- Vi har næsten 400 følgere på Facebook, og vi er først lige åbnet, fortæller forpagter Peter Jensen.
Det væltede ind med gaver fra naboer og erhvervsdrivende, da Cafe Fryd på havnen i Stubbekøbing for første gang slog dørene op klokken 11 fredag. Det lader til, at der er stor opbakning til den lille cafe, der ligger vægt på rimelige priser og god, dansk mad.
- Vi har været på Facebook i godt halvanden uge nu, og selvom vi egentlig ikke har gjort det helt store arbejde for at komme ude med budskabet, følger næsten 400 mennesker med i, hvad vi laver. Og vi har første åbningsdag i dag! Det tror jeg viser, at folk her i Stubbekøbing gerne vil, at der er noget liv lokalt, fortæller Peter Jensen, der sammen med sin hustru Sandra Jensen, er de nye forpagtere af stedet.
Det var egentlig ikke planlagt, at Peter og Sandra Jensen skulle drive deres egen lille cafe. Tanken opstod ganske spontant på en flot sommeraften, mens Peter gik en tur nede ved havnen.
- Jeg sad på et trappetrin og lagde pludselig mærke til, at det lille spisested lå der. Det har jeg jo set hundredevis af gange, men pludselig begyndte ideerne at vokse. Det er vel godt to uger siden, jeg sad der på trappen, så det er gået stærkt, fortæller Peter Jensen.
Sandra står for maden
Peter Jensen har ingen erfaring fra branchen. Han er uddannet på kontor, og kommer primært til at sidde med alle de administrative ting - herunder IT, regnskaber og lignende opgaver. Sandra Jensen er derimod ferm til det med kunder
- Sandra har mange års erfaring fra restaurationsbranchen, så hun sørger for, at alle er i gode hænder, fortæller Peter Jensen.
Menuen er endnu ikke helt færdig. Der er allerede masser af god, dansk mad og ikke mindst smørrebrød at finde, men der bliver stadig tilføjet retter, når tiden er til det.
- Jeg kan anbefale folk at holde øje med Cafe Fryd på Facebook. Her kommer der til at være nogle tilbud, som ellers ikke er at finde i butikken, fortæller Peter Jensen.
Selv anbefaler han frikadellemadderne.
- Jeg elsker frikadellemadderne. De er lavet præcis efter min mors opskrift, så jeg synes, de er verdens bedste, griner Peter Jensen.