Annonce
Lolland

INVESTERINGER FOR SEKS MILLIARDER SKABER 420 NYE JOB

Emil Vikjær-Andresen leder European Energys power-to-x-afdeling og fortalte om planerne for et stort anlæg i Nakskov. Foto: Ingrid Riis
Den grønne omstilling er ved at revolutionere Lolland-Falster - flere nye virksomheder på vej.

LOLLAND-FALSTER: Det er lidt af en revolution, der er i gang på Lolland-Falster. Nye virksomheder på stribe er på vej til at etablere sig, fordi her er grøn energi og en god infrastruktur.

En opgørelse fra Business Lolland-Falster viser, at virksomheder i øjeblikket har planer om at investere mere end seks milliarder kroner i lokalområdet, og at det vil skabe flere end 420 nye arbejdspladser.

Senest har Biofuel Technology - som omtalt i Folketidende lørdag - annonceret, at virksomheden vil opføre et nyt, kæmpe biogasanlæg i Nakskov. Det vil koste 475 millioner og skabe 170 nye arbejdspladser, og meldingen kommer i kølvandet på en række andre nyheder i samme dur.

Annonce

Dansk Biokemi - som har skiftet navn til Hveiti Ingredients - vil således investere tre milliarder kroner i at bygge et hvederaffinaderi ved havnen i Nakskov. Det ventes at skabe 100 arbejdspladser.

European Energy investerer 650-750 millioner kroner i et opføre et power-to-x-anlæg på havnen i Nakskov.

Nature Energy og vil opføre biogasanlæg i Abed og Eskilstrup, ligesom Bigadan vil udvide det eksisterende biogasanlæg i Nysted.

Superattraktivt

Steffen Lund, der er investeringschef hos Business Lolland-Falster, fastslår, at adgangen til biogas er afgørende for de mange investeringer, der dog også kommer til Lolland-Falster, fordi her er masser af sol- og vindenergi og gode havnefaciliteter - og så skader det ikke, at der inden længe åbner en tunnel til Tyskland.

Den opfattelse deler virksomhederne.

- Her på Lolland-Falster er man ekstremt konstruktive og løsningsorienterede, og vi har mange gode forudsætninger for at sætte aftryk globalt, bemærkede Emil Vikjær-Andreasen, leder af European Energys power-to-x-afdeling, på Business Lolland-Falsters konference fredag.

Kristian Bennetsen, der er direktør for Hveiti Ingredients, fortalte, at planen om at etablere sig i Nakskov både bygger på, at der produceres meget hvede på Lolland-Falster og Sydsjælland, at der med gasledningen bliver mulighed for at få den nødvendige energi, og at der også er adgang til at få det vand, der skal bruges i produktionen. Dertil kommer det samspil, der kan opstå med de andre virksomheder i området.

Kristian Bennetsen er direktør for Hveiti Ingredients, der tidligere hed Dansk Biokemi. Virksomheden er på vej til at etablere sig i Nakskov. Foto: Ingrid Riis

- Hele hubben af virksomheder gør, at det er superattraktivt for os at være en del af det, bemærkede han og tilføjede, at Hveiti Ingredients måske også kan tiltrække nogle af de virksomheder, der skal aftage den plast, hvederaffinaderiet skal producere.

- Skal du lave plastposer eller lignende, hvorfor så ikke placere sig ved siden af os? spurgte han.

Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce