Annonce
Kultur

Dansk popmusiker: Mine fans blotter sig

I 2021 udgav Guldimund albummet "Dem, vi plejede at være", hvor han dykker ned i kriser i parholdet. Derefter udgav han albummet "Jeg venter i lyset". (Arkivfoto). Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Den fremadstormende danske musiker Guldimund skriver om de dybe følelser i sine sange. Og det får også hans fans til at dele ud.

Asger Nordtorp Pedersen, som også er kendt under kunstnernavnet Guldimund, er de seneste par år stormet frem på hitlisterne.

Med sine sange tager han lytterne med ned i dybe emner som eksempelvis parforholdets kriser. Og det får hans fans til at spejle sig i musikken.

- Jeg får reaktioner hver eneste dag på mine sange. Folk er meget søde til at skrive til mig, når de opdager musikken, eller hvis de har gået og lyttet til min plade i længere tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nogle siger bare tak for det, mens andre deler personlige historier den anden vej, fordi de oplever en form for fællesskab. Og det er ret vildt, at folk blotter sig på den måde. Og også meget intenst, fortæller Guldimund og smiler.

Han beskriver selv, at han kun står lige på dørtærsklen ind til karrieren, og de mange reaktioner fra fans kan derfor stadig være en smule overvældende for ham.

- I starten syntes jeg, at det var sindssygt grænseoverskridende, hvis der kom en hen til mig. Men nu tror jeg, at jeg har lært at være i det. Jeg tror også, at jeg er mere forberedt på det. Og så kan jeg faktisk godt sætte pris på det, fortæller han.

I 2022 blev han vinder af tre priser ved uddelingen af Steppeulven. Årets tekstforfatter, Årets musiker og Årets udgivelse vandt han for sit album "Dem, vi plejede at være" fra 2021.

Guldimunds borgerlige navn er Asger Nordtorp Pedersen. Den 32-årige sanger kommer oprindeligt fra Assens på Fyn, men han bor nu i København. (Arkivfoto). Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Og det kræver mod for den 32-årige sanger at fortælle sine egne historier til sine lyttere.

- Jeg prøver virkelig at sige til mig selv, at når jeg skriver sangene, skal jeg lade være med at tænke på, at andre folk skal høre dem.

- Sangene er inspireret af mit liv, men de er ikke én til én sandheden, fordi der både er overdrivelser, underdrivelser, fiktionalisering og ting, der skal rime, fortæller Guldimund.

Han bruger ofte sine egne situationer til at berøre et specifikt emne i en sang, uden at hans egen holdning bliver synlig.

- Der er en sang på mit seneste album, som handler om at være til juridisk rådgivning på mandecenteret efter et brud, hvor man har et barn sammen.

- Og på nogle måder er det en sang, der berører et politisk emne - nemlig ligestilling mellem kønnene - men i stedet for at komme med en agenda, så beskriver jeg bare den oplevelse, jeg har haft.

- Og så er det musikken, der får lov til at farve stemningen. Så det bliver meget op til modtageren at vurdere, hvad de synes om det, forklarer han.

Lige nu brygger kunstneren også på helt ny musik, som fortsat handler om de situationer og følelser, der interesserer ham lige for tiden.

- Jeg er jo ret optaget af de nære relationer - eksempelvis parforholdet, familien og det psykologiske i det.

- For jeg synes både, at mine egne relationer er interessante, men jeg synes også, det er interessant og spændende, hvordan folk interagerer i forskellige dynamikker.

- Uanset om det er i parforholdet, familien eller på arbejdspladsen. Det er stadigvæk der, jeg bliver mest holdt til ilden, lyder det fra popmusikeren.

Guldimund har for nylig optrådt på Northside og Roskilde Festival, hvor folk strømmede til for at se hans koncerter.

/ritzau/

  • Guldimund
    I 2021 udgav Guldimund albummet "Dem, vi plejede at være", hvor han dykker ned i kriser i parholdet. Derefter udgav han albummet "Jeg venter i lyset". (Arkivfoto). Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
  • Guldimund
    Guldimunds borgerlige navn er Asger Nordtorp Pedersen. Den 32-årige sanger kommer oprindeligt fra Assens på Fyn, men han bor nu i København. (Arkivfoto). Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Lolland

- Kommunen skubber ansvaret væk, og lægger det over på de frivillige

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Guldborgsund

Undrer sig over helt nye detaljer i brev

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Falster

Vakte opsigt på Falster: Nu bekræfter de vildt fund

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Annonce
Annonce
Nykøbing

Stort galleri: Elevernes imponerende galla-ankomst

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t