cookie-og-privatlivspolitik
The Whale, her set fra havet og fra landjorden, er formet som en blød kurve, der skal lede tankerne hen på en hvalhale og den lille del af hvalens ryg, som er synlig over vandet.

2

Billeder

The Whale, her set fra havet og fra landjorden, er formet som en blød kurve, der skal lede tankerne hen på en hvalhale og den lille del af hvalens ryg, som er synlig over vandet.
Foto: Privat

WeekendTid

Kig på hvaler fra en hval

Oplevelsestip fra Folketidendes rejseskribent.
22. februar 2020 kl. 06:00 Af Jørgen Lind

Annonce

I konkurrence med verdenskendte tegnestuer som BIG og Snøhetta har det danske arkitektfirma Dorte Mandrup vundet konkurrencen om at udforme en arktisk turistattraktion.

Landsbyen Andenes på den norske ø Andøy 300 kilometer nord for Polarcirklen tiltrækker årligt 50.000 turister, som kommer for at spotte kaskelothvaler. Her, helt nede ved vandet, skal opføres et center, der dels formidler viden om hvaler, dels bliver et udsigtspunkt.

Dorte Mandrup, som har designet centret "The Whale", siger: "Bygningen er en skal, som løfter sig op over havoverfladen. Man kan både betragte den som en del af landskabet eller som en ø, der løfter sig over havet - eller som en hvalryg. Vi har dog ikke villet lavet en alt for direkte reference til hvalen".

Inde i bygningen indrettes en udstilling om hvaler set fra et kunstnerisk, naturhistorisk og kulturhistorisk perspektiv. Går man op på taget, har man en fin udsigt over Nordatlanten og eventuelle hvaler.

Ifølge Andøy Posten kommer projektet til at koste 300-400 mio. norske kroner og ventes åbnet om to år. De offentlige og private investorer håber hermed at gøre Nordnorge til en mere udbredt rejsedestination.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce