Annonce
Sport

Muligt comeback til Mia Svele

NFH's norske playmaker Mia Solberg Svele er efter 14 måneders skadespause med en korsbåndsskade klar til comeback i aften mod Herning-Ikast. Foto: Anders Knudsen

Når NFH i aften møder Herning-Ikast på hjemmebane i kvindernes Håndboldliga, bliver det nærmest med en hel ny spiller på holdkortet.

Norske Mia Solberg Svele er klar igen efter en lang, hård og opslidende genoptræningsperiode som følge af, at hun helt tilbage i oktober 2020 rev korsbåndet i det ene knæ over i en pokalkamp på udebane mod Silkeborg-Voel.

Siden da har hun ikke set håndboldbanen, men i aften kan hun gøre comeback, hvis hun bliver sat på banen.

- Jeg har virkelig savnet at spille og være på holdet sammen med pigerne og ikke bare sidde bag ved bænken men være med på bænken, og det glæder jeg ekstremt meget til, siger Mia Solberg Svele, der ved tirsdagens afsluttende træning i Lånlet Arena frem mod kampen i aften trænede fuldt med som playmaker og også afslørede, at skudarmen ved flere lejligheder havde det godt.

- Kroppen har det rigtig fint. Jeg føler mig klar og mærker intet til min skade, og frem for alt så løber jeg heller ikke og tænker på det, når jeg træner, siger Mia Solberg Svele, der ikke lægger skjul på, at hendes skadesperiode har været rigtig hård.

Ikke mindst på det mentale plan hvor et tilbagefald med en ekstra operation for en menisklession også har sat sine spor.

- Det har været rigtig hårdt. Der har både været opture men også ekstremt mange nedture, og jeg er dybt taknemmelig for den måde, som klubben har håndteret det på.

- De har på intet tidspunkt presset mig ud i noget og givet mig den ro og mulighed for at genoptræne, præcis som, jeg følte, var det rigtige, siger den norske playmaker, der i store perioder under sin genoptræning har været hjemme i Norge tæt på familien.

Hun kom til NFH for halvandet år siden fra norske Storhamar men har altså på grund af skaden slet ikke fået sat sit aftryk i NFH, og til sommer udløber hendes to-årige kontrakt.

- Det er ikke noget, jeg tænker på. Mit fokus har været 100 procent på, at komme ordentligt tilbage og bevise, at alt den hårde træning, jeg har lagt i de sidste 14 måneder, har båret frugt. så må kontraktforhandlingerne vente lidt.

- Men det er da klart, at jeg nu skal ud og bevise, at jeg stadig kan spille håndbold, men det skal man jo hver eneste gang, så det presser mig ikke yderligere, lyder det fra Mia Solberg Svele, der meget gerne fortsætter karrieren i Nykøbing, hvis parterne formår at blive enige.

- Ja absolut. Jeg er superglad for at være her, så vi får se, hvad fremtiden bringer.

Cheftræner Jakob Larsen er også glad for at se sin norske playmaker tilbage på banen.

- Det har været længe undervejs, men nu er hun her, og det er rigtig dejligt. Hun har vist fint niveau til træning og kan bruges i begrænset omfang. Det er klart, at hendes form ikke er til at spille super meget, men hun kan bruges i et begrænset omfang med noget fysik og pondus, som vi sagtens kan få brug for.

- I hvor stort omfang kan kun kampen vise, siger Jakob Larsen, der har fået alle spillere kampklar ovenpå de sidste to uger, hvor 12 spillere har været underdrejet med coronasmitte.

Der er kampstart kl. 19:30 i Lånlet Arena med gyldigt coronapas.

Annonce
Annonce
112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Annonce
Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Guldborgsund

Antallet af sager om kriminelle unge stiger

Lolland

Broarbejde kan forsinke passagerer til færgerne

Sakskøbing

Nyt kobbertyveri

Lokal nyt

Tænketank: Elektriske sukkerfabrikker vil være meget billigere i drift

Guldborgsund

Rift om billetter til revy-forpremiere

Guldborgsund

X Factor castede sangtalenter: Nu handler jeg på min drøm

Guldborgsund

BILLEDER OG VIDEO: Hollændere høstede tulipaner på Falster

112

Ukrudtsafbrænding løb løbsk i tørken: Indsatsleder advarer

Annonce
Annonce