Annonce
Sport

AFRIKANSK MESTER KLAR TIL AT SENDE LOKAL BOKSER I GULVET

Chris Thompson (til højre) - der skal bokse mod Kem Ljungquist 16. september i Nykøbing F. Hallen - havde masser ord med på vejen til den lokale bokser forud for deres skæbnekamp. Foto: Ron Sibiya
Chris Thompson har ikke det store tilovers for Kem Ljungquists chancer, når de to kæmper tørner sammen i Nykøbing F. Hallen 16. september.

FAKTA OM KAMPEN

  • Det er første gang, der vil blive kæmpet om et senior-bælte i vægtklasserne bridger- og sværvægt i Danmark.
  • I sværvægtsklassen, må du veje, hvad du vil. I Bridgerweight, må du veje op til 101 kilo.
  • 'Bridgerweight' navnet er opkaldt efter seksårige Bridger Walker, der i 2020 reddede sin fireårige søster fra en angribende gadehund.
  • De fire største forbund i verden er IBF, WBA, WBO og - den mest anerkendte - WBC.

    WBC har haft langt flest historiske kampe, hvor deres eftertragtede bælter er blevet kæmpet om af blandt andre: Muhammad Ali og Mike Tyson.


NYKØBING: Det bliver den største kamp i begge bokseres liv, når de skal satse hele butikken på at få deres navn indgraveret i boksningens og WBC's historiebøger.

Kem blev smidt ud af Anthony Joshuas træningslejr, fordi han ikke var god nok, og så spørger du mig, om jeg er bange for ham? Come on

Chris Thompson

Men det betyder ikke, at Chris Thompson - der er afrikansk mester anno 2022 - har særligt mange nerver  omkring sin falsterske modstander. Det udtaler han, da Folketidende taler med ham forud for kampen.

- Jeg tror, Kem Ljungquist vil blive overrasket over min styrke, og jeg tror, han ryger i gulvet før tid uden de store problemer. Det her er den største kamp i begge vores liv, og jeg ved, jeg er i stand til at tage WBC-bæltet med hjem, siger bokseren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Største kamp for begge

For dem begge er det her kulminationen af årtier lang træning, amatørmesterskaber og hundredvis af sparringer og kampe.

- Jeg har arbejdet ekstremt hårdt for det her, og det er slet ikke til at forestille sig, hvor langt en af os vil komme efter den her kamp. Det er det, der gør den så interessant, siger sydafrikaneren med en rekordliste på 12 sejre og 2 nederlag.

En sejr vil katapultere vinderen af opgøret op ad WBC-ranglisten, og det vil uundgåeligt gøre enhver efterfølgende kamp langt mere værdifuld, både økonomisk og i forhold til et VM-skud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kem blev smidt ud

Kem  tilbragte et par dage med den verdenskendte superstjerne, Anthony Joshua for at hjælpe til mod den britiske stjernes kamp. Nu mener Chris Thompson, at Kem langtfra var på det niveau, der skulle til. Foto: Privat.

Når man spørger den 27-årige, 195 centimeter høje sydafrikaner, hvordan han har det med at skulle op mod en, der både er højere end ham og har en længere amatørkarriere bag sig, samt har sparret mod de allerbedste - ikke bare i verden, men nogle af de bedste i historien - så rykker sydafrikaneren blot på skuldrene og sender en stikpille mod falstringen.

- Kem blev smidt ud af Anthony Joshuas træningslejr, fordi han ikke var god nok, og så spørger du mig, om jeg er bange for ham? Come on, siger han på engelsk.

Kem Ljungquist er også blevet inviteret til træningslejr hos en af de bedste nogensinde, Tyson Fury, to gange.

- I sidste ende betyder det ikke noget. Jeg kunne ligeså godt gøre det, men jeg har travlt med min egen karriere. Han er ikke så meget højere end mig, og jeg er i mit livs form. Alt er tilrettelagt op til kampen helt ned til mindste detalje, og jeg er sikker på, at det bælte ikke bliver Kems. Jeg ved også, hvordan det er med hjemmebanefordel indenfor boksning, så det er klart, hvordan jeg vil prøve at vinde, siger bokseren og understreger, at han vil gå efter en knockout.

Kem Ljungquist selv siger om Chris Thompsons udtalelser, at han er glad for, at høre, at den sydafrikanske bokser kommer i bedst mulig form.

Følg med i Folketidendes dækning af bokseopgøret mellem Chris Thompson og Kem Ljungquist, når vi følger de to op til deres kamp 16. september.

Billetter kan købes på www.ticketmaster.dk. Søg blot på ' Kem Ljunquist' i søgningsfeltet. Begivenhed findes ligeledes på Facebook.


  • Chris Thompson (til højre) - der skal bokse mod Kem Ljungquist 16. september i Nykøbing F. Hallen - havde masser ord med på vejen til den lokale bokser forud for deres skæbnekamp. Foto: Ron Sibiya
  • Kem  tilbragte et par dage med den verdenskendte superstjerne, Anthony Joshua for at hjælpe til mod den britiske stjernes kamp. Nu mener Chris Thompson, at Kem langtfra var på det niveau, der skulle til. Foto: Privat.
Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Annonce
Annonce
Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Lolland

- Kommunen skubber ansvaret væk, og lægger det over på de frivillige

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Guldborgsund

Undrer sig over helt nye detaljer i brev

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Falster

Vakte opsigt på Falster: Nu bekræfter de vildt fund

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Annonce
Annonce
Nykøbing

Stort galleri: Elevernes imponerende galla-ankomst

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t