NØRRE ALSLEV: På et bord i hendes værksted ligger en udgave af madmagasinet Gastro med en helt særlig forside. I hvert fald for Kristine Vedel Adeltoft.
Kimen til den blev lagt forrige år, hvor hun fik besøg af en kvinde, der først inde i værkstedet præsenterede sig som stylist fra Michelin-restauranten Noma. Hun var på udkig efter keramik til deres pop up-restaurant i den japanske storby Kyoto og købte et lille udvalg med.
Kristine Vedel Adeltoft, keramikerMin forretning var egentlig godt kørende på det tidspunkt, men aftalen med Noma har alligevel været et vendepunkt for mig personligt.
Det skulle hun bruge til en præsentation, og i lang tid var det hemmeligt, at Kristine Vedel Adeltoft overhovedet var med i opløbet.
- Det var et større arbejde, fordi Noma skulle sammensætte service fra danske og japanske keramikere. Da hun endelig ringede, blev jeg selvfølgelig enormt glad. Og det lidt særlige var, at de havde valgt en tallerken med min Hesnæs-glasur. Der er så meget energi i den tallerken, fordi jeg selv har gravet leret op i Hesnæs.
Et vendepunkt
Imens tallerknerne bliver brugt på Noma, kan de ikke købes i hendes butik. Den københavnske restaurant har på en måde købt rettigheden til den tallerken.
- Min forretning var egentlig godt kørende på det tidspunkt, men aftalen med Noma har alligevel været et vendepunkt for mig personligt. Det var et enormt skulderklap at få. For folkene på Noma er æstetikere, og alt, hvad de rører ved, skal være sanseligt.
Det har været hendes egen røde tråd i sin keramik, og at Noma har fanget det, gør hende glad.
Selvom det er få forbeholdt at spise på den københavnske restaurant, så har det givet flere kunder i hendes lille butik. Blandt andet japanere, der lige svinger forbi Nørre Alslev - når nu de alligevel er rejst til København på ferie.
Og nu ligger magasinet som et minde på disken. Med et fotografi af hendes tallerken serveret med en ret fra Noma Kyoto.