cookie-og-privatlivspolitik
Arkæologerne Marie Brinch (th) ogInger Bech Hebelstrup med nogle af de første fund fra området, hvor Maribo Erhvervspark kommer til at ligge.
Arkæologerne Marie Brinch (th) ogInger Bech Hebelstrup med nogle af de første fund fra området, hvor Maribo Erhvervspark kommer til at ligge.
Foto: Lise Ravnkilde

Lollands-Posten

Byggeri og udgravning i gang

Første spadestik til nyt erhvervsområde taget.
21. august 2018 kl. 10:16 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Lige ved motorvejs til- og frakørsel 48 ved Maribo arbejder en flok arkæologer på højtryk. De skal helst nå at undersøge området, inden det nye erhvervsområde etableres.

Faktisk er byggeriet af Maribo Erhvervspark allerede i gang. Det blev markeret ved at borgmester Holger Schou Rasmussen tog første spadestik for en uge siden.

Som altid når der skal bygges nyt, får arkæologerne lov til at undersøge området først.

- Når man ser jordbunker og arkæologer i sving, så er det et positivt tegn på, at der er anlægsarbejder i gang, og at der sker en udvikling i Lolland Kommune. Jeg er glad for det gode samarbejde, vi har med Lolland Kommune, og at man tænker kulturarven ind i kommunens udviklingsplaner, sagde museumsdirektør Ulla Schaltz.

Og igen har Museum Lolland-Falsters folk fundet efterladenskaber fra tidligere tider. Indtil videre har arkæologerne fundet anlæg fra bondestenalderen omkring 3800-3500 før vor tidsregning. Af konkrete ting har de fundet flere stenredskaber og keramik med ornamentering.

Når udgravningen er færdig kan rapporter fra de enkelte udgravninger læses på museets hjemmeside.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce