Annonce
Guldborgsund

Overrasker ansatte: Hel afdeling forsvinder fra lokalt sygehus

Mikrobiologisk afdeling flytter formentlig fra Sjællands Universitetshospital Nykøbing til det nye sygehus i Køge inden for et par år. Men flytningen skyldes ikke fusionen. Foto: David Arnholm
En hel afdeling på sygehuset i Nykøbing vil inden for de kommende år formentlig skulle flyttes til det snart færdige universitetshospital i Køge. Flytningen er velkendt, men det stresser afdelingen, at man ikke har fået en dato, forklarer sikkerhedsrepræsentant.

NYKØBING: Sygehuset i Nykøbing står inden for de kommende år til at miste hele den mikrobiologiske afdeling til universitetshospitalet i Køge.

Det fik de 13 bioanalytikere, en enkelt laboratoriemedhjælper og fem studerende torsdag besked om - uden dog at kunne få en dato for flytningen.

Flytningen har været kendt, siden Region Sjællands sygehusplan blev udarbejdet i 2010. Her fremgår det, at alle specialiserede afdelinger fra de øvrige sygehuse i Region Sjælland skal samles på Sjællands Universitetshospital i Køge, så snart det står færdigt. Det har medarbejderne på afdelingen også vidst, bekræfter arbejdsmiljørepræsentant hos medarbejderne, Sussie von Baden Mechtild-Adler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvordan kommer det her til at påvirke vores dagligdag, når vi pludselig skal køre en del længere frem og tilbage på job?

Sussie von Baden Mechtild-Adler, arbejdsmiljørepræsentant

- Men vi havde nok håbet, at det ikke blev til virkelighed. Og nu er det pludselig en realitet. Fordi der er gået så mange år, er det alligevel endt med at komme lidt som en overraskelse.

Sussie von Baden Mechtild-Adler er arbejdsmiljørepræsentant på mikrobiologisk afdeling på sygehuset i Nykøbing. Foto: Privat

Meddelelsen kom fra den nærmeste ledelse i Nykøbing, som fornemmede, at det "går den vej" med flytningen og derfor ville give medarbejderne besked, forklarer hun.

- Lukningen af afdelingen betyder rigtig meget for alle vores familier. Der er jo 13 familier, som nu skal vænne sig til en ny hverdag, hvis vi skal til at arbejde i Køge.

En del blandt medarbejderne blev også berørte under mødet.

- De ønskede svar på, hvordan det her kommer til at påvirke vores dagligdag, når vi pludselig skal køre en del længere frem og tilbage på job. Og om vi kan fortsætte med at arbejde i afdelingen, når den flytter.

Frygter et større pres

Det ærgrer Sussie von Baden Mechtild-Adler, at datoen for flytningen endnu ikke ligger fast. For det kan give de medarbejdere, der ikke har mulighed for at flytte med, lyst til at søge nye veje og dermed forlade afdelingen inden flytningen.

Det vil presse mandskabet på en afdeling, der allerede har været udsat for et enormt pres under især coronapandemien.

Kenneth Pedersen har en nær relation på afdelingen og henvendte sig efter mødet til Folketidende med sin bekymring. For mikrobiologisk afdeling laver et forholdsvis anonymt men meget vigtigt arbejde i det daglige, mener han.

- Jeg kan virkelig være nervøs for, at det her stresser medarbejderne og får dem til langsomt at sive fra. For indtil datoen er sat, kan der ske mange ting, og det kan i princippet blive lavet om.

På mikrobiologisk afdeling undersøger bioanalytikere prøver fra patienter og lægehuse på hele Lolland, Falster og Sydsjælland for indhold af mikroorganismer, vira og bakterier. Derudover yder de rådgivning med henblik på forebyggelse, behandling og brug af antibiotika. Dermed arbejder de også for at mindske antallet af resistente bakterier.

  • SYGEHUSET2
    Mikrobiologisk afdeling flytter formentlig fra Sjællands Universitetshospital Nykøbing til det nye sygehus i Køge inden for et par år. Men flytningen skyldes ikke fusionen. Foto: David Arnholm
  • Sussie von Baden Mechtild-Adler er arbejdsmiljørepræsentant på mikrobiologisk afdeling på sygehuset i Nykøbing. Foto: Privat
Annonce
Guldborgsund

Sort morgen på Falster: Mange borgere ramt af strømafbrydelse

Guldborgsund

Voldsomme skader: Så mange millioner skal kommunen betale

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Problemer med falsk "søn" og "datter": Svindel for halv million

Nykøbing

Landsdækkende kæde åbner i nye lokaler i Nykøbing: Se hvornår her

Indland

OK køber halvdelen af kriseramte Coop: Det kommer det til at betyde

Indland

Hjemsendt forsvarschef truer med søgsmål mod ministerium

112

Hastede mod "gårdbrand" - noget helt andet ventede

Lolland

Vil du eje “Smålandshavet”? Nu er den sat til salg

Lolland

"Mystiske mænd" gik rundt med våben: - I år skal vi ikke have betjente i skudsikre veste frem

Guldborgsund

Voldsomme skader: Så mange millioner skal kommunen betale

Politik

Aftale indgået: Nu fjernes de fra egne erstatningssager

Indland

Fredag ruller 25 milliarder ind på danskernes konti

Guldborgsund

Efter flere forsinkelser: Nu åbner den endelig

Rødbyhavn

Jubler over drømme-adressen: Nu åbner Lidl

Trafik

Mange måneders trafik-problemer venter

Rødby

Tidligt morgenuheld: Bil endte på taget

Indland

Statsministeren varsler sundhedsudspil

Annonce
Annonce
Lolland

Tilmeldte sig som den første: Million-investering er sat på skinner

Lolland

Rute 9: Ministerbesøg til Lolland er udskudt

Lokal nyt

Før forhandlinger: Vil give læger i yderområder mere tid til den enkelte patient

Lokal nyt

2023 blev endnu et hårdt år for Folketidende - men 2024 tegner langt bedre

Guldborgsund

Sort morgen på Falster: Mange borgere ramt af strømafbrydelse

Rødbyhavn

Kadetter opdagede ulovlig kniv: Udenlandsk mand straffet

Guldborgsund

Ekstra rejsetid: Indsætter togbusser på flere afgange