Annonce
Guldborgsund

Se video: 'Vild med Dans'-stjerne på mystisk besøg

Rasmus Kolbe, også kendt under navnet Lakserytteren af især skoleelever, er én af de største danske influenter og samtidig forfatter og direktør. Han besøgte søndag og mandag Nykøbing for at optage en video på Museum Obscurum. Foto: Maria Glasius Lange
Den populære Youtuber Lakserytteren faldt ved et tilfælde over et billede fra Museum Obscurum og har brugt de seneste dage på at optage en uhyggelig halloween-video fra de mørke lokaler i Nykøbing.

NYKØBING: I et spraglet gult og orange sæt tøj lyser Rasmus Kolbe op som en menneskelig lanterne i mørket i "Guldsmedebutikken" på Museum Obscurum.

Omkring ham er glasmontrer fyldt med bestik, ornamenter og andre genstande i sølv og guld, der har tilhørt den mystiske - og fiktive - samler Cornelius S. Skab. Og på den anden side af gangen finder man udsagn, udklip og billeder om varulve, Satan, spøgelser og andre væsener, der af nogle opfattes som overtro - og af andre som virkelighed.


Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er sjovt at blive udfordret lidt på, hvad der egentlig er sandt, og hvad der er falsk.

Rasmus Kolbe, influent

- Det er et ret funky sted, men det er fedt at gå og kigge på de mange ting i skabene. Og det er sjovt at blive udfordret lidt på, hvad der egentlig er sandt, og hvad der er falsk. Man kan godt nå at blive revet lidt med. Og blive i tvivl, siger influenceren Rasmus Kolbe, der ganske tilfældigt faldt over et billede fra Museum Obscurum på det sociale medie Instagram.

En særlig produktion

Søndag og mandag har han med hjælp fra fire rollespillere optaget 40 små videoklip, som skal hænge sammen som en form for labyrint og til slut blive til én lang video. Han har prøvet noget lignende før men i en kortere længde.

Èn af videoerne er optaget i "guldsmederummet", der er et sandt overflødighedshorn af guld og sølv. Foto: Maria Glasius Lange

- Det her bliver én af de længste produktioner, jeg har lavet. Tidligere har jeg spillet alle rollerne selv, men det har været rigtig sjovt at have skuespillere med, forklarer han.

Blå Bog: Rasmus Kolbe

  • Rasmus Kolbe, 32 år, en dansk influent, kreativ direktør og forfatter og er muligvis mest kendt under navnet Lakserytteren. 
  • Han laver kreativt indhold på sociale medier, der især optager børn i alderen seks-14 år. 
  • Han er en af Danmarks mest kendte influenter og var tidligere det største danske navn på Snapchat. Nu er han stor på YouTube med 103.000 abonnenter, ligesom han har over 100.000 følgere på Instagram og 1 million følgere på TikTok. 
  • 3. oktober udgiver han bogen "Knoglekøteren fra Helvede", der også henvender sig til børn og unge. 

Og på Museum Lolland-Falster var markedsføringsansvarlig Dorthe Fibæk Magnusson ikke sen til at byde Youtube-stjernen hjerteligt velkommen i de uhyggelige gemakker.

- Det er fuldstændig fantastisk, at han lige faldt for vores sted og ønsker at lave en video herfra. Det er jo den bedste form for reklame i forhold til den, som vi selv kan sende ud. Han betaler ikke for at være her, men vi betaler heller ikke noget til ham. Så for os er det en rigtig fin aftale, forklarer hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På top 11 over mystik

Museum Obscurum åbnede i 2017, og hvert år er besøgstallet steget. Især har denne sommer skilt sig positivt ud, siger Dorthe Fibæk Magnusson.

- Med et besøgstal på 5.880 (opgjort 1. september, red.) er vi allerede ved at nå det samme samlede besøgstal fra 2022. Det skyldes specielt, at juli og august har været rigtig gode. I efterårsferien plejer her at være godt besøgt, så vi forventer bestemt at slå sidste års besøgstal.

Mark Pallisgaard filmer, imens Rasmus Kolbe står foran kameraet. Søndag var fire statister med under optagelserne, og det er uvant for Youtuberen, der oftest selv spiller de forskellige roller. Foto: Maria Glasius Lange


Det er jo den bedste form for reklame.

Dorthe Fibæk Magnusson, markedsføringsansvarlig, Museum Lolland-Falster

Hun tilføjer, at det er en forholdsvis lille gruppe, der til gengæld viser en stor interesse for overtro og for utrolige væsener.

- Men vi vil gerne have endnu flere forbi og få skærpet sin kritiske sans - og samtidig vise dem, at der måske er mere mellem himmel og jord, tilføjer museumsinspektør Leif Plith Lauritsen.

Selvom børn og unge under 18 år - altså Lakserytterens målgruppe - kommer gratis ind, så håber Leif Plith Lauritsen, at de vil blive fascineret af stedet og tage familie med til museet, der af det amerikanske onlinemagasin er kåret som ét af de 11 mest mystiske museer i verden.

Lakserytterens video fra Museum Obscurum udgives på hans Youtubekanal 6. oktober klokken 14.00.

  • Rasmus Kolbe, også kendt under navnet Lakserytteren af især skoleelever, er én af de største danske influenter og samtidig forfatter og direktør. Han besøgte søndag og mandag Nykøbing for at optage en video på Museum Obscurum. Foto: Maria Glasius Lange
  • Èn af videoerne er optaget i "guldsmederummet", der er et sandt overflødighedshorn af guld og sølv. Foto: Maria Glasius Lange
  • Mark Pallisgaard filmer, imens Rasmus Kolbe står foran kameraet. Søndag var fire statister med under optagelserne, og det er uvant for Youtuberen, der oftest selv spiller de forskellige roller. Foto: Maria Glasius Lange
Annonce
Guldborgsund

Torben måtte lukke sin elskede bod: - Det gør mig så ked af det

Guldborgsund

Jobbet er fundet: Pernille fik op til 25 konkrete jobtilbud

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Jobbet er fundet: Pernille fik op til 25 konkrete jobtilbud

Lolland-Falster

Danmarks største forhandler overtager to lokale forretninger

Lolland

Dansk tv-kendis: Sydhavsøerne har det hele

Sport

De skal sikre Danmark EM-succes

Guldborgsund

Alvorlig ulykke: Person i kritisk tilstand fløjet væk

Lolland

Kæmpe nedtur efter afsløringer: Forlader alle poster

Guldborgsund

Efter tronskifte: Nu melder kongehuset ud om lokal protektion

Guldborgsund

Store trafikale udfordringer forude: Varer til november

Guldborgsund

Stor redningsøvelse ud for Gedser

112

Mand kørt på sygehuset efter kraftig brand

Politik

Trækker sig kort før valg: "Jeg kan ikke mere"

112

Lang formiddag: Tunnellen var spærret

Kultur

Får 20 millioner til særligt kunst-projekt

112

Politiet skød efter flugtbilist: Nu er der faldet dom

112

38-årig idømmes forvaring for drabet på Mia Skadhauge Stevn

Politik

Pia Kjærsgaard: Det må ikke ske igen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Torben måtte lukke sin elskede bod: - Det gør mig så ked af det

112

Tre betingede frakendelser: Kørte 100 km/t i 50-zone

Lokal nyt

Har du styr på din stemme? Tag vores kandidattest her

Lolland

Kommunen siger nej - men de nægter at give op: Har es i ærmet

Nykøbing

Stort talent: Prestigefuld hæder til 18-årige Laurits

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub