Det sommerlige vejr sætter godt gang i is-salget.
- Du vælger bare tre kugler, så tilsætter jeg malk og shaker den, lyder det fra Gitte Nielsen bag disken i Bilies Milkshake og icecream.
Konceptet er enkelt, der er 26 forskellige is-varianter, og for 35 kroner kan du vælge tre og få dem lavet til en milkshake.
- Det er nok det som sælger allermest i øjeblikket. Især i rykket lige efter skoletid, der kommer mange børn og unge og skal have en milkshake, fortæller Gitte Nielsen.
Ejerne af Nysted Mole overtog i oktober måned isbutiken på Torvet i Nykøbing, og det er derfor Gitte Nielsens første sæson som issælger, men ifølge hende går det godt.
- Vejret indbyder jo til kold is, så jeg er glad, fortæller hun.
Og imens Folketidende besøger butikken, kommer der flere kunder ind. Der er derfor ikke tid til en længere snak om is. I stedet for viser Gitte Nielsen evnerne frem, både ved at bygge flere flotte gammeldags isvafler, en af stedets specielle pistacie icecream, og til sidst et flot punktum, da hun laver en milkshake til Folketidendes journalist.
- En kugle rom og rosin, en kugle med nougat og til sidst en kugle med daim, den er altid populær, fortæller Gitte Nielsen ivrigt, mens kuglerne blendes sammen med mælk.
Og resultatet? En lækker milkshake som hurtigt fik ben at gå på.
- Da jeg kom på Torvet som barn, lå her en hyggelig slikbutik. Den varme og hyggelige stemning er noget vi prøver at genskabe her i Billies, fortæller Gitte Nielsen til slut.