Annonce
Bolig og livsstil

Fyld skabene op med hjemmesyltede sager

Husk at være ekstra opmærksom på hygiejnen og skolde glassene, før du hælder dine syltede sager op. (Genrefoto) Foto: Colourbox/Free

Dine hjemmesyltede lækkerier kan peppe hverdagsmaden op i lang tid fremadrettet.

I en travl hverdag er der sjældent tid til lige at fylde køleskabet med hjemmesyltede agurker, græskar eller sauerkraut.

Men grib chancen for at gå mormor lidt i bedene, og få det bedste ud af, at du skal bruge masser af tid derhjemme.

Kok og kogebogsforfatter Louisa Lorang fortæller, at det meste er virkelig nemt at sylte med et godt resultat.

- Hvis man tager udgangspunkt i en basisopskrift - en til en sukker og lagereddike - så kan man derudfra arbejde med sjove smagsgivere, siger hun og uddyber:

- Det kan være fennikelfrø, stjerneanis, eller hvad man har lyst til at proppe i. Det handler bare om, at smagene skal hænge sammen.

Hun foreslår også at blande grøntsagerne, så hvis du laver sauerkraut ud af hvidkål, kan du eksempelvis også putte porre og forårsløg i.

Hvis du sylter tomater, fennikel, squash, kål og artiskokker, så er køleskabet godt fyldt op, til når du igen har en travl hverdag. Og så kan du nemt spice hverdagsretterne op med et surt smagsspark.

- Syltede artiskokbunde er helt fantastiske, og så kan du for eksempel bruge dem til en pasta senere, siger hun.

Det mest overraskende, hun selv har haft succes med at sylte, er aubergine.

- Jeg giver det et opkog i eddike - eventuelt med laurbærblade i. Man kan for eksempel krydre det med oregano, rosmarin eller timian, siger Louisa Lorang.

- Så er det surt, salt og tilberedt, når jeg fylder det på glas, og så hælder jeg olivenolie på. Det er en måde at opbevare, hvor man sikrer, der ikke er ilt, forklarer hun.

Kirsten Høgh Fogt er underviser på Suhrs Højskole og medforfatter til "God mad let at lave", og hun forklarer, at du sagtens kan bruge en lagereddike, men at du også med fordel kan bruge en smagfuld variant.

- Det kunne være en æblecidereddike, hvidvinseddike eller æbleeddike. Bare det er en eddike, man godt kan lide, så det kan give noget smag, siger hun.

En klassisk lage med eddike, vand og sukker - som man kender fra agurkesalat eller syltede rødløg - kan bruges til det meste.

- Så kan man for eksempel snitte spidskål, løg, peberfrugt og tyndt strimlet fennikel og hælde over med lagen, siger Kirsten Høgh Fogt og fortsætter:

- Lad det stå en dags tid i køleskabet, så er det tilberedt, men alligevel råt. Det kan godt holde sig i fjorten dage til tre uger.

/ritzau fokus/

  • Kvinde bruger tablet i køkkenet
    Husk at være ekstra opmærksom på hygiejnen og skolde glassene, før du hælder dine syltede sager op. (Genrefoto) Foto: Colourbox/Free
Annonce
Annonce
Annonce
Dølle

- De kalder mig da Tine Tiskone

Dølle

Tumult til vild Dølle-koncert

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

Lolland

Milliondyrt vartegn: Nu er vinderne fundet

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker fredag

Dølle

Kondomer, bolcher og slikkepinde i lange baner

112

Fik slag i hovedet på marken

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Indland

86.000 danskere er afhængige

Guldborgsund

René fordobler overskuddet

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Dølle

Så er vi i gang: Gobs fyrede op under festen i Markedsteltet

Guldborgsund

Helt vildt: Lokal forestilling nomineret til landets største teaterpris

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

Annonce
Annonce
Dølle

Harske Hubbi går efter Dølle-rekord

112

Snuppet med stor mængde narko: Skjult i hemmelige rum i bilen

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Politik

Dansk minister afbryder 1. maj-tale

Guldborgsund

Chok, chok, chok fra Vestlolland

Guldborgsund

Fagforeninger på 1. maj: Vi drukner i vores egen succes

Guldborgsund

Kampfly spottet over Falster: Her er forklaringen