cookie-og-privatlivspolitik
Brandfolkene fik hurtigt slukket branden på altanen.

15

Billeder

Brandfolkene fik hurtigt slukket branden på altanen.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Beboer slog alarm: Brand i lejlighed

Boligdirektør roser kvik beboer.
15. juni 2021 kl. 18:19 Af David Arnholm

NYKØBING Tirsdag kort før klokken 17 blev Lolland-Falster Brandvæsen kaldt til brand i en lejlighed på anden sal på Lindevænget. En beboer på tredje sal havde således set, at der kom røg op.

Brandvæsnet rykkede ud og kunne konstatere, at der ikke var nogen hjemme i lejligheden. Brandmændene brød derfor døren op og få adgang til en altan, hvor der var ild i en stol - muligvis antændt af en glemt cigaret.

Den brand blev hurtigt slukket, hvorefter Skadesservice blev rekvireret, fortæller indsatsleder Ruben Salqvist fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Det er mindre end en uge siden, at en ældre kvinde omkom i forbindelse med en brand i en lejlighed på Vendsysselvej, der også ligger i Lindholmkvarteret. Men de to brande har intet med hinanden at gøre.

- Der er ikke noget mistænkeligt i det. Det var et hændeligt uheld, vurderer Ruben Salqvist således.

Annonce

Anita Ulrik Sørensen, der er direktør for Boligselskabet Fjordparken, rykkede ud til branden og roser beboeren, der slog alarm.

- Det er kun takket være hende, det ikke er gået værre, siger hun og fortæller, at den årvågne beboer stod og var ved at lave mad, da hun lugtede røg.

Hun gik ud på altanen for at undersøge det og kunne se røgen nedenunder, hvorefter hun slog alarm.

- I morgen får hun en kæmpestor, flot kurv som tak for, at hun var så hurtig, siger Anita Ulrik Sørensen, der efter branden fik en kop kaffe hos beboeren på tredje sal.

- Vi sidder for at få ro på nerverne. Man bliver jo chokeret, og adrenalinen pumper rundt, for man ved aldrig, hvad man kommer ud til, når der bliver kaldt ud til brand: Skal vi genhuse? Er der børn involveret? Vi skal være klar til at hjælpe, siger hun og glæder sig over, at det største problem nu er en smadret dør og en lugt af røg i opgangen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE