Annonce
Sommerhuse

NYE SOMMERHUSEJERE EFTERLYSER VILJE TIL DIALOG

Ved sidste generalforsamling stemte et flertal for, at man fremover skal betale kontingent baseret på sommerhusets størrelse. Det vil betyde en stigning for nye sommerhusejere i omegnen 15.-18.000 kroner. På den anden side fremfører ejere af de mindre huse, at de tidligere planer for området pegede på 28 nye naboer at dele fællesudgifterne med. Det antal er nu reduceret til 10. Foto: Ingrid Riis
Forud for en ekstraordinær generalforsamling i Marielyst Ferieby grundejerforening lørdag oplever ejerne af de ti store sommerhuse i Feriebyen, at der mangler vilje til at finde hinanden. Men grundejerforeningens bestyrelse er uenige.

MARIELYST FERIEBY: - Det begynder at føles som en hævn for, at husene bliver stående.

Sådan siger Torben Skab, ejer af et af de nye, omstridte sommerhuse i Feriebyen. Ordene falder forud for den ekstraordinære generalforsamling, Marielyst Feriebys Grundejerforening holder på lørdag. Her skal man for anden gang stemme om en ændring i vedtægterne, der betyder, at man fremover betaler kontingent baseret på sommerhusenes kvadratmeter. Men de nye ejere frygter, at der vil komme mere af den slags hen ad vejen. De så helst, at de fik egen grundejerforening.

- Vi har tilbudt at overtage det fulde vedligehold af både vej og parkeringsplads. Det er det eneste , vi har tilfælles med de andre. Men vi kan end ikke finde ud af om vores ønske bliver formidlet videre eller kommer på dagsorden til det kommende møde. Vi får blot svar fra formanden, om at de ikke kan bakke op om det.

Annonce

Vi kan end ikke finde ud af om vores ønske bliver formidlet videre eller kommer på dagsorden til det kommende møde.

Torben Skab, sommerhusejer

Det har formand for bestyrelsen i Feriebyens Grundejerforening, Tina Charlotte Koeffoed følgende kommentar til.

- Vi har allerede været i en lang proces og diskuteret vedtægtsændringerne med overvejende opbakning på generalforsamlingen i maj. Nu skal det endeligt afgøres. Vi har meddelt Torben Skab, at de nye ejeres forslag er blevet vurderet, og at det ikke er relevant for de øvrige ejere.  Det er rigtigt, at forslaget ikke er optaget på dagordenen, og det skyldes, at generalforsamlingen er ekstraordinær. Vi drøfter kun punktet vedrørende ændrede vedtæger, men ordet er naturligvis frit, siger hun

Det er rigtigt, at forslaget ikke er optaget på dagordenen, og det skyldes, at generalforsamlingen er ekstraordinær. Vi drøfter kun punktet vedrørende ændrede vedtæger, men ordet er naturligvis frit.

Tina Charlotte Koeffoed, formand for bestyrelsen i Marielyst Feriebys Grundejerforening

Set med Torben Skabs briller ville modellen, hvor de nye ejere tager sig af vej og p-plads, ellers løse flere fremtidige udfordringer.

- I de nuværende vedtægter kan man kun forvente lejlighedsvis snedrydning på vejen. Vi så hellere, at der var ryddet før klokken 10, da lejerne af vores huse har brug for at kunne komme til og fra.

Regnet med løsning

Torben Skab fortæller, at der på seneste generalforsamling også var utilfredshed med den øgede biltrafik i området. Marielyst Ferieby er et område, hvor de øvrige, mindre sommerhuse, heller ikke må køre biler op til sommerhusene og parkere i længere tid. Sådan har det altid været. Derfor spørger Folketidende, Torben Skab, om de nye ejere ikke kendte til det på forhånd?

- Jo, men for mit eget vedkommende må jeg bare sige, at jeg havde regnet med, at der kunne findes en løsning på det.

Torben Skab fastholder, at man ikke har kunnet bevise en aftale mellem bygherre, kommune og feriebyens bestyrelse om kontingentets størrelse. Hvis Feriebyens bestyrelse fastholder vedtægtsændring med betaling baseret på husets størrelse, forventer han, at sagen ender i retten. Foto: Anders Knudsen

Men det udsagn vækker ingen genklang i bestyrelsen i Feriebyen.

- Der findes et gammelt princip om, at når man flytter til et andet land eller et nyt område, må man forsøge at integrere sig. Det hedder skik følge eller land fly. Vi skal selvfølgelig forsøge at nå hinanden, nu hvor det er besluttet, at de nye huse skal blive stående. Det er vi også indstillet på. De vil gerne have deres eget område inde i området, men de er flyttet ind i en ferieby og blevet en del af en grundejerforening med de fælles udgifter, der er. Det er det, vi forholder os til lige nu.

Annonce

Bilfri by

Torben Skab påpeger, at utilfredsheden med den øgede trafik kunne løses, hvis lejerne rent faktisk måtte parkere ved husene. I stedet for at de som nu kun må holde parkeret med en bil, hvis den er ved at lade op.

- Det, vi ser nu, er jo, at der bliver kørt mellem p-pladsen og husene for at samle alle op, når de skal på en udflugt eller op at handle. Det er klart, at det giver mere trafik.

Til det siger bestyrelsesformanden.

- Det er drøftet mange gange og påpeget også i de mange høringssvar, der gik forud for selve byggeriet. Holdningen er, at det er en bilfri by.

Torben Skab fremhæver slutteligt, at man fra de nye ejeres side i øvrigt bakker op om den eksisterende husorden for området og er villig til at gå i dialog om ønsker til volde og beplantning i området.

Sagen kort

I januar 2021 afgjorde Planklagenævnet, at 10 sommerhuse ved Marielyst Ferieby ikke kunne rummes af lokalplanen. En ny måtte udarbejdes, eller husene skulle rives ned. I april 2021 stemte Venstre og Guldborgsundlisten for igangsættelsen af en ny lokalplan, hvor fysiske tilpasninger på udearealerne også indgår.

Under kommunalvalgkampen i november var sagen flere gange til debat, hvor blandt andre Simon Hansen (S), der endte med borgmesterkæden om halsen, mente at sommerhusene skulle rives ned.

Siden fulgte en byretsdom, der afviste, at husene alene kunne lovliggøres ved nedrivning. Dommen og Guldborgsund Kommunes handlemuligheder, fik det nyvalgte flertal en ny juridisk vurdering af i begyndelsen af det nye år.

Lige før påske kom udmeldingen, at husene alligevel ikke kunne rives ned og på byrådsmøde samme måned blev det besluttet, at arbejde videre med en ny lokalplan for området.

Lørdag 21. maj var der generalforsamling i Marielyst Feriebys Grundejerforening, hvor et flertal stemte for en vedtægtsændring, så man fremover betaler kontingent baseret på husenes størrelse. Da antallet af afgivne stemmer ikke var højt nok til en vedtægtsændring skal det behandles på en ekstraordinær generalforsamling, der finder sted nu på lørdag. 

Annonce
Annonce
Sport

REKORDMANGE PIGER PÅ FODBOLDSKOLE

Annonce
Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Annonce
Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Tour de France

STORSKÆRMS-ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Annonce
Annonce