Annonce
Kultur

Lene Beier: Man skal turde træffe en svær beslutning

Selv om Lene Beier har planer om at flytte til Østrig og drive et hotel sammen med sin mand, Anders Beier, siger hun ikke "auf Wiedersehen" til tv-skærmen. (Arkivfoto). Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Selv om tv-værten Lene Beier er tilfreds med sit liv, flytter hun og familien fra Danmark for at realisere en 20 år gammel drøm.

Tv-værtsparret Lene og Anders Beier siger snart "Grüß Gott" til et østrigsk eventyr, der har ulmet i mere end 20 år.

De har sat deres hus i Danmark til salg, og så snart en ny ejer har skrevet købskontrakten under, intensiveres søgningen efter det helt rette hotel, parret drømmer om at drive.

- Vi ved ikke, hvor vi skal bo. Vi ved ikke noget faktisk. Vi ved bare, at det er den her drøm, vi har, og at vi gerne vil forfølge den, lyder det fra Lene Beier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Anders og jeg er begge af den indstilling, at hvis man aldrig træffer svære beslutninger, men altid gør det, der lægger ligefor, så får man et kedeligt liv, siger hun og understreger:

- Jeg er megatilfreds med mit liv. Men nogle gange skal man turde at træffe en svær beslutning alligevel.

Folk omkring familien har spurgt, hvorfor de dog ikke bare udlejer deres hus i Danmark og forpagter et hotel i Østrig. Men parret har et særligt - og endnu hemmeligt - koncept i tankerne, de gerne vil realisere.

- Vi har snakket om det her i mere end 20 år, og vi har en helt særlig ting, vi gerne vil lave, og det kan vi ikke, hvis det er nogle andres hotel, forklarer Lene Beier.

Anders og Lene Beier mødte hinanden på en sushirestaurant, hvor de begge arbejdede. I 2006 giftede parret sig, og sammen har de fået to sønner. (Arkivfoto). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

- Så vi er nødt til at skabe vores eget. Det kan vi ikke, hvis vi ikke kan købe det. Og vi kan ikke købe det, hvis ikke vi sælger vores hjem.

Lene Beier fortæller, at mange også har spurgt dem om, hvordan de dog kan flytte fra Danmark, når hendes mor er flyttet fra Skive i Midtjylland ind ved siden af dem i Søvang nær Dragør på Amager.

Men Lene Beiers mor har altid kendt til deres drøm - og det er også en, hun agter at tage del i. Hun vil gerne med til Østrig i vinterhalvåret og have morgenmadsrestauranten, fortæller Lene Beier.

Planen er, at hotellet skal have åbent det meste af året. Men intet lægger fast, førend huset er solgt.

- Hvis alt går, som vi gerne vil, så flytter vi næste sommer. Det tager lang tid at få solgt et hus og overtaget et andet og få begyndt istandsættelsen. Og drengene skal også lige være færdige med næste skoleår, tilføjer Lene Beier.

Sammen har hun og gemalen sønnerne Arthur og Otto, der også er begejstrede for idéen.

Den ældste, Arthur, vil gerne uddanne sig til skilærer. Den yngste, Otto, har selv besluttet, at han vil fortsætte sin skolegang i en østrigsk skole - og ikke i en international, fortæller de stolte forældre.

Ingen af dem snakker sproget, men det skal de lære - alle sammen.

For det kræver en stor indsats at vække sine drømme til live. Det er ikke lige let for alle, medgiver Lene Beier.

- Én ting er at have en drøm. Noget andet er at eksekvere den. Og du får virkelig mange muligheder for at fortryde undervejs, når tingene bliver svære, siger hun.

- Det er sindssygt svært at blive på sporet. Og blive i det. Så jeg er glad for, at vi har den samme drøm, lyder det fra Lene Beier.

Selv om det kan lyde som en kæmpe tidssluger først at renovere og så drive et hotel, håber familien Beier faktisk på at få endnu mere tid sammen.

De er meget væk fra hinanden, især når man som Lene Beier lever af at lave tv og drøner land og rige rundt på optagelser af for eksempel det uhyre populære program "Landmand søger kærlighed". Men selv om familien flytter til Østrig, siger Lene Beier dog ikke "auf Wiedersehen" til tv-skærmen.

- Hvordan vi får det skruet sammen, må vi finde ud af. Men jeg har snakket med TV 2 om, at jeg skal fortsætte med at lave tv, forsikrer hun.

/ritzau/

  • Lene Beier
    Selv om Lene Beier har planer om at flytte til Østrig og drive et hotel sammen med sin mand, Anders Beier, siger hun ikke "auf Wiedersehen" til tv-skærmen. (Arkivfoto). Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
  • ZULU Comedy Galla 2020
    Anders og Lene Beier mødte hinanden på en sushirestaurant, hvor de begge arbejdede. I 2006 giftede parret sig, og sammen har de fået to sønner. (Arkivfoto). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Annonce
Kultur

Får 20 millioner til særligt kunst-projekt

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Forurening forsinker eftertragtet boligbyggeri

112

Politiet efterlyser vidner til endnu en brand

112

Smadrede rude og blev kørt direkte i fængsel

Sport

Cort sørger for ny dansk etapesejr i Dauphiné

112

Stoppet af politiet: Bilist uden kørekort ville gratis med færgen

Lolland

Lolland er helt i toppen: Intet sted er den grønnere

112

Politiet tog bilen og sigtede kvinden for et hav af forhold

Sport

Niklas Landin stopper på landsholdet

Indland

Dansk myndighed afblæser gasforsyningskrise

112

Familie på gåtur fandt knogle fra Emilie Meng

Vejret

Vink farvel til sommervejr: Nu kommer regnen og blæsten

Indland

Nu er får de ældre anonym samtalelinje

112

Meldte sig selv efter knivstikkeri: Nu er der nyt fra politiet

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Annonce
Annonce
Lolland

Skimmelsvamp sender 180 væk: De er begejstrede over løsning

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission