Elendig NFC-lørdag: Smed tre point til bundproppen

NFC rejser tomhændede hjem fra Aarhus. Arkivfoto: Ingrid Riis
Bjørnene leverede en uinspireret indsats på kunstgræsset i Brabrand.

BRABRAND, FOLKETIDENDE: Nykøbing FC lod tre point ligge i Aarhus. Det kan der ikke være to meninger om.

Den ekstremt sløje eftermiddag tog sin begyndelse allerede efter otte minutters spil, da den tilbagevende anfører Kasper Jensen mistede bolden på egen banehalvdel, og så kunne Brabrand hurtigt og effektivt sende Christoffer Maul i dybden, der løb fra Elias Gärtig og også snød Tobias Brogaard i målet med sin afslutning til det korte hjørne.

På en slidt kunstgræsbane på Brabrands anlæg havde gæsterne særdeles svært ved at få sat noget spil sammen mod det hårdarbejdende hjemmehold, der gang på gang havde helt med at gå på kroppen af de unge NFC-spillere, der tydeligvis ikke brød sig om det.

Men bundholdet, der inden dagens kampe lå sidst i rækken kæmpede bravt, og blev belønnet med en snæver pauseføring, i en halvleg, hvor Nykøbing FC ikke producerede en eneste afslutning inden for målrammen.

Træner Claus Jensen tog da også konsekvensen allerede efter 37 minutters spil og flåede Ole Jakobsen ud og satte Andreas Bredahl på banen i stedet.

Gloserne i pausen har ganske givet været af en kaliber, der ikke tåler at blive gengivet på tryk fra Claus Jensen, men spillerne kom bedre ud efter pausen med mere mod på tilværelsen.

Det gav pote efter små ti minutters spil, da Adam Vendelbo Clement tog et smart træk i straffesparksfeltet, og blev fældet af Mikkel Frandsen.

Emeka Nnamani tog ansvaret fra ellevemeterpletten, og sendte bolden sikkert i netmaskerne.

Målet gav kampen fornyet liv, og der blev skruet op for intensiteten. Desværre kneb det fortsat for NFC at skabe de helt åbne målchancer.

Det blev straffet otte minutter før tid, da indskiftede Lukas Enevoldsen fik skovlet bolden i mål med ydersiden, med NFC-forsvaret som passive tilskuere.

Det kunne NFC ikke slå tilbage på, og det endte skuffende med et nederlag på 2-1.  Det første nederlag til Brabrand nogensinde, og nu skal der point på kontoen i de to sidste kampe inden vinterpausen mod Thisted og Fremad Amager, for at holde netop de hold på afstand i spillet om top-6-placeringen i 2. division.