel kending inden for lokalpolitik i Guldborgsund Kommune har valgt at skifte parti. Helle Munk begyndte sin politiske karriere hos Borgerlisten og sad i Nysted Byråd i 2002 til 2006.

Det var i den periode, hvor Nysted Kommune blev en del af den nye storkommune Guldborgsund. Hun stillede ikke op til det første valg i den nye storkommune i 2005, men sad i byrådet i Guldborgsund fra 2009 til 2017, hvor hun valgte ikke at genopstille.

I 2012 blev Borgerlisten i Nysted slået sammen med Nyt Guldborgsund og blev til Guldborgsundlisten. Nu er hun så klar til at gøre politisk comeback med et skift til Venstre.

- Mit eget politiske ståsted har altid været med et liberalt hjerte, og derfor synes jeg ikke, det er unaturligt, at jeg melder mig ind i Venstre. Hvis du spørger de andre i Guldborgsundlisten, vil de nok sige, at det heller ikke kommer bag på dem, at Helle er liberalist, siger Helle Munk.

- Den politik, Venstre fører, passer rigtig fint i forhold til min egen tilgang til tingene, så det var naturligt at vælge Venstre, fortsætter hun.

Annonce

Har din timing noget at gøre med Venstres øjeblikkelige tilbagegang?

- Der har været den her debat om et Venstre på landet og et Venstre på Christiansborg, men det har ikke noget at gøre med min beslutning, for den havde jeg sådan set truffet inden den tilbagegang, Venstre har haft på det seneste. Men det er klart, at kan jeg bidrage til, at vi kan få Venstre længere frem i bussen, og at det bliver Venstres politik, der bliver ført, så er det det, jeg gerne vil, fortæller Helle Munk.

Helle Munk er 52 år og arbejder til daglig som chef i Ledelsessekretariatet i Vordingborg Kommune. Et job, hun har haft siden 2006. Hun har boet 31 år i Øster Ulslev, men har netop købt hus i Sundby.


Brænder for yderområderne

Selv om hun nu tørner ud for et nyt parti, har hun endnu ikke besluttet, om hun vil genopstille ved kommunalvalget, men hendes mærkesager er stadig de samme.

- Det er nok ikke overraskende for nogen, at jeg fortsat vil arbejde for, at vi skal have en bosætningspolitik, der også tilgodeser, at vi stadig har bosætning ude i vores yderområder. By- og landområderne i kommunen er hinandens forudsætninger. Jeg har boet 31 år i Øster Ulslev, så jeg ved om nogen, hvordan det er at bo ude i et yderområde, siger Helle Munk og fortsætter:

Annonce

- De basale serviceydelser, som for eksempeldet at få passet et barn i en dagpleje eller i en integreret institution, skal vi fortsat have ude i yderområderne. Det ligger mig stadig meget på sinde. Også når det kommer til offentlig transport. Det kan ikke nytte noget, at vi har nogle landområder, hvor borgerne ikke har mulighed for at komme ind og uddanne sig. Det er vigtigt, at de unge får taget sig en ungdomsuddannelse, og det kræver, at vi også har busser ude i yderområderne. Det gælder også for folk i beskæftigelse. Man skal kunne komme frem og tilbage, siger Helle Munk.

En anden ting, som er vigtig for hende, er samskabelse og borgerinddragelse.

- Dialog er for mig et vigtigt nøgleord. Jeg har altid sat det højt at få inddraget borgerne, så der bliver en mere bæredygtig bro mellem den kommunale verden og de mange frivillige, som er derude decentralt, siger Helle Munk og fortsætter:

- Jeg har selv været med i Øster Ulslev Beboerforening, og der kunne vi godt have brugt mere hjælp fra den kommunale verden. Jeg er godt klar over, at når man bosætter sig et sted som Øster Ulslev, så kan man ikke få det hele leveret, der skal man også yde noget selv, og det vil man også gerne, men vi skal se på, hvordan kan man gøre det lettere at være frivillig i sådan en forening.

Privat er Helle Munk gift med Mikael, og de har tre sønner på 29, 25 og 23 år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE