Han prøvede at undgå at blive bager. At det ikke lykkedes, er Ole Kristoffersen, en af stifterne af Lagkagehuset, nok glad for i dag. 5. april fylder han 60.
I mange danske hjem går snakken over middagsbordet om sport eller politik. Men da Ole Kristoffersen voksede op, blev der snakket om brød.
Både hans far og farfar var bagere, og selv om han begyndte på handelsskolen, gik der ikke længe, før han som 16-årig gik i mesterlære som bager.
Den beslutning er han nok glad for i dag. I 1991 åbnede han det, der blev til den store bagerkæde Lagkagehuset og gjorde ham til mangemillionær.
Den 5. april fylder han 60 år, og i dag er det ikke brød, men noget, der for mange nok er nært beslægtet - nemlig kaffe - som Kristoffersen bruger sine kræfter på.
Historien begynder dog på Christianshavn i København i en bygning, der med sin skiftende farve for hver etage ligner en stor lagkage.
Her åbnede Ole Kristoffersen i 1991 et bageri med sin daværende kone, og efter en fusion i 2008 blev skabt den kæde, som mange kender i dag.
Her blev hovedparten af virksomheden solgt til en kapitalfond, og i 2017 solgte Kristoffersen så sin resterende ejerandel.
Siden har han blandt andet købt sig ind i den danske kaffekæde Copenhagen Coffee Lab, hvor han nu er bestyrelsesformand.
Der er investeret millioner i kafferisteriet, der blev grundlagt i 2013, og som har tæt på 40 caféer i både Danmark, Tyskland, Portugal og Frankrig.
Kaffe er dog ikke det eneste, den tidligere bagermester har kastet sig over. Han er blandt andet også involveret i legetøjskoncernen Plus-Plus.
Selskabet prøver med sine mosaikbrikker i plastik at give Lego kamp, og med på holdet bag er blandt andre også arkitekten Bjarke Ingels som investor.
Derudover tæller porteføljen også et selskab, der laver flydende studieboliger af containere, som førnævnte arkitekts tegnestue står bag.
/ritzau/