Annonce
Debat

Uduelige politikere.

Når jeg tillader mig at bruge denne overskrift, er det fordi jeg ikke føler der bliver tænkt i alle scenarier i den nuværende krise, jeg har i tidligere læserbreve og utallige mails til div politikere, anfægtet planen for den grønne omstilling, nu er vi så ydermere i fuld økonomisk krig med Rusland.

Topmøderne er netop overstået, hovedtrækket er at Nato står sammen, heldigvis, så lover Biden at USA leverer gas til Europa, jov-jov, nu er de faktisk oppe og producere max og det er oliefirmaer der udvinder og sælger gassen, så det er ikke så ligetil.

Herhjemme har vi en klima og forsyningsminister der bliver ved at tordne "grøn omstilling", nu er statsministeren sågar stemt i med "vi skal bare bygge flere vindmøller". I Dan Jørgensens verden skal vi have flere vindmøller som kan levere til power to x anlæg, varmeværkerne skal fyre med biomateriale, javel, hovedparten af biomaterialet kommer fra USA, Canada og Malaysia, så hvor "grønt" er det egentlig. Der er forskere der har meldt ud at vi måske ikke kan forsyne power to x anlæggene med nok biomateriale samt kulstof, så selv hvis der blev bygget vindmøller nok og el nettet blev udbygget for kollossale beløb ville vi nok blive nødt til at importere yderligere biomateriale og fylde fossilt kul på anlæggene og det er vel at mærke i forhold til at være selvforsynende i 2030, ikke et ord om hvad man skal gøre hvis Putin får den ide at lukke for gashanen imorgen, man må også tænke på om der vil være biomateriale tilgængeligt på markedet, da det ikke kun er os der har et problem. Alene måden hvorpå el nettet fungerer kan jo være problematisk, ligenu bliver vi forsynet med ca 40% el produceret i andre EU lande ved hjælp af a kraft, kul drift og naturgas, her vil der nok opstå et problem når de andre lande ikke kan få kul, olie og gas. Men ingen snakker om det, det går kun op i tilskud til lavindkomst husstande.

Så er det jeg tænker, hvis vi nu i et statsligt firma, oprettet til lejligheden, leasede nogle boreplatforme, sendte dem ud på Nordsøen, der er op til flere felter som er undersøgt, bla mener man at Svanefeltet indeholder mere end det hidtidige Thyrafelt og der er flere. Så kunne Danmark levere gas til Europa, de danske politikere ville være i en position hvor den "grønne omstilling" kunne presses igennem, da man kun ville få gas hvis man forelagde en bindende plan for denne, det halter jo en del rundt om i Europa. Vips, så behøvede vi ikke længere at diskutere budget underskud, diskutionen kører allerede ang reformer i økonomien, dvs mindre velfærd, Måske vil der ikke engang være penge til Dan Jørgensens vidtløftige ideer.

Danmarks økonomi ville være sikret frem mod 2050 og som jeg ser det, ville den grønne omstilling blive gennemført på en gennemtænkt forsvarlig måde, ikke bare her, men i hele EU.

Så kom nu til biddet kære politikere, vis I er kriseorienteret, i næste uge skal vi til at betale gassen i Rubler, fordi Putin mener at han kan skade værdien på US dollar og Euro, hvem ved, måske kan han selv fastsætte værdien på Rublen, vi så jo hvordan det gik aktiemarkedet i Moskva, alle kneb gælder. Samtidig holder Kina møder med Indien og andre sydasiatiske lande, så der er virkelig fyret op til økonomi-krig.

Med dybeste beklagelse over mit syn på sagen.

Michael Skovbon

Nørregårdsvej 46

4990 Sakskøbing

Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ung stjerne-kok efter kæmpe hæder: - Jeg bliver helt forpustet

112

Firkantsdrama i Rødby: Voldspersoner tog flugten

Sport

Storklub kommer til Maribo - TSØ fik svær pokallodtrækning

Guldborgsund

Danmarks bedste findes på Falster: - Det betyder ufatteligt meget

Falster

Vild hæder: Lokal restauratør får Michelin-stjerne

Sport

NFH-spiller gravid

112

Ung mand flygtede fra politiet, mens musikken bragede afsted

112

Varebil og lastbil i sammenstød

Lolland

Sygdom tvinger ø-færger til at sejle efter nødplan

Indland

Banker finder fejl i 20.000 gældssager

Politik

Venstre-formand regner med tilbagegang

Sport

Landsholdet vinker farvel til fodboldfans i Tivoli inden EM

Nykøbing

Mistede balancen efter slag: Så blev han sparket på åben gade

Udland

Over 2.000 mennesker meldes begravet i jordskred

Indland

Nye danske restauranter er under pres inden uddeling af michelinstjerner

Annonce
Annonce
Vejret

DMI varsler: Kraftig regn og skybrud på vej til Sydhavsøerne

Vejret

Vejret på LF: Lun mandag efterfølges af køligere tirsdag

Lokal nyt

Særligt fællesskab i København trækker tråde til Sydhavsøerne: Fylder 10 år

Guldborgsund

Ole føler sig tvunget til at lukke sin restaurant

Falster

Lokal restauratør i spil til eftertragtet hæder: "Kun den har niveauet"

112

30-årig er svært tilskadekommen efter overfald

Vejret

Skybrud og torden kan ramme landsdelen