Annonce
Dølle

FÅ GRATIS SMÆK FOR SKILLINGEN

Nykøbing-bokseren vandt sit WBC International bælte 16. september i år i hjembyen mod schweiziske Benoit Huber. Nu venter Døllefjelde-Musse Markedets telte næste gang - hvor en titel også skal være på højkant. Arkivfoto: Ingrid Riis
Den lokale bokser, Kem Ljungquist, har underskrevet kontrakt og skal nu holde boksestævne til næste kræmmermarked. - Der kommer smæk for skillingen, lover han.

DØLLEFJELDE: - Det er gratis boksning, ligesom man gjorde det i gamle dage, siger Kem Ljungquist i røret, da Folketidende får fat på ham.

Den tårnhøje, kronragede bokser har ikke holdt meget ferie efter sin seneste titelsejr i Nykøbing F. Hallen for to måneder siden, og nu har han set sig lun på en "old school" idé: Han skal nemlig bokse foran tusindvis af gæster til Døllefjelde-Musse Marked, når det næste gang løber af stablen - i det store telt.

- Boksning har gennem tiden været noget, der fyldte teltene i kræmmermarkeder og festivaller rundt omkring i verden, så jeg tænkte, hvorfor ikke række ud og høre Døllefjelde-Musse, hvad de synes om tanken, og der var de positive fra start, og nu er kontrakten underskrevet, siger Kem Ljungquist.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Historisk set er boksning startet som et udendørs-spektakel, og derfor har den høje bokser leget med idéen i en rum tid, indtil han talte med formanden for kræmmermarkedet, Per Hansen, der synes, det var en knald-god idé - og som tilmed i bedste Dølle-ånd gør alle boksekampene gratis at se.

- Vi ser det lidt som en måde at nytænke events på for det brede publikum. For 100 år siden var det normal procedure med en boksekamp på en markedsplads. Det har været væk i mange år, og nu tænker vi "hvorfor ikke nytænke markedsbokseren og lave en begivenhed ud af det", siger Per Hansen, der også konkluderer, at hvis vejret er til det, så er der i princippet intet maksimum for antallet af tilskuere, men at der nok i hvert fald er plads til 4-6000.

For 100 år siden var det normal procedure med en boksekamp på en markedsplads. Det har været væk i mange år, og nu tænker vi "hvorfor ikke nytænke markedsbokseren og lave en begivenhed ud af det"

Per Hansen, formand for Døllefjelde-Musse Marked

- Smæk for skillingen

Kem Ljungquist bliver ikke den eneste attraktion til Døllefjelde-Musse Markeds nyligt opståede boksestævne. Der skal nemlig være hele fem kampe før Kem Ljungquists egen.

Men hvis man tror, der vil blive slækket på kvaliteten i disse kampe, blot fordi de finder sted på et kræmmermarked, så kan man godt tro om, siger falstringen.

- For det første prøver jeg selvfølgelig at få lokale boksere på. Det skal være høj kvalitet og svære kampe, ellers har jeg heller ikke selv lyst til at gå i ringen, siger han.

- Drømmescenariet er, at boksningen starter klokken 12, og så kommer der fem gode kampe med danske og internationale boksere, der vil udgøre seværdige kampe. Ingen lange pauser, det bliver bare smæk for skillingen fra start af, siger bokseren.

Den høje bokser har i længere tid set misfornøjet på, hvordan boksning er drevet længere og længere væk fra befolkningen. Det mener han er sket, fordi sporten er blevet uigennemskuelig, utilnærmelig - og dyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Titelkamp

- Der er jo en grund til, der ikke er opbakning fra tv eller noget til boksning. Sporten er kommet for langt væk fra folket, men jeg har en drøm om at gøre boksning til allemandseje i Danmark. Derfor vil vi gøre det så billigt og tilgængeligt som muligt, siger han.

Sporten er kommet for langt væk fra folket, men jeg har en drøm om at gøre boksning til allemandseje i Danmark. Derfor vil vi gøre det så billigt og tilgængeligt som muligt

Kem Ljungquist

Den høje Nykøbingenser har tilmed udset sig en sværvægts-titel, han skal kæmpe om, når kræmmermarkedet løber af stablen næste år.

- Igen enten WBC, WBA, WBO, eller en IBF-titel, siger han og understreger, at det kan blive en af de danske boksestævner med flest tilskuere siden Carl Froch mod Mikkel Kessler eller Markussen mod Nielsen-"fadæsen", som Kem Ljungquist kalder den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ranglisterne

Man skal heller ikke tage fejl af, at Kem Ljungquists mål også er at stige op ad ranglisterne i de forskellige forbund.

Og her er det sådan set ligegyldigt, om man bokser på et kræmmermarked eller en sportshal - eller noget helt tredje.

- Det der med at stige op ad ranglisterne er nøgleordet, for det stævne jeg kommer til at lave på Dølle, det kan jeg ikke lave på et andet stævne, fordi det er for dyrt for mig. Men ved hjælp af markedet og sponsorer kan det give mig et skud op af ranglisten uden at betale for en stor arena og de store omkostninger, som er forbundet, siger han.

- Jeg kan finde en modstander, der har de samme ambitioner, som jeg har om at komme op ad ranglisten og få de store kampe og se en mulighed her til Dølle med de mange tilskuere og den fede, "old school"-tilgang til sporten, siger Kem Ljungquist.

- Om det er på kræmmermarked eller om det er på O2 Arena i London, det rykker mig den samme distance på ranglisten, siger bokseren.

- Boksning er ikke bare store lys og arena. Boksning er en arbejdersport. Det er ikke for de rige eller nogen specifikt, men boksning er for alle, siger Kem Ljungquist.

  • boksning-4
    Nykøbing-bokseren vandt sit WBC International bælte 16. september i år i hjembyen mod schweiziske Benoit Huber. Nu venter Døllefjelde-Musse Markedets telte næste gang - hvor en titel også skal være på højkant. Arkivfoto: Ingrid Riis
Annonce
Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof