cookie-og-privatlivspolitik
Søndag eftermiddag gik det hastigt tilbage til Onsevig Havn - ind bag de beskyttende moler og ind for at få vejet fladfiskene.

17

Billeder

DM i Fladfisk Onsevig 2018
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

DM i Fladfisk ramt af hårdt vejr

Lørdag måtte fiskeriet opgives. Og søndagen var barsk derude.
10. september 2018 kl. 18:20 Af John Karlsen

Annonce

Sportsfiskere lader sig ikke sådan slå ud af kurs. Da fiskeriet måtte aflyses lørdag, slog alle sig til tåls med det og hyggede sig i stedet.

På havnen i Onsevig er stævnelederen ved DM i Fladfisk, Peter Dan Petersen, søndag eftermiddag omgivet af hektisk travlhed. Nu er bådene ved at vende tilbage til Onsevig Havn efter at have været ude på Langelandsbælt i kampen om at komme hjem med de største skrubber, rødspætter, ising eller pighvar/slethvar.

Efter lørdagens aflysning af fiskeriet blev der startet lidt tidligere søndag, og tidspunktet, for hvornår bådene skulle være tilbage, blev forlænget med en halv time.

Nu er det ved at være. De første fisk bliver lagt på de digitale vægte, der som noget nyt er skaffet til konkurrencen.

- Det var på grænsen af at være farligt, mente Anders Bjerrum, Aalborg, da han havde fået vejet sin fisk, og nu som alle deltagere skulle fotograferes med fangsten. I hans båd havde man talt om, at de nok slet ikke burde være taget ud. Bølgerne var jo to og en halv meter.

Det, mener Peter Dan Petersen, er en overdrivelse. Ude midt på Langelandsbælt var det barskt, men de fleste både havde søgt ind mod kysterne under fiskeriet. Og ude i bæltet lå marinehjemmeværnet som en ekstra tryghed for de mange småbåde.

I øvrigt havde fladfiskene søgt godt ned i bunden i det oprørte vand, så der var både, der kom ind helt uden fangst.


Ekstra pølser og øl

DM i Fladfisk havde i år købt godt ind af pølser og øl - og alligevel blev det for lidt, da en lang lørdag skulle fordrives uden fiskeri.

Til gengæld var der rigeligt at se til i de stande, som leverandører af udstyr til fiskere og bådejere havde på havnen. Der blev god tid til at tjekke det nyeste udstyr ud.

Udsigten til det lidt hårde weekendvejr havde fået nogle af de 155 tilmeldte både til at blive hjemme, og det var ikke alle, der stak ud søndag morgen. Men 122 både sejlede ud i det lidt barske vejr.

For tredje år i træk vandt Team Stormen, Charlottenlund, DM for Teams. Holdet består af skipper Nichlas Iversen, John Iversen og Paw Meinertsen.

Sølv gik til Team Larsø, Sandved, med Jan Larsen, Rasmus Nielsen og Søren Vesth.

Team Cille, Kalundborg, vandt bronze: Søren Seneca, Torben Andersen og Thomas Bøge Nielsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05

Annonce