cookie-og-privatlivspolitik
I år ser festivalen på, hvordan frugt anvendes til både kød og kager. Der er nemlig et helt nyt battle på banen, hvor bagere, slagtere og frugtavlere skal dyste om viden og færdigheder.
I år ser festivalen på, hvordan frugt anvendes til både kød og kager. Der er nemlig et helt nyt battle på banen, hvor bagere, slagtere og frugtavlere skal dyste om viden og færdigheder.
Foto: Privat

Ugeavisen

Godter til sanserne på festival

15.-16. september er der Sydhavsøernes Frugtfestival i Sakskøbing med Madam Mangor som tema.
12. september 2018 kl. 09:20 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

I 1800-tallet - i Madam Mangors tid - blev sukker almindeligt, komfuret kom ind i køkkenerne, husmoderen blev opfundet, og der blev skrevet et utal af kogebøger, hvor Madam Mangors blev den mest populære, der udkom i mange oplag helt ind i 1900-tallet.

Den gode Mangor har inspireret, og der er nu noget helt nyt på programmet - Frugtfestivalens Kagesalon, hvor man kan spise kager, bagt efter 1800-tals opskrifter.

Madam Mangor kan man møde på festivalen i skuespiller Ellen Dahl Bangs skikkelse. Hun underholder med kneb, tricks og anekdoter fra 1800-tallets frugtkøkken, hvor intet gik til spilde. Søndag fortæller madhistoriker Bettina Buhl fra Det Grønne Museum og Madens Hus i Auning om frugtavlen på Sydhavsøerne og Madam Mangors tid.

I år ser festivalen på, hvordan frugt anvendes til både kød og kager. Der er nemlig et helt nyt battle på banen, hvor bagere, slagtere og frugtavlere skal dyste om viden og færdigheder. Hvem vinder den hemmelige bageudfordring? Hvem ved mest om frugtavl på Lolland-Falster? Hvem er hurtigst på blommesmadring og pærekastemaskinen?

Publikum skal naturligvis ikke snydes for at være med, og alle kan - kun bevæbnet med mobiltelefonen - deltage i årets fotokonkurrence, der som altid styres af Foto-kartellet. Der er flere muligheder for at deltage, og publikum bestemmer også årets vinder.

Traditionen tro er der også både cykelløb, orienteringsløb og maraton på programmet, og det er bare om at tjekke hjemmesiden www.frugtfestival.dk og få meldt sig, så hele familien kan deltage i en hyggelig omgang motion for alle aldre.


Frugt i lange baner

Frugt på flaske, frugt på glas, frugt au naturelle. Der er alt fra cider til gin, fra kager til babymos, fra æbleflæsk til pandekager - alt med frugt i eller på. Masser at smage på og købe med hjem og måske få klaret de første julegaver.

Der er som altid mulighed for at få faglige svar på alle mulige spørgsmål om frugt, så man kan medbringe æbler fra haven og få dem artsbestemt eller få gode råd som sygdomme eller pasning.Man kan se gamle sorter fra Lolland-Falster og lære at pode et æbletræ.


Og børnene...

Børnene bliver ikke glemt, og de kan forvente frugtsjov og prøve kræfter med æblepressen og lave most, få de skønneste æblekinder og smage på æbleskiver med revet æble i eller havregrød med frugt. Børnene fra Ellekildeskolen er helt klar til at lære fra sig.


Tag armbånd på

Årets armbånd giver endnu flere rabatter end sidste år, og det kan købes i flere af Sakskøbings butikker. Så kan man støtte festivalen og dens børneaktiviteter samtidigt med, at man får både rabatter, kan vinde flotte præmier og være smagsdommer i årets frugtbattle.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce