cookie-og-privatlivspolitik

WeekendTid

Tjek det blå kort inden julerejsen

Byder december på en seniorrejse til Spanien, miniferie og julemarked i Tyskland eller gaveshopping i Paris eller London? Uanset hvad er det en god ide at undersøge, om det blå sygesikringskort er gyldigt.
14. december 2019 kl. 06:00 Af Jørgen Lind

Annonce
FAKTA
Det blå kort fornyes på borger.dk. Der er en leveringstid på to-tre uger, men ved bestilling får man en midlertidig attest, der kan printes og medbringes, hvis kortet ikke når frem inden afrejse.
Alle familiemedlemmer skal have et blåt sygesikringskort - også børn.
Kortet gælder i alle EU-lande, Norge, Schweiz, Liechtenstein og Island.
EU-sygesikringskortet kan fornys til enhver tid.
Data fra SOS Internationals alarmcentral viser, at omkring 1200 fik brug for hjælp på deres rejse i december 2018.

Rigtigt mange har i år fornyet deres blå EU-sygesikringskort. Men det er stadig ikke alle de kort, der blev udstedt ved ordningens start i 2014, der er blevet udskiftet her fem år efter, hvor gyldigheden udløber. Derfor er der grund til at være ekstra opmærksom, hvis du skal ud at rejse i den kommende tid.

Udbetaling Danmark, der administrerer den europæiske sygesikring, oplyser, at folk har været gode til at forny kortene i løbet af 2019, men at der stadig er et antal danskere, der skal være opmærksomme på at forny deres kort.


Jule- og vinterrejser

Ud af de omtrent to millioner kort, der blev udstedt i 2014 og altså er udløbet i indeværende år, var flere end halvanden million kort blevet fornyet ved udgangen af oktober. Af de resterende kan en del have fornyet kortet i de mellemliggende år.

"Vi ser, at mange ældre rejser til Spanien over jul og vinter, og netop her er det vigtigt, at de sørger for at have et gyldigt EU-sygesikringskort med", siger Karin Tranberg, divisionsdirektør i SOS International.


Som supplement

Hvis kortet er udløbet, kan man risikere selv at skulle lægge ud for udgifter i forbindelse med sygdom og ulykke.

Generelt anbefaler SOS International, at man altid tegner en rejseforsikring som supplement til det blå kort, da flere ting ikke vil være dækket heraf, f.eks. hjemtransport, som i værste fald kan løbe op i et sekscifret kronebeløbKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce