Annonce
Kultur

Sarah Grünewald har fundet balancen: Jeg kan drikke én øl

Sarah Gründewald har en søn, syv-årige Luis, fra et tidligere ægteskab. Hun er nu kæreste med den franske musikproducer Benjamin Kaniewski. (Arkivfoto). Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Tv-værten Sarah Grünewald har tidligere været nødt til at vende ryggen fuldstændig til alkohol. Men nu har hun fundet sin egen vej.

Model og tv-vært Sarah Grünewald ændrede sin livsstil for et par år siden, og det indebar blandt andet, at hun skar ned på sit alkoholforbrug.

I dag åbner hun kun sjældent en alkoholisk drik.

- Mine relationer er sundere, mine venskaber er stærkere, de samtaler, jeg har med folk, er langt bedre, og jeg kan huske dem dagen efter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så jeg får virkelig lov til at opleve tingene helt vågent, når jeg ikke drikker. Og jeg har ikke en eller andet brandert, som jeg skal holde kørende, fortæller Sarah Grünewald.

Men det kan til tider være en udfordring at skippe alkoholen, fordi det ofte kræver en forklaring ved sociale arrangementer.

- Jeg kan ikke begynde at slås med en alkoholkultur, der er så stærk. Til gengæld kan jeg stå om aftenen og tænke: "Ej, hvor er det rart, at jeg kan sætte mig i en bil og køre hjem".

- Så hvis jeg får en gin og tonic stukket i hånden eller et glas champagne, så er jeg begyndt at tage glasset, og så stiller jeg det. Og så tænker folk ikke mere over det, lyder det fra Sarah Grünewald.

Sarah Grünewald har været vært på "Vild med dans" siden 2013. Og i efteråret skal hun være vært på den tyvende sæson sammen med medværten Martin Johannes Larsen. (Arkivfoto). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Hvis hun har overskud til det, kan hun godt finde på at fortælle andre, at hun ikke drikker alkohol.

- Ni ud af ti gange kommer spørgsmål om mine alkoholvaner fra folk, der også har tanker om deres eget alkoholforbrug og er nysgerrige på, hvordan det kan lade sig gøre ikke at drikke.

- For mig handler det om, hvor meget energi jeg har lyst til at bruge på at forklare det. Og det vil jeg gerne, hvis der er ro til det, og hvis det er et menneske, jeg sidder i en dybere samtale med.

- Men hvis det bare er sådan en smalltalk-situation, så gider jeg ikke gå ind i det. Det er spild af min tid, siger tv-værten.

Hun har for nylig deltaget i Roskilde Festival, hvor hun var afsted med sin søn, Luis, men hun havde også en enkelt dag uden barn på festivalen.

- For mig er en festival langt federe uden alkohol, fordi alkohol ikke kun dulmer nerverne. Den dulmer også latter og alt muligt andet. Jeg kan stadig sagtens tage én øl til en koncert, men jeg drikker ikke mere end det.

- Hvis jeg drikker én genstand, så er det for at få den der lille snert af at være lidt snalret, som egentlig kan være meget fed, fortæller Vild med dans-værten.

Men mere end det behøver hun ikke, for hun vil gerne være den bedste version af sig selv.

- Det er, ligesom når man tager til en jobsamtale, så kunne man aldrig drømme om at drikke. Fordi man gerne vil være den bedste udgave af sig selv ved at fremstå sund, rar og dejlig. Og sådan har jeg det bare hver dag, fortæller Sarah Grünewald.

Vild med dans-værten er tilbage på skærmen i den tyvende sæson af "Vild med dans", som kommer til efteråret. Her får hun igen få selskab af medværten Martin Johannes Larsen.

/ritzau/

  • Roskilde Festival 2023
    Sarah Gründewald har en søn, syv-årige Luis, fra et tidligere ægteskab. Hun er nu kæreste med den franske musikproducer Benjamin Kaniewski. (Arkivfoto). Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
  • Vild med dans - Knæk Cancer, på TV 2
    Sarah Grünewald har været vært på "Vild med dans" siden 2013. Og i efteråret skal hun være vært på den tyvende sæson sammen med medværten Martin Johannes Larsen. (Arkivfoto). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Lolland

- Kommunen skubber ansvaret væk, og lægger det over på de frivillige

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Guldborgsund

Undrer sig over helt nye detaljer i brev

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Falster

Vakte opsigt på Falster: Nu bekræfter de vildt fund

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Annonce
Annonce
Nykøbing

Stort galleri: Elevernes imponerende galla-ankomst

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt