Annonce
Lolland

STORT LYNLADEANLÆG TIL ELBILER PÅ VEJ TIL LOLLAND

Clever har købt en grund i Erhvervspark Maribo, hvor selskabet vil bygge en stor, moderne lynladestation til elbiler. Her ses designet af en lignende ladestation, Clever er i gang med at bygge ved Køge. Tegning: Cobe-arkitekterne
Clever rykker til næste år ind i Maribo Erhvervspark med et stort lynlade-anlæg til elbiler.

MARIBO: I takt med stigende priser på benzin og diesel, den øgede fokus på grøn energi og de mange nye elbiler på vejene vokser køer, ventetid og frustrationer ved ladestationerne.

Men nu har Danmarks største ladeoperatør, Clever, godt nyt til elbilejerne på Lolland. Firmaet har købt et stykke jord i Maribo Erhvervspark og vil i foråret 2023 bygge en lynladestation, som kan oplade 18 elbiler på samme tid ... og på rekordtid.

- Langt de fleste elbilister kan lade derhjemme eller ved kantstenen natten over. Men når vi skal på de lange ture, er det vigtigt, at der er tilgængelige lynladestationer, som kan lade elbilen på den tid, det tager at få en kop kaffe og trække frisk luft, siger direktøren i Clever, Casper Kirketerp-Møller.

Annonce

Det er vigtigt, at der er tilgængelige lynladestationer, som kan lade elbilen på den tid, det tager at få en kop kaffe og trække frisk luft.

Casper Kirketerp-Møller, direktør i Clever

En solid opgradering

Lynladestationen designes af Cobe-arkitekterne og vil blive konstrueret i bæredygtigt træ-design, som man ser det hos andre Clever-ladestationer. Den forventes at stå færdig om et års tid - i forsommeren 2023.

På Lolland er den grønne bevidsthed i eksplosiv vækst, og kommunen har en ambition om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030. Derfor skal infrastrukturen for transportmidler, som kører på el, forbedres. Og her byder Clever altså ind.

- Vi ved, at mange har efterspurgt lademuligheder på Lolland og Falster, og derfor er vi rigtig glade for at kunne give ladeinfrastrukturen i landsdelen en solid opgradering, siger Casper Kirketerp-Møller.

En el-ladestation bygget i træ

  • Den kommende lynladestation får adresse på Europavej 5 ved afkørsel 48.
  • Den får ni ladestandere med i alt 18 ladepunkter, som kan lade med en effekt på op til 300 kilowatt.
  • Det svarer til, at en elbil kan lade fra 0-80 procent på under 30 minutter, afhængig af bilens evne til at lade.
  • Stationen bliver designet i træ - som Clevers øvrige lynladestationer rundt om i landet. Men den tilpasses også det omkringliggende miljø, så der plantes træer og buske, som passer til vejrforholdene. Desuden placeres der bænke og gynger, så ventetiden kan tilbringes med afslapning.
  • Lynladestationen ved Maribo forventes at stå færdig i forsommeren 2023.
Clever

Også hos Lolland Kommune har man mærket en stigende efterspørgsel på mere og hurtigere opladning, fortæller borgmester Holger Schou Rasmussen (S), der jo som bekendt selv kører elbil.

- Grøn transport er vejen frem, og det skal være let at vælge de grønne løsninger. Der er brug for et finmasket net af lademuligheder, så vi kan matche de behov, vi allerede nu kan mærke, og som vi ved, vil blive større i de kommende år. Ikke kun for områdets borgere, men også for de erhvervsdrivende, turister og besøgende, som året rundt kommer hertil og ikke kan lade hjemme, siger han.

Annonce

Fuld fart på erhvervsparken

Borgmesteren glæder sig også over, at endnu en af grundene i Maribo Erhvervspark er solgt gennem Business Lolland-Falster, der fungerer som kommunens mægler på grundene.

- Vi er meget glade for, at vi nu kan se frem til at få et ekstra tilbud i Maribo Erhvervspark, centralt ved afkørsel 48. Vi har haft en god dialog og et løbende tæt samarbejde med Clever, og vi glæder os til at byde dem velkommen, siger Holger Schou Rasmussen.

Hos Business Lolland-Falster, der har travlt med at sælge grunde i erhvervsparken, glæder udviklingschef Mads Stærk sig over aftalen med Clever.

- Der er for alvor gang i erhvervsudviklingen i vores område, og hos Business Lolland-Falster går vi langt for at sikre, at det går hånd i hånd med indfrielsen af det grønne potentiale. Og placeringen i Maribo er jo endnu en stærk tilføjelse til et erhvervsområde i hastig udvikling, siger han.

Der er for alvor gang i erhvervsudviklingen i vores område, og hos Business Lolland-Falster går vi langt for at sikre, at det går hånd i hånd med indfrielsen af det grønne potentiale.

Mads Stærk, udviklingschef i Business Lolland-Falster
Annonce
Annonce
Sport

REKORDMANGE PIGER PÅ FODBOLDSKOLE

Annonce
Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Annonce
Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Tour de France

STORSKÆRMS-ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Annonce
Annonce