Annonce
Motor

Prøvetur i minibussen til storfamilien

Ret rå ser bilen ud forfra - her præsenteret af Thomas Lumbye. Foto: Daniel Brøns
Dacia lancerer nu et lille vidunder i Dacia Jogger, der har plads til hele syv personer til 184.900 kroner. Vi tog en prøvetur i den flotte bil.

BILTEST: Består familien af en helt lille spejderpatrulje – og vil man helst have alle med på turen, så har Dacia nu lanceret et rigtigt godt tilbud, som mange allerede er ved at tage godt imod, fortæller Thomas Lumbye, der for tiden sælger bilerne lige så hurtigt, som de kommer ind.

- Udefra ser den superflot ud, og udstyrsmæssigt har den alt det, som folk umiddelbart kan ønske sig, siger bilforhandleren, der giver en prøvetur i Nykøbing i bilen, der har 110 hestekræfter.

Og det føles absolut som rigeligt – i hvert tilfælde, når man er alene i bilen, hvor man sidder godt med gode armlæn til begge sider og justerbart rat og sæde. Fornemmelsen kan nok bedst sammenlignes med at køre i en varevogn. Afslappet og med godt udsyn i bilen, der er hævet lidt over det sædvanlige. Længden på 455 centimeter mærker man dog også, så skal man parallelparkere ofte, vil man nok sætte pris på den indbyggede parkeringssensor, der er med i udstyrsmodellen ”Comfort” til 199.990, som vi er ude at køre i. Ellers kan den tilkøbes for 3500 kroner – inklusive fartpilot og justerbart rat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formentlig vil langt de fleste nok vælge Comfort-udgaven, idet man får en ekstrem mængde af udstyr med. Især bemærkes nok det indbyggede display, idet man her kan spejle alt fra mobiltelefonen. Det gør navigation nemt og overskueligt, og det gør det meget nemmere at få adgang til telefonens musik, podcasts og lignende. Comfort-listen er dog meget, meget længere end dette. Men handler det kun om at komme fra A til B, så er udstyrsmodellen Essential lige så velkørende som de øvrige – og så indeholder selv basismodellen alt i sikkerhed, så her er der ikke sparet noget.

Køreoplevelsen blev kun testet på landevej i denne omgang og den var ganske udmærket og afslappet. Man kan godt mærke, at man sidder i en bil, der er i den lavere ende prismæssigt. Mere kostbare syv-personers biler har formentlig lidt tungere og velisolerede døre, lidt bedre isolering mod lyden fra motoren – og måske mere motorkraft også. Men jeg tror, at de fleste almindelige bilkøbere vil finde bilen rigeligt kraftig og et godt valg, når det handler om at komme fra A til B. Personligt kunne jeg fint nappe en tur til både Namibia og Nordkap, uden at jeg tænker, at jeg ville komme til at mangle noget. Affjedringen er fin, sæderne er bløde, udsynet er godt – og så ser det umiddelbart ud til, at der er plads til, at selv syv voksne kan sidde komfortabelt undervejs, og det er jo vigtigt, hvis turen er lang.

Bagagen kan dog blive en udfordring, for er syv feriegæster med bagage med i bilen, så er der ikke plads nok bag sæderne. Men på det punkt har Dacia været ret geniale. Tagrælingen kan nemlig klikkes både på langs og på tværs, så det er relativt nemt at finde et setup til bagagen oven på bilen. Og kan man nøjes med fem eller seks personer i bilen, så kan de bagerste sæder nemt vippes eller ”klikkes af” enkeltvis. Og skal man slet ikke bruge syv sæder, fås bilen 5000 kroner billigere med fem sæder.

Med tre års fabriksgaranti eller 100.000 kilometer signaleres en vis selvsikkerhed i forhold til kvaliteten, så der er god grund til at overveje bilen, hvis man har brug for god plads i en rigtig pæn bil – og ikke vil ofre en herregård på købet. Ejerudgiften ligger på lidt over tusind kroner om året – og så kører den lidt mere end 17 kilometer på literen.

  • Ret rå ser bilen ud forfra - her præsenteret af Thomas Lumbye. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

I chok over Søren Papes død: - Jeg er meget rystet over det

Politik

De Konservatives formand Søren Pape er død - 52 år

Politik

Søren Pape er død - følg reaktioner og den seneste udvikling

Indland

Tiårig er fundet i god behold efter over et døgns eftersøgning

Guldborgsund

Husbåde i lokal havn deler vandene: Særligt to kritikpunkter fylder

Lolland

Emil og Joachim er danmarksmestre i verdensmål

Lolland

Ledelseskrise: Fire formænd på et halvt år

Vejret

DMI advarer: Risiko for tæt tåge

Vejret

Tæt på rekord

Indland

Politi afslutter helikoptereftersøgning af 10-årig uden resultat

Indland

10-årig fra Sydvestjylland er ikke fundet i løbet af natten

Sport

Team Sydhavsøerne sikrer talentfuld keeper to år mere

Lolland

Lokal vin på kortet hos tre nye Michelin-restauranter

Lolland

Nye billetpriser til ø-færger

Indland

Skat har sendt ekstraregninger for 191 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lolland

Fra kaffeklub til beredskabsstyrke: Ny serie afdækker lokal eskadrilles særlige opgaver

Vejret

Weekendens vejr byder på skyer og pæne temperaturer

Indland

Luft siver ud af Andreas Mogensens rumstation

Udland

Over én milliard mennesker er nu svært overvægtige

Sport

Mod ny rekord: Forventer 160 brydere på startlisten

Lolland

Nu er der kun en ged tilbage

Lolland

Fra Fejø til frontlinjen: René donerer elsket firehjulstrækker til Ukraine