Annonce
Debat

Kampen for en ny Storstrømsbro fortsætter

Siden efteråret har jeg fået den ære at sidde i Folketinget. Det har været hårdt arbejde, men det er også en fantastisk oplevelse at mærke, hvordan man kan være med til at gøre en forskel for sit lokalområde.

Kort efter jeg blev valgt ind valgte regeringen sammen med resten af blå blok at udskyde byggeriet af en ny Storstrømsbro. Pengene var ellers sat til side, men på finansloven for 2016 var det åbenbart vigtigere at dele gaver ud til de rigeste.

Det synes jeg er rigtig ærgerligt! For Storstrømsbroen trænger for alvor til at blive skiftet ud, og samtidig vil lokalområdet være godt tjent med de arbejdspladser der kommer til, når broen skal bygges.

Men det er godt at se, hvordan civilsamfundet på Lolland-Falster for alvor kan rykke. Der er netop blevet samlet over 6.000 underskrifter, som støtter byggeriet af en ny Storstrømsbro. Den vilje til at gøre en positiv forskel, som blandt andre ’Quality Lolland-Falster’ og ’Lovestorm Lolland-Falster’ fører an med, gør en kæmpe forskel, når der bliver planlagt store projekter.

Inde fra borgen har jeg forsøgt at følge op på den kampgejst civilsamfundet kommer med. Jeg har blandt andet, i samarbejde med kaffeklubben med mine kollegaer Lennart Damsbo-Andersen, Marcus Knuth og René Christensen, arbejdet på alle de fronter der er i det parlamentariske arbejde. Der er ingen tvivl om, at når vi arbejder sammen i Folketinget på tværs af partifarve, så står vi meget stærkere. Og forhåbentlig kan vi alle lægge pres på, for at broen bliver bygget.

I næste uge, har jeg sammen med vores transportordfører Rasmus Prehn indkaldt Transportministeren og Finansministeren i samråd. De må simpelthen forklare hvorfor og hvad planen er, i tilfælde af, at broen bliver lukket igen.

Det har snart taget en måned for de to ministerier at finde en dato for samrådet og finansministeren har forsøgt flere gange at smyge sig uden om, men Rasmus Prehn og undertegnede har insisteret på, at finansministeren selvfølgelig skal med, da det er ham, der sidder på pengekassen.

Samrådet mener jeg også er vigtigt for at kunne forklare alle borgere på Lolland-Falster, hvorfor og særligt til de over 6.000 mennesker, der har skrevet under på, at de støtter en ny Storstrømsbro.

En ny Storstrømsbro er helt afgørende for, at holde udviklingen på Lolland-Falster på rette kurs. Og selvom regeringen er fodslæbende, så er jeg overbevist om, at med den vilje, der bliver vist Lolland-Falster, så vil regeringen tænke sig om to gange før de igen prøver at udsætte større anlægsarbejder.

Annonce
Annonce
Annonce
112

Afsløret ved færgen: Bæltetaske førte til opsigtsvækkende fund

Lolland

Frygter store konsekvenser: - Det er nogle helt uhyrlige besparelser

Guldborgsund

Igen, igen, igen: Indsætter togbusser

112

Bedsteven til 33-årig tiltalt for Meng-drab: Det plejede vi at lave sammen

Nykøbing

Nu kan du få leveret joints hjemme hos dig selv

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Gedser

Frustreret over manglende svar: Vi er klar til at gå langt

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG

Indland

Hidtil usete gps-forstyrrelser blev registreret på Bornholm i maj

Lokal nyt

Sænker lokale elpriser igen: Så meget er de faldet siden energikrisen

Lolland-Falster

"Jeg bliver gal over at se, hvor få penge der afsættes"

Erhverv

Det koster at åbne nyt: Millionunderskud i første regnskab

Lolland

Kommer med opfordring til konge-besøg på Lolland: - Det er kæmpestort

Politik

Regeringen vil booste iværksætteri med lempet skat og mere kapital

Annonce
Annonce
112

Grotesk udvikling i sag om kollegie-knivstik

112

Udsat for vold i tog af kvinde fra Falster

Indland

Regeringen vil kræve beredskabsplaner i over 200 virksomheder

Guldborgsund

Byrådsmedlem skifter til nystiftet liste: - Vi er til for borgerne

Lolland

Lukker projekt: Det kan de fandeme ikke være bekendt

Sport

Lokal skytte på vej til Para-OL i Paris

112

Det blev en dyrere tur til Danmark end planlagt