Annonce
Guldborgsund

Direktør: Projektet må betegnes som en succes

Medarbejdere og frivillige fra Middelaldercentret har været i Tyskland for at besøge Roter Hahn ad flere omgange. Foto: Middelaldercentret

Tysk/dansk kultursamarbejde fortsætter med gode erfaringer.

SUNDBY L. En passion for historie, arkæologi, formidling og socialt arbejde er i 2021 blevet delt mellem Middelaldercentrets medarbejdere og tyske Geschichtserlebnisraum Roter Hahn. Og det har resulteret i, at en del viden og erfaringer er blevet delt på tværs, forklarer direktør for Middelaldercentret, Roeland Paardekooper.

Medarbejdere og frivillige fra Middelaldercentret har været i Tyskland for at besøge Roter Hahn ad flere omgange, og Roter Hahn har ligeledes været på besøg i Nykøbing.

Blandt andet har det frivillige malerlaug Sankt Lukas Gildet været i Roter Hahn for at deltage i en workshop. Her hjalp de med at dekorere væggene i det kloster, som Roter Hahn er ved at opføre. Ledelsen fra Roter Hahn var omvendt til en workshop om turisme på Middelaldercentret med oplæg fra en turismeforsker.

Det har resulteret i, at Middelaldercentrets medarbejdere og frivillige har fået gode erfaringer med det socialpædagogiske arbejde, og Roter Hahns medarbejdere har fået indsigt i, hvordan de måske kan tiltrække flere turister til deres sted.

- Projektet må betegnes som en succes og har været en win-win situation for de involverede parter. Alle har fået ny viden og inspiration samtidig med, at vi har fået et netværk og et tættere bånd til kolleger i udlandet. Vi planlægger at fortsætte samarbejdet og har været glade for, at Interreg KultKIT-projektet kunne give en hjælpende hånd i opstartsfasen. siger direktør for Middelaldercentret, Roeland Paardekooper.

Projektet har derudover været finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

- Det er altid interessant at høre og se, hvordan andre arbejder samt at blive inspireret og få ny indsigt. Det giver nye ideer og muligheder for, hvad vi selv kan gøre. Samtidig er det dejligt at kunne inspirere andre og give erfaringer videre, som de kan bruge, siger direktøren.

Medarbejdere fra tyske Geschichtserlebnisraum Roter Hahn har været på besøg på Middelaldercentret (billedet) og lært mere om at tiltrække turister. Foto: Middelaldercentret
  • Medarbejdere og frivillige fra Middelaldercentret har været i Tyskland for at besøge Roter Hahn ad flere omgange. Foto: Middelaldercentret
  • Medarbejdere fra tyske Geschichtserlebnisraum Roter Hahn har været på besøg på Middelaldercentret (billedet) og lært mere om at tiltrække turister. Foto: Middelaldercentret
Annonce
Guldborgsund

Millionfremgang hos lokal brugs

Dølle

Lørdag på Dølle: Fra Keld og Hilda til Daze

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Millionfremgang hos lokal brugs

Dølle

Kæmpe p-kaos på Dølle: - Har aldrig oplevet noget lignende

Dølle

Lørdag på Dølle: Fra Keld og Hilda til Daze

Dølle

Masser af mennesker og traktortræk

Guldborgsund

Præst til rørt familie: - Han kan stadig være jeres forbillede

Dølle

Politiets status: Masseslagsmål og trusler på Dølle

Dølle

Bikerpiger og "bøndernes dødsdruk": Se billederne fra årets Damefrokost

Dølle

Siden 1980: Preben har aldrig misset et eneste Dølle

Dølle

Timelang kø: Nu har Dølle truffet en beslutning

Dølle

Ørkenens døtre og Mario Sisters glæder sig: - Vi har varmet lidt op hjemmefra

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

Dølle

Nu er den væk: Hvad betyder det for Dølle?

Dølle

Nu ryster Dølle igen: 1600 damer går fest-amok!

Dølle

Den nye Dølle-pølse: Hvad siger markedsgæsterne?

Dølle

Musikken sætter gang i festen: - Vi kommer fra Døllefjelde-Musse ...

Annonce
Annonce
Dølle

Ødelæggende vejr skaber problemer: Dølle kæmper for farbart marked

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

Lokal nyt

Regionsråds-politiker bryder med sit parti

112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

Sport

Kunne ikke se sig selv fortsætte: Stopper efter træneruro

Indland

Rusland advarer Danmark: Det vil blive gengældt

Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing