Annonce
Saxkjøbing Avis

Visionsplan får opbakning og skal nu skæres til

En visionsplan med gode idéer til mange konkrete tiltag i Sakskøbing og nærmeste omegn skal nu skæres ind, så der i første omgang bliver fokus på områdefornyelsens fire udpegede indsatsområder og især bymidten. Arkivfoto: Anders Knudsen
Styregruppen bag områdefornyelsen Sakskøbing Byrum fik forleden afviklet et længe imødeset møde, hvor der nu er taget beslutning om at gå videre med den store visionsplan fra By&Landskab.

SAKSKØBING: Fire store indsatsområder er stadig i fokus hos styregruppen, og områdefornyelsen i Sakskøbing kommer til at læne sig kraftigt op ad visionsplanen fra arkitektfirmaet By&Landskab.

Det ligger fast ovenpå et møde forleden i styregruppen bag Sakskøbing Byrum.

- Vi bakker op om planen og visionerne fra By&Landskab, og samtidig har vi nu bedt om, at den bliver skåret til efter styregruppens ønsker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan lyder det fra byrådsmedlem og formand for styregruppen bag områdefornyelsen Sakskøbing Byrum, Martin Lohse (L), ovenpå mødet i styregruppen. Nu handler det om at indsnævre visionsplanen til i første omgang at have med de store indsatsområder for områdefornyelsen at gøre. De fire store indsatsområder er havnen, forbindelsen mellem torv og havn samt Torvet og aktivitetsområder efter borgernes ønsker.

Især bymidten

- Nu har vi tiltrådt at arbejde videre med visionsplanen, og det er især bymidten, vi gerne vil have visionsplanen til at være fokuseret på. Vi har ikke besluttet os for noget som helst af alt det konkrete. Det er vigtigt at understrege. Vi har alene taget stilling til, at vi vil skabe det, man kunne kalde for et byggeprogram, ud fra visionsplanens anbefalinger, forklarer Martin Lohse.

Det er stadig hensigten, som det hele tiden har været, at der skal ske en borgerinddragelse, hvor alle bliver inviteret med til at give deres meninger og holdninger til kende i forhold til de mange tanker og idéer om byudvikling.

Sakskøbing Byrum

Områdefornyelsen Sakskøbing Byrum løber fra marts 2021 til første halvår af 2024, og den skal tage afsæt i Sakskøbing-borgernes egne ønsker, behov og idéer. Der er besluttet fire større indsatsområder, og det er havnen, forbindelsen mellem torv og havn samt Torvet og aktivitetsområder efter borgernes ønsker.

- Vi ved godt, at vi ikke kommer i mål med det hele som en del af områdefornyelsen. Men man kan lave det hele i flere etaper, og nu har vi fundet et godt fælles fodslag i styregruppen. Vi vil gå efter at skaffe flere midler, når vi går ind i budgetforhandlingerne i efteråret, for vi kommer ikke langt nok med de 20 millioner kroner i forhold til visionsplanen. Der vil også blive arbejdet fra By&Landskabs side på at få del i forskellige puljer, tilføjer Martin Lohse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Små Hurtige Succeser

Ikke alt handlede om den store visionsplan på det seneste styregruppemøde. Også Små Hurtige Succeser med de mindre projekter var på dagsordenen. Her blev det til et afslag om at give støtte til en storskærm, hvor det franske motorløb Le Mans skulle fremvises denne sommer i Sakskøbing. Til gengæld var der fra styregruppen 60.000 kroner til Sommer i Sakskøbing, som har været omtalt i Folketidende.

- I forhold til timingen ligger Sommer i Sakskøbing megagodt, da vi kan bruge arrangementet til også at få gjort mere opmærksom på byfornyelsen, inden vi forventer en større borgerinddragelse i slutningen af august eller starten af september, fortæller Martin Lohse.

I forhold til timingen ligger Sommer i Sakskøbing megagodt, da vi kan bruge arrangementet til også at få gjort mere opmærksom på byfornyelsen, inden vi forventer en større borgerinddragelse i slutningen af august eller starten af september

Martin Lohse

Et stort telt i Sakskøbings bymidte spiller en rolle i Sommer i Sakskøbing, der forventer at kunne tiltrække op mod 10.000 gæster til hvert af de enkelte arrangementer. Og netop i teltet og med en synlig placering er det tanken, at der også her vil blive plads til at snakke byfornyelse. Den store borgerinddragelse med workshops og møder skulle have fundet sted tidligere på sommeren, men styregruppen besluttede altså at rykke den hen til efter sommerferieperioden.

Udover snart at få borgerne inddraget i de mange planer, tanker og idéer omkring byfornyelsen er det også planen at få Sakskøbing Byrums aktuelle afklaring omkring visionsplan med videre sendt videre til teknik-, miljø- og ejendomsudvalgets behandling i maj. Derefter følger økonomiudvalgets og byrådets politiske behandling af sagen i forventeligt juni måned.

På styregruppens seneste møde blev der i øvrigt også zoomet ind på, at det er vigtigt at få de lokale børn og unge tænkt ind i områdefornyelsens fokus på aktivitetsområder. De konkrete planer må vi stadig vente lidt på. Men nu er visionsplanen ved at blive skåret til, og så følger de mange konkrete idéer, som i sidste ende skal vendes og drejes af borgerne i Sakskøbing på den anden side af sommerferien.

Visionsplanen for Sakskøbing

Arkitektfirmaet By&Landskab har udarbejdet en visionsplan med titlen "Sakskøbing 2025 - En revitaliseret købstad i det nye Danmarkskort".

I visionsplanen med kig frem mod Sakskøbing anno 2025 kan man blandt andet læse om, at der med basis i en smukkere by, flere indbyggere og flere turister kan skabes et økonomisk grundlag for at videreudvikle en byrolle med fokus på kreativitet, gastronomi, kunst, kunstnere, kunsthåndværk og det rige foreningsliv.

  • En visionsplan med gode idéer til mange konkrete tiltag i Sakskøbing og nærmeste omegn skal nu skæres ind, så der i første omgang bliver fokus på områdefornyelsens fire udpegede indsatsområder og især bymidten. Arkivfoto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
112

Direktør efter dødsulykke: - Det er frygteligt

Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

112

Dødsulykke i Nakskov: 32-årig klemt mellem to gravemaskiner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Guldborgsund

Milliondyr havne-plan: Programlederen forlader sin stilling

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

Guldborgsund

Rosa fra Lolland så Børsen-spiret falde: - Det er helt vanvittigt

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Femern

Danmarkshistorie: Har udgravet 15 millioner kubikmeter jord, sten og sand

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

112

Kørte 135 km/t i 80-zone

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Casper kæmper for nedrivningstruet vandtårn

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Guldborgsund

Dølle-beslutning vakte ramaskrig: - Føj for s....

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken