GEDSER: Siden sommer sidste år har ovnene i Gedser Røgeri stået kolde og ubrugte hen.
Her lagde Chris og Mark Gregorius Holm Elsner nemlig nøglerne tilbage i hænderne på ejer af røgeriet, Erik Nielsen.
Nu kan han lade dem gå videre til Uni Hansen og Michael Renner fra Uni & Michaels Fisk APS.
- Jeg er glad for at have fundet nogen til at drive røgeriet videre. Det er tydeligt for enhver, at det har manglet i Gedser, siger Erik Nielsen.
Erik Nielsen, ejer af Gedser RøgeriJeg er glad for at have fundet nogen til at drive røgeriet videre. Det er tydeligt for enhver, at det har manglet i Gedser.
Flere var ifølge ejeren interesserede i at overtage driften:
- Men nogle havde ikke økonomien, andre turde ikke på grund af beliggenheden, og andre igen manglede simpelthen branchekendskab, lyder det fra ejeren, der især er glad for at have fundet nogen til det lille røgeri, der ved, hvordan fisk skal røges.
Produktion til bilerne
Uni Hansen og Michael Renner, som nogle vil kende under efternavnet Valentin Madsen, har drevet Uni og Michaels Fisk siden 2016.
De røger selv fisk til deres fiskebiler og har noget erfaring med butik og restaurant.
Indtil 2017 drev de butik på Skovalléen 32 i Nykøbing, ligesom de har afholdt en stor fiskebuffet i samarbejde med Café Himmelblå i Marielyst.
Michael Renner fortæller, at han også i sine lidt yngre dage har arbejdet på en fiskerestaurant på Bornholm.
Det bliver dog Uni Hansen, der kommer til at stå i spidsen for butik og restaurant.
- Men det er tanken, at der skal produceres nok til, at der kan leveres til bilerne, siger Michael Renner, der allerede har de første tre nye medarbejdere til det nye sted og regner med, at han skal ansætte flere.
Stedet åbner igen i ugen før påske, så eventuelle udfordringer forhåbentlig er ryddet af vejen, når påskeferiens turister rykker ind i området.
Udover muligheden for at købe røget fisk til frokosten i sommerhuset bliver det muligt at spise for eksempel fish'n'chips på stedet.
- Vi skal lige have sat noget afskærmning op, så det også er til at sidde ude, siger Michael Renner om forberedelserne.
Kopiere Bornholm
Når højsæsonen rammer, vil det også blive muligt at spise dét, Michael selv kalder "Danmarks største fiskebuffet", og det handler ifølge ham ikke om mængden, men om de mange forskellige typer af fisk.
Beslutningen om at producere og sælge røget fisk samt drive restaurant har været aftalt med røgeriets ejer siden begyndelsen af januar måned.
Det er noget, parret har stor tiltro til.
- Vi regner med at kopiere den store succes, de har på røgerierne på Bornholm blandt andet med de store fiskebuffeter, og vores erfaring siger os, at der er gæster til det. På Café Himmelblå måtte vi i hvert fald sige nej til flere, siger Michael Renner.
Andre har haft deres forbehold overfor at drive røgeriet på grund af Gedsers beliggenhed. Men det bekymrer ikke Michael Renner:
- Nej, vi tror ikke, det bliver skrøbeligt for os, da vi også skal have en produktion på stedet. Så vi regner med at holde mere åbent, end man tidligere har gjort, og vi er jo vant til at knokle, siger han.