Annonce
Jubilæum

BYGNINGSSNEDKEREN FANDT SIN PLADS VED SKRIVEBORDET

Erling Jensen begyndte som bygningssnedker hos Ringtved i Maribo, men for et par årtier siden fik han plads på kontoret, hvor han tager sig af tilbud på byggesager. Foto: Jan Knudsen
Erling Jensen har altid holdt af at arbejde med træ, men i mindst et par årtier har bygningssnedkeren taget sig af papirarbejdet.

MARIBO: Helt fra skoletiden vidste Erling Jensen, at det trak at få lov til at arbejde med træ.

Nok er han vokset op på et landbrug, og som andre knægte syntes han, at det var sjovt at køre traktor, men det var sløjdtimerne på skolen, som havde den største interesse.

I 1968 kom han i lære som bygningssnedker, og her blev han frem til 1982, hvor han i fem måneder arbejdede for P.B. Engbirk, som var ved at bygge Sognets Hus.

Annonce

I september skiftede han dog til Ringtved, og her har han siden haft hjemme i sit arbejdsliv.

Jeg er jo ikke uddannet i det arbejde, som jeg har haft gennem de sidste mange år. Men her har det altid været sådan, at man følger sine opgaver fra start til slut. Det er virkelig en god arbejdsplads, hvor der er frihed under ansvar.

Erling Jensen

Læs også: Malene fandt roen på Caminoen

Da Erling Jensen blev ansat, holdt firmaet til på Banevej i Skelstrup, og derfor har han været med i processen, hvor en gammel trælastlade blev indrettet til firmaets nye domicil.

På et tidspunkt spurgte hans daværende mester, Benny Ringtved, om Erling ville hjælpe med at udregne tilbud til kunderne, og den opgave tog han ved siden af det almindelige arbejde i virksomheden.

- Efterhånden blev opgaverne med at regne og tegne dog flere og flere, og for 20-25 år siden overtog jeg de opgaver helt, fortæller Erling Jensen, der sidder bag sit skrivebord.

Begyndte med skitser i hånden

Mapper med papirer og tegninger fylder en del af bordet, men i de par årtier er udviklingen drønet afsted på kontoret.

I begyndelsen regnede bygningssnedkeren ikke med, at han havde behov for at bruge computer, men det er her, at næsten alt arbejdet foregår i dag.

- I begyndelsen var alle mine skitser lavet i hånden, men så lærte jeg lige så stille at bruge computeren til at tegne med. Jeg har også lært at arbejde i regneark, forklarer jubilaren, som egentlig valgte branchen for at arbejde med træ, men i dag er langt det meste træ, han har fat i på jobbet, lavet om til papir.

Nok var det engang målet at blive snedker, men Erling Jensen havde også en drøm om at blive selvstændig, og med arbejdet på kontoret fik han det bedste af begge verdener.

- Jeg har haft muligheden for altid at hjælpe til på værkstedet, hvis det har været nødvendigt, og arbejdet med at afgive tilbud ligner jo meget det at have egen virksomhed. Her er det blot ikke mig, der står med den økonomiske byrde, forklarer han.

Annonce

Skrivebordet har trukket arbejdslivet ud

Fødselsattesten rundede de 70 år tidligere på året, og Erling Jensen er godt klar over, at det kun er, fordi han endte på kontoret, at han 23. september kan blive fejret som 40-års jubilar hos Ringtved.

- Havde jeg rendte rundt på tage, og skulle bære på de tunge tagplader, havde det slidt på en helt anden måde, og så var jeg nok ikke fortsat så længe.

At der er et liv på den anden side af skrivebordet, hvor han ikke skal møde, slå streger og regne tilbud ud, står ham efterhånden også mere klart.

Virksomhedens nuværende direktør, Claus Ringtved, har fortalt jubilaren, at han selv skal styre, hvornår det er forbi.

I fritiden fylder træarbejdet også for Erling Jensen, der blandt andet har en drejebænk hjemme i privaten, hvor den lille fugl er blevet skabt. Foto: Jan Knudsen

Erling Jensen regner med, at det tager et par år endnu, inden han vender hjem til drejebænken på fuld tid.

For en sådan har han selvfølgelig, og her slapper han af med at trylle forskellige træfigurer.

- Det har været vigtigt for mig at være et sted, hvor jeg har nydt stor frihed og muligheden for at udvikle mig. Jeg er jo ikke uddannet i det arbejde, som jeg har haft gennem de sidste mange år. Men her har det altid været sådan, at man følger sine opgaver fra start til slut. Det er virkelig en god arbejdsplads, hvor der er frihed under ansvar.

Annonce

Har bygget sit eget sommerhus

Ud over arbejdet hjemme ved drejebænken har Erling Jensen også bygget et par sommerhuse i årenes løb.

- Det er da kun, fordi jeg selv kunne bygge sommerhusene, at det var noget, vi fik, for ellers havde jeg aldrig investeret i et, siger han.

Når de sidste streger er slået, og sidste tilbud regnet ud, er det håbet at komme ud at rejse.

Sammen med hustruen er det blevet til flere busture ud i Europa, og dem venter der forhåbentlig flere af.

- Vi er lige kommet hjem fra en tur til Kroatien, og vi vil gerne ud at opleve noget. Vi tager ikke afsted for at komme på badeferie, slår jubilaren fast.

Læs også: - Jeg ved aldrig, hvordan historien ender

Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce