Annonce
Femern

2.000.000 TIMER UDEN ALVORLIGE ULYKKER

Besætningen på "Magnor" tæller omkring syv til otte mand i dagtimerne og fem om natten. Foto: Peter Levinsen Hansen
Forrige fredag fejrede FBC til søs, at man er nået halvvejs med udgravning af renden til den kommende tunnel, samt at man nu er nået op på to millioner mandetimer uden alvorlige ulykker.

RØDBYHAVN: Midt i maj kunne arbejdet på den kommende Femerntunnel erklæres halvvejs færdigt med udgravningen af den 18 kilometer lange rende mellem Rødbyhavn og Puttgarden, hvor tunnelen skal nedsænkes.

Samtidig kan Fehmarn Belt Contractors, FBC, markere, at man nu har nået to millioner mandetimer uden alvorlige arbejdsulykker.

En alvorlig arbejdsulykke defineres som en ulykke, hvor personen ikke kan arbejde i 24 timer. Samlet set har FBC under projektet haft 3,2 millioner mandetimer med én af disse ulykker, hvoraf de seneste to millioner nu har været ulykkesfri.

Annonce

Selv om vi kan fejre, at vi er nået halvvejs, så er det også vigtigt for os at markere, at det bliver gjort sikkert.

Bart Pröpper, projektdirektør for FBC

- Vi sammenligner os selvfølgelig med andre virksomheder i industrien, og vi synes, at det er lidt af en bedrift både indenfor vores egen sektor og sammenlignet med produktionsvirksomheder i Danmark generelt, og det gør projektets ejer (Femern A/S, red.) også, fortæller Bart Pröpper, projektdirektør for FBC.

Hos FBC skruer man langsomt ned for aktiviteten i løbet af året, efterhånden som konsortiets del af projektet bliver færdigt, fortæller Bart Pröpper, projektdirektør for FBC. Foto: Claus Hansen

- Så selv om vi kan fejre, at vi er nået halvvejs, så er det også vigtigt for os at markere, at det bliver gjort sikkert, fortsætter han.

Begge milepæle blev forrige fredag markeret til søs af FBC, der har kontrakten på udgravningen samt byggeriet af arbejdshavne, landindvindingen på dansk og tysk side og byggeriet af kystsikringen i området.

Med besætninger, der både bor og arbejder om bord på skibene, måtte der tænkes i en lidt anderledes fejring end på landjorden, hvor milepælene blev markeret med en grillaften.

Derfor hejste man i fredags en pølsevogn om bord på et af skibene og sejlede den rundt til alle FBC's fartøjer i Femern Bælt med pølser, flæskestegssandwich og is til besætningerne.

En stor del af udgravningerne er klaret af gravemaskinerne "Simson" og "Magnor",  hvor sidstnævnte er verdens største flydende gravemaskine.

Fra den sejlende pølsevogn var det også muligt at få lavet sig en gammeldags isvaffel. Foto: Peter Levinsen Hansen

En stor del af den jordbund, der graves op af Femern Bælt af gravemaskiner som "Magnor",  stammer fra istiden.

- Det er meget specifikt for områder, hvor der har været istid - Nordsøen, England og Skandinavien. I for eksempel Østen har der ikke været istid, hvorfor man ser nogle helt andre typer jordbund. Det materiale, vi henter op i Femern Bælt, er meget stærkt og kompakt, og som samtidig indeholder store kampesten, som er svære at oprense uden brug af specielt udstyr, forklarer Bart Pröpper.

At projektet er nået halvvejs betyder også, at man er begyndt at skalere ned på antallet af skibe og medarbejdere hos FBC.

I slutningen af juli forventer man blandt andet, at både "Simson" og "Magnor" er færdige med deres del af arbejdet og derfor kan sendes videre ud i verden til andre opgaver.

- Vi er nået forbi toppen på vores del af projektet og nedskalerer i øjeblikket. Men efterhånden, som vi skalerer ned, så skalerer FLC (der bygger tunnelelementfabrikken, red.) op, og vi prøver at finde job til folk derovre. Det har også været vigtigt for os, at når vi har nedskaleret, så har vi nedskaleret de ikke-danske folk, vi har hyret gennem forskellige europæiske bureauer, først, fortæller Bart Pröpper.

Annonce
Annonce
Sport

REKORDMANGE PIGER PÅ FODBOLDSKOLE

Annonce
Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Annonce
Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Tour de France

STORSKÆRMS-ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Annonce
Annonce