Er der and eller flæskesteg på menuen hos din familie i aften, juleaften?
Hvis svaret er flæskesteg, så er du "på hold" med rigtig mange andre familier i Region Sjælland.
En undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for slagterigiganten Danish Crown, viser nemlig, at der i Region Sjælland - som den eneste af landets regioner - er flest, der spiser flæskesteg juleaften.
76 procent af de adspurgte borgere fra Region Sjælland svarer ifølge undersøgelsen, at de spiser flæskesteg, mens 74 procent spiser and. Dermed må man antage, at der også er nogle, som spiser begge dele.
- Undersøgelsen bekræfter os i, at julen fejres med grisekød på menuen. Det gælder i særdeleshed for Region Sjælland, hvor vi også selv ser et fornuftigt salg af diverse juleprodukter, siger Danish Crowns salgsdirektør for det danske marked, Peter Bendixen, i pressemeddelelsen.
I både Region Syddanmark og Region Midtjylland er der markant færre end i Region Sjælland, som ifølge undersøgelsen har flæskesteg på julebordet.
Her svarer henholdsvis 52 og 53 procent af de adspurgte ja til, at de spiser flæskesteg juleaften, fremgår det af en pressemeddelelse fra Danish Crown.
Og for landet som helhed er andelen af flæskestegs-spisere på 60 procent, mens 77 procent spiser and.
Kigger man på juleperioden generelt, skiller Region Sjælland sig også ud i forhold til landets øvrige regioner, hvis man skal tro Danish Crowns egne salgstal.
De viser ifølge pressemeddelelsen, at 55 procent af alle husstande i vores region køber flæskesteg og/eller medisterpølse i løbet af juleperioden.
I Region Hovedstaden er det kun tilfældet i 45 procent af husstandene, mens tallet på landsplan er 50,1 procent, skriver Danish Crown.