Cocottens ejer, Jan Bang, ser store muligheder i den kommende Femern-bro
Man kan næsten høre kasseapparatet klinge af glæde, når Cocottens ejer Jan Bang bliver spurgt om den kommende Femern-bro.
- Der ligger jo en stor pølsevogn, der kan køre frem og tilbage for at servicere de mange bro-arbejdere, siger han denne formiddag fra Cocottens kantine i Erhvervspark Lolland. Jan Bang drev i sin tid også kantinen for de mange arbejdere på MAN Diesel i Holeby. Og erfaringen herfra vil han gerne bruge, når de mange bro-bisser skal bespises:
- I gamle dage, da vi havde MAN Diesel her, havde vi jo en lille el-bil, der kørte rundt med madpakker, lune deller og andet, hvor arbejderne så kunne købe, hvad de ville have. Det var ikke nogen tidsrøver og derfor meget populært. Når jeg snakker om en pølsevogn, er det den slags levering af mad, som jeg også forestiler mig - at vi kan køre frem og tilbage med mad til de mange, der skal bygge broen, siger Jan Bang, der i forvejen leverer kantineservice til en stribe firmaer og virksomheder på Midtlolland.
Han driver også Cocotten på Nakskov Uddannelsescenter og EUC Lolland i Maribo. Og i Holeby har firmaerne i erhvervsparken hidtil skulle give et tilskud til Cocotten her, så deres medarbejdere kan få billig mad i kantinen. 25 kroner koster dagens varme ret. 6,50 kroner koster et stykke smørrebrød, og så kan man også vælge at tage mad fra den daglige buffet og betale for den mængde mad, man har taget på tallerkenen.
Med udsigten til den kommende bro-forbindelse er Jan Bang ikke i tvivl om, at der venter et nyt lollandsk mad-eventyr ude i horisonten - vel at mærke med udgangspunkt fra køkkenet i Holeby:
- Og det er jo ved at være tid til at begynde, fastslår Jan Bang, inden direktøren for Erhvervsparken Kim Larsen lige afbryder:
- Man kunne også lave et vaskeri for de mange broarbejdere, tilføjer han.
- Ja, der er masser af muligheder, replicerer Jan Bang og fortsætter:
- Vi bliver jo et område, der bliver et rent smørhul, når broen kommer, Og da gælder det jo bare om at servicere de mange virksomheder, der kommer her, så godt som muligt, fastslår han.