cookie-og-privatlivspolitik
På skærgårdsøen Hönö kan man godt tilbringe en hel dag.
På skærgårdsøen Hönö kan man godt tilbringe en hel dag.
Foto: Privat

WeekendTid

En dag uden for storbyen

Ferietip fra Folketidendes rejseskribent.
07. maj 2019 kl. 11:50 Af Jørgen Lind

Annonce

Turistfolkene i Sveriges næststørste by er gået i samarbejde med Västtrafik om at få flere turister til at se, hvad Gøteborgs omegn byder på. Derfor har de strikket et koncept sammen ved navn Next to Gothenburg, som sætter fokus på seks udflugtsmål, som alle kan nås med den offentlige trafik.

Man kan vælge dagture eller inkludere overnatninger. Detaljerede beskrivelser af stederne samt transporten med billettype og praktik fremgår af en ny hjemmeside, www.vastsverige.com/straxutanforgoteborg.

På Next to Gothenburg-listen står blandt andet den største ø i Gøteborgs skærgård, Hönö, der beskrives som en ægte vestkystperle. Her er klipper, fiskerbåde, små spisesteder, butikker og fuld af liv året rundt.

Desuden kan nævnes Sveriges "kagehovedstad", Alingsås, med brostensbelagte gader og pastelfarvede træhuse, konditorier og bagerier på næsten hvert et gadehjørne. Regelmæssigt holdes der guidede kagerundvisninger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce