cookie-og-privatlivspolitik
Karen Zubari har tidligere været med i Ældrerådet, hun gik på grund af uoverensstemmelser, nu er hun tilbage med et meget stærkt mandat.
Karen Zubari har tidligere været med i Ældrerådet, hun gik på grund af uoverensstemmelser, nu er hun tilbage med et meget stærkt mandat.
Foto: Claus Hansen

Valg

Zubari topscorer til Ældrerådet

Ingen tvivl om stemmetallene til ældrerådsvalget, klar forskel på valgte og suppleanter.
19. november 2021 kl. 19:44 Af Lise Ravnkilde

FAKTA
Stemmetallene ved ældrerådsvalget fordelte sig således:
Karen Zubari, 1.931, Susanne Andersson, 979, Anne Bjerregaard, 906, Mai-Britt Rasmussen, 891, Annie Jeppesen, 844, Nina Stangerup, 630, Finn Olsen, 579, Alice Paaske, 552, Ulrik Slente, 471, Erik Nielsen, 426, Tom Svendsen, 385, og de tre suppleanter Hanne Frechsen, 260, Tove Anni Børreson, 130, Kirsten Nielsen, 116.

LOLLAND Denne gang var der kun 14 opstillede til ældrerådsvalget i Lolland Kommune mod 28 kandidater i 2017. Det betød, at der var mange flere stemmer til hver kandidat. Men uanset antallet af kandidater er der ingen tvivl om, at Karen Zubari fra Rødby er en klar topscorer ved ældrerådsvalget.

Da stemmerne var talt op torsdag aften, havde Karen Zubari fået 1.931 stemmer ud af 9.411, den med næstflest stemmer blev Susanne Andersson, der fik 979 stemmer.

Denne gang er der heller ingen tvivl om, hvem der er valgt ind, og hvem der er suppleanter.

Tom Svendsen kom ind som medlem af Ældrerådet som nummer 11 med 385 stemmer foran førstesuppleanten Hanne Frechsen, der fik 260 stemmer.

- Denne gang er der ikke nogen, der vipper. Det er meget klare tal, der er ingen tvivl om, hvem der er valgt eller ikke valgt, fortæller den afgående formand for Ældrerådet, May-Brit Horst.

Annonce

Stemmeprocenten til ældrerådsvalget var i gennemsnit 60 procent, svingende fra 53,83 i Maribo til 84,59 i Holeby.

Det nye Ældreråd ser således ud i rækkefølge efter stemmetal: Karen Zubari, Susanne Andersson, Anne Bjerregaard, Mai-Britt Rasmussen, Annie Jeppesen, Nina Stangerup, Finn Olsen, Alice Paaske, Ulrik Slente, Erik Nielsen og Tom Svendsen, suppleanter blev Hanne Frechsen, Tove Anni Børreson og Kirsten Nielsen.

Første gang, det nye Ældreråd træder sammen, er 7. december. Det afgående Ældreråd holder sit sidste møde klokken 13, hvor det har nogle få sager, det skal gøre færdig eller sende videre til det nye Ældreråd.

- Vi tilstræber at gøre sagerne færdige, at få lukket dem. Så går vi ud ad døren, og det nye råd mødes, fortæller May-Brit Horst.

Når de nyvalgte mødes, er det Finn Olsen, som det længst siddende medlem, der skal lede mødet, indtil der er blevet valgt en formand.

Annonce

På det første møde skal der også vælges en næstformand og en repræsentant til Fælleskøkkenet.

Der skal desuden fastsættes en mødedag og tid for de fremtidige møder. Ældrerådets møder ligger som udgangspunkt kort efter møderne i Lolland Kommunes ældre- og sundhedsudvalg.

På valgdagen sagde Karen Zubari blandt andet til Folketidende, at hun håber at være med til at gøre Ældrerådet mere synligt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE