Annonce
Bolig og livsstil

Overrask gæsterne: Prøv disse tre drinks i sommervarmen

Flere danskere har udvidet barskabet og eksperimenteret med nye og anderledes drinks under corona. Tag den nysgerrighed med ud i sommermånederne - både når du køber drinks ude og laver dem selv, lyder rådet. Drik altid forsvarligt og med måde - en spændende drink handler om smag, ikke om alkoholprocenter. (Arkivfoto) Foto: Andreas Solaro/Ritzau Scanpix

Eksotiske romdrinks, en gin med mere og en tonic med et twist. Formanden for Dansk Bartender Laug guider her til, hvilke drinks der passer til sommervejret.

En svalende drink i solstolen, et glas der komplementerer grillmaden eller en lille én til kaffen.

For mange danskere går sommerferien hånd i hånd med kolde drinks.

Og der er masser af alternativer til den populære Aperol Spritz.

- Når det er varmt, vil folk have spritz. Men her begynder folk at få øjnene op for, at der er masser af variationer, siger Zander Lauritzen Hansen, der er formand for Dansk Bartender Laug.

Han slår på tromme for, at du både køber drinks hos barerne, som har været hårdt prøvet under corona - og samtidig prøver nye drinks derhjemme. Gerne en vekselvirkning, hvor det ene giver inspiration til det andet.

Ude kan du eksempelvis bede bartenderen servere dig en alternativ spritz, for udover Aperol Spritz har næsten alle steder i dag en anderledes eller decideret signatur-spritz.

Hjemme kan du lave en Espresso Spritz med 2,5 centiliter espresso eller stærk kaffe, 3 centiliter gin, toppe den med tonic og give den en appelsinskræl som pynt.

- Der er mange måder at lege med sin spritz, og under corona er danskerne blevet mere modige og eksperimenterende, siger Zander Lauritzen Hansen.

Udover spritz'erne er gin & tonic også en storsællert i sommermånederne.

Fordi den primært består af to dele - nemlig gin og tonic - så sørg for, at de spiller godt sammen.

- Det giver ikke mening at købe en god gin til 400 kroner og ødelægge den med en tonicvand til tre kroner. En dårlig tonic kan virkelig ødelægge hele drinken, siger Zander Lauritzen Hansen.

Der er efterhånden mange små ginproducenter herhjemme, så overvej at købe og støtte lokalt.

Og når du har gjort dig umagen at købe en god gin, så undlad at vælge en tonic fra nederste hylde.

Følg en opskrift, og læs gerne, hvad producenten anbefaler - fordi de kender den specifikke gins smagsnoter.

- Når basen er i orden, kan du twiste opskriften. En gin og tonic er meget klar og ren i smagen. Derfor tager den rigtig godt imod udefrakommende aromaer og smage, siger Zander Lauritzen Hansen.

Det kan være rosmarin, timian, appelsinskal eller friske jordbær.

Men her i sommervarmen anbefaler han især agurk.

- Der er noget enormt forfriskende over agurken. Det kender man jo også, hvis man laver agurkevand og stiller i køleskabet - det frisker bare på en varm sommerdag, siger han.

Hvis du vil være fremme i skoene, er tikidrinks et tredje godt bud.

De eksotiske og rombaserede drinks er på vej frem i de større byer i herhjemme, men langt fra noget alle er på fornavn med.

- Til gengæld ved vi, at danskerne rigtig godt kan lide romdrinks såsom Mojito og Dark n' Stormy, så jeg spår tikidrinks til at blive det nye, siger Zander Lauritzen Hansen.

Hvis du køber din tikidrink ude, serveres den med en masse eksotisk pynt i et stort keramikkrus, og det er en "sanseoplevelse uden lige", siger han.

Hvis du laver den hjemme, så prøv en Mai Tai.

Den laves på fire centiliter rom, to centiliter cointreau, én centiliter mandelsirup og to centiliter friskpresset limejuice.

- Kom alle ingredienser i en shaker og ryst grundigt med masser af isterninger, siger Zander Lauritzen Hansen.

/ritzau fokus/

Flere danskere har udvidet barskabet og eksperimenteret med nye og anderledes drinks under corona. Tag den nysgerrighed med ud i sommermånederne - både når du køber drinks ude og laver dem selv, lyder rådet. Drik altid forsvarligt og med måde - en spændende drink handler om smag, ikke om alkoholprocenter. (Arkivfoto) Foto: Andreas Solaro/Ritzau Scanpix
  • ITALY-WEATHER-SPRITZ
    Flere danskere har udvidet barskabet og eksperimenteret med nye og anderledes drinks under corona. Tag den nysgerrighed med ud i sommermånederne - både når du køber drinks ude og laver dem selv, lyder rådet. Drik altid forsvarligt og med måde - en spændende drink handler om smag, ikke om alkoholprocenter. (Arkivfoto) Foto: Andreas Solaro/Ritzau Scanpix
  • ITALY-WEATHER-SPRITZ
    Flere danskere har udvidet barskabet og eksperimenteret med nye og anderledes drinks under corona. Tag den nysgerrighed med ud i sommermånederne - både når du køber drinks ude og laver dem selv, lyder rådet. Drik altid forsvarligt og med måde - en spændende drink handler om smag, ikke om alkoholprocenter. (Arkivfoto) Foto: Andreas Solaro/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Dølle

- De kalder mig da Tine Tiskone

Dølle

Tumult til vild Dølle-koncert

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

Sport

Reddet fra konkurs - Esbjerg tilbage på lokale hænder

Lolland

Milliondyrt vartegn: Nu er vinderne fundet

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker fredag

Dølle

Kondomer, bolcher og slikkepinde i lange baner

112

Fik slag i hovedet på marken

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

Indland

86.000 danskere er afhængige

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Guldborgsund

René fordobler overskuddet

Dølle

Så er vi i gang: Gobs fyrede op under festen i Markedsteltet

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

Annonce
Annonce
Dølle

Harske Hubbi går efter Dølle-rekord

Guldborgsund

Helt vildt: Lokal forestilling nomineret til landets største teaterpris

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

112

Snuppet med stor mængde narko: Skjult i hemmelige rum i bilen

Guldborgsund

Chok, chok, chok fra Vestlolland

Politik

Dansk minister afbryder 1. maj-tale

Guldborgsund

Fagforeninger på 1. maj: Vi drukner i vores egen succes