Annonce
Lolland

Borgmester til klimatopmøde: Succesfuld grøn omstilling skal komme nede fra

Den grønne omstilling sker blandt andet gennem elbiler, og inden afrejsen til Dubai, var borgmester Holger Schou Rasmussen (S) med til at åbne Lollands største lynladestation ved Maribo. Foto: Palle Nevad Frandsen
Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), er vendt hjem fra COP28-topmøde i Dubai, hvor han mødtes med borgmestre fra hele verden.

LOLLAND: I weekenden var Holger Schou Rasmussen (S) til COP28 i Dubai, hvor den lollandske borgmester var sammen med mere end 100 borgmestre fra hele verden for at tale grøn omstilling. Han er tirsdag vendt tilbage til Danmark med visheden om, at der er interesse for den danske klimaindsats.

Jeg tror på, at de teknologiske løsninger i den grønne omstilling, kan være en motor for Danmark i årene frem over.

Holger Schou Rasmussen

Lørdag var borgmestrene samlet for at dele fortællinger om, hvordan man rundt i verden har grebet klimakampen an lokalt.

- Der var en stor mangfoldighed, og jeg hørte eksempelvis om hvordan man kan bruge genbrugsmaterialer til at lave lygtepæle, fortæller Holger Schou Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Netværkede med borgmestre

Bag weekendens seance for borgmestrene stod amerikanske Bloomberg Philanthropies, der er stiftet af den tidligere borgmester i New York, Michael Bloomberg. Han er også særlig klimatalsmand i FN, og har en tro på, at den grønne omstilling skal komme nede fra, hvis det skal lykkes.

Derfor var det netop forskellige borgmestre fra hele verden, som blev inviteret til klimatopmødet i Dubai. I Danmark har Bloomberg Philanthropies især øje for klimapartnerskabet DK2020, som Realdania, KL og landets kommuner står sammen om. Her har 96 af landets 98 kommuner forpligtiget sig til at nå klimamålene fra Parisaftalen.

På mødet fik Holger Schou Rasmussen lejlighed til at tale om de ting, som man gør på Lolland, men ellers kunne topmødet mest bruges til inspiration og til at netværke.

- Jeg talte blandt andet med borgmestre fra Australien og Canada, som kom fra områder, der lidt ligner det lollandske. Altså landbrugsområder, der ligger som opland til en større by, fortæller Holger Schou Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen udgifter for Lolland

Han fik også lejlighed til at nærstudere Dubai, og slår fast, at det er et noget specielt sted at holde et klimatopmøde. Det er et land, som har en helt anden tilgang til at bruge jordens ressourcer, end den man finder herhjemme.

Alligevel deltog han gene, for Holger Schou Rasmussen mener, at det er vigtigt at tale de teknologiske løsninger i klimakampen op.

- Jeg tror på, at de teknologiske løsninger i den grønne omstilling, kan være en motor for Danmark i årene frem over, og der var eksempelvis stor interesse for opsamling af CO2.

På mødet nåede den lollandske borgmester også at hilse kort på Michael Bloomberg, og han vil nu se på, om der er steder, hvor Lolland kan søge funding gennem Bloomberg Philanthropies for kommende klimaprojekter.

Det var den amerikanske fond, der stof for alle udgifter forbundet med den lollandske borgmesters deltagelse i klimatopmødet, og der har derfor ikke være udgifter forbundet med turen for Lolland Kommune.

  • Den grønne omstilling sker blandt andet gennem elbiler, og inden afrejsen til Dubai, var borgmester Holger Schou Rasmussen (S) med til at åbne Lollands største lynladestation ved Maribo. Foto: Palle Nevad Frandsen
Annonce
Lolland

Lokale campingpladser slået på målstregen i kamp om ny pris

Lolland

Fornem hæder til Knuthenborg Safaripark

Annonce
Annonce
Lolland

Fornem hæder til Knuthenborg Safaripark

Lolland

Restauratør plaget af falsk rygte: - Det er eksploderet fuldstændig

Sport

Målfest i Boxen: - Snæver sejr over bundhold

Guldborgsund

Aflyser hver anden afgang i flere dage

Guldborgsund

Bedre ende fleste andre: Lokalt gymnasium er i top fire på særlig liste

Guldborgsund

Ulla vil testamentere sit hus til bæredygtighed

Sport

Så gik den ikke længere foran rekordpublikum i Maribo

Lolland

Lokale campingpladser slået på målstregen i kamp om ny pris

Sport

Horsens-spøgelset skal jages ud af Nykøbing

Indland

Forsvaret sænker krav til kommende værnepligtige

Indland

Beredskabsdirektør: Regeringen bør bede danskerne forberede sig på krise

Sport

Tilbage efter skade: TSØ-profil klar til topkamp

Guldborgsund

Plastikvægge skal sikre havneområde mod oversvømmelse

Politik

EU-politikere opfordrer kong Frederik til at give dem ordener

Indland

Interessen for at donere penge til Ukraine er dalet markant

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Smadret af stormfloden i oktober: Nu er der nyt om lokal havn

Lolland

25 år med chokolade: Bolines bøffer er en klassiker

Indland

Fredsgudstjeneste med statsministeren markerer krig i Ukraine og Gaza

Lokal nyt

Vil du også have del i pengene? Andel Energi sender advarsel til borgere

112

19-årig fængslet: Sigtet for at afpresse mand fra Lolland

112

Høj transport kom i vanskeligheder i Guldborgsundtunnellen

Sport

Kreditor sender Nykøbing FC-konkurrent i rekonstruktion