Annonce
Guldborgsund

LOKAL BUTIK RAMT AF EN SERIE INDBRUDSFORSØG

Ole Hermann, indehaver af Kop & Kande i Sakskøbing, overvejer nu at få sat tremmer for butikkens vinduer for at forhindre tyveknægte i at nå ind til de mange varer i butikken. Arkivfoto: Denny Michael Jakobsen
Natten mellem 12. og 13. februar var Kop & Kande udsat for et indbrud, hvor tyve slap væk med varer for omkring 80.000 kroner i udsalgspris. Det får nu indehaver Ole Hermann til at tænke i endnu flere tiltag, end dem der allerede er taget efter flere indbrudsforsøg i efteråret.

SAKSKØBING: - Hvis de vil ind, så kommer de det. Det er der nok ikke nogen tvivl om, men hvis de så bare kunne lade være med at trampe rundt og ødelægge en hel masse på de fire-fem minutter, de er inde i butikken.

Ordene kommer efterfulgt af et suk fra indehaver af Kop & Kande Ole Hermann. For nylig var der - oven på tre indbrudsforsøg tilbage i november sidste år - igen indbrudsforsøg hos Kop & Kande i Søndergade. Og denne gang lykkedes det desværre for tyveknægtene at stikke af med varer for omkring 80.000 kroner i udsalgspris. Men ikke nok med det, så var der også halvanden dags oprydningsarbejde i butikken, hvor adskillige andre varer var væltet rundt og ødelagt under indbrudsforsøget.

Er gået direkte efter varer

Der er ingen tvivl om, at det er nogen, som har vidst præcis, hvad de skulle i de få minutter, de har været inde i butikken

Ole Hermann, indehaver af Kop & Kande

- De har skaffet sig adgang omme på bagsiden af butikken, og her er de gået direkte efter henholdsvis hylder med Royal Copenhagen og hylder med Georg Jensen. Der er ingen tvivl om, at det er nogen, som har vidst præcis, hvad de skulle i de få minutter, de har været inde i butikken. Men vi må samtidig også sige, at det er billigt sluppet, lyder det fra Ole Hermann.

Årsagen til lige netop den bemærkning ligger i, at tyvene tilsyneladende har vidst lige præcis, hvad de gik efter.

- De er gået målrettet efter to hylder med Georg Jensen og fire hylder på vores lager med Royal Copenhagen. Og jeg har også en fornemmelse af, hvordan de har kunnet gå så målrettet til værks på de få minutter, de var inde i butikken, fortæller Ole Hermann.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ude på rekognoscering

Nogle dage inden indbruddet huske Ole Hermann tydeligt en lidt underlig oplevelse i butikken. Her var det en kvinde - tilsyneladende en potentiel kunde - som på egen hånd gik rundt i Kop & Kande for at se sig omkring.

Hun ønskede ikke - uden de store ord eller mimik - at tage mod den tilbudte hjælp om lidt råd og vejledning, og derfor lod Ole Hermann kvinden gå rundt på egen hånd.

Da der ikke var andre kunder i butikken på daværende tidspunkt, så Ole Hermann sit snit til lige at smutte ud i et baglokale for at ordne et ærinde dér.

- Men så fik jeg alligevel lidt dårlig samvittighed over at lade kunden gå rundt selv inde i butikken og gik egentlig forholdsvis hurtigt tilbage igen for at spørge, om hun havde brug for hjælp med noget. Men pludselig var hun væk, og da jeg går ned af trapperne til vores lager i kælderen, kommer hun op dernedefra, selv om vi tydeligt fortæller, at der ikke er adgang uden personale på vores lager. Det fortæller jeg kvinden, som ikke rigtig fortæller så meget, og i stedet forlader hun butikken uden egentlig at sige noget som helst, husker Ole Hermann, der ikke er i tvivl om, hvad den situation handlede om.

- Det var selvfølgelig én, der var ude for at lave en rekognoscering. Det er jeg ikke i tvivl om. For få dage efter vidste tyvene præcis, hvad de gik efter både på vores lager og i butikken, fortæller Ole Hermann.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil sikre med tremmer

Som nævnt har der også været tre indbrudsforsøg tilbage i november, hvor den godt sikrede bagdør sammen med andre tiltag for at forhindre indbrud har bevist deres værd.

Men på grund af det seneste indbrud, der endte med tyveknægte helt inde i butikken, overvejer Ole Hermann nu at få sat tremmer op for vinduerne, som det altså denne gang lykkedes at gennemtrænge.

Politiet har i øvrigt fået adgang til videomateriale, som viser en bil køre væk fra gerningsstedet. Desværre uden man kan se nummerpladen. Indbruddet er endnu ikke opklaret.


  • ole_hermann
    Ole Hermann, indehaver af Kop & Kande i Sakskøbing, overvejer nu at få sat tremmer for butikkens vinduer for at forhindre tyveknægte i at nå ind til de mange varer i butikken. Arkivfoto: Denny Michael Jakobsen
Annonce
Guldborgsund

Renoveres for knap 10 millioner kroner

Guldborgsund

Først var skolen gammel og autoritær - så kom der gang i festen

Annonce
Annonce
112

Pludselig så han sine stjålne ejendele et andet sted i byen

112

Anklager: Derfor var det drabsforsøg

Guldborgsund

Renoveres for knap 10 millioner kroner

Erhverv

Skifter ud i toppen

Sport

Michael Damgaard fravalgt til landsholdet

Lolland

Bruger det samme som 260.000 husstande: Monster-strømslugere på vej til Nakskov

Vejret

Rolf forventes at lægge sig inden weekend med roligt vejr

Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

Vejret

Stormen har haft godt fat i Lolland-Falster i nat

112

Hurtig indsats: Bilbrand slukket før brandvæsnet nåede frem

112

En, to, mange problemer: Påvirket mand mister bilen

Sport

NFC vender 0-2 til uafgjort i næstsidste testkamp

Sport

NFC-talent fik første startplads på landsholdet i dansk sejr

Lolland

Ny ejer vil realisere kæmpe ferieby på Lolland

Lolland

Lokal forfatter nomineret til fornem pris

Guldborgsund

Først var skolen gammel og autoritær - så kom der gang i festen

Annonce
Annonce
112

271 taget i fartkontroller

Indland

Randers Kommune kræver knap 120 millioner fra Nordic Waste

Indland

Medicin kan sætte turbo på nedbrydelsen af PFAS i kroppen

Vejret

DMI udsender varsel: Færgeafgange aflyst

Lokal nyt

Lægemangel: Det står værst til i vores region

Vejret

Voldsomt vejr på vej: Orkanstød rammer om under 24 timer

Indland

Første gang i over et årti faldt salget