Annonce
Saxkjøbing Avis

Visionsplan får opbakning og skal nu skæres til

En visionsplan med gode idéer til mange konkrete tiltag i Sakskøbing og nærmeste omegn skal nu skæres ind, så der i første omgang bliver fokus på områdefornyelsens fire udpegede indsatsområder og især bymidten. Arkivfoto: Anders Knudsen
Styregruppen bag områdefornyelsen Sakskøbing Byrum fik forleden afviklet et længe imødeset møde, hvor der nu er taget beslutning om at gå videre med den store visionsplan fra By&Landskab.

SAKSKØBING: Fire store indsatsområder er stadig i fokus hos styregruppen, og områdefornyelsen i Sakskøbing kommer til at læne sig kraftigt op ad visionsplanen fra arkitektfirmaet By&Landskab.

Det ligger fast ovenpå et møde forleden i styregruppen bag Sakskøbing Byrum.

- Vi bakker op om planen og visionerne fra By&Landskab, og samtidig har vi nu bedt om, at den bliver skåret til efter styregruppens ønsker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan lyder det fra byrådsmedlem og formand for styregruppen bag områdefornyelsen Sakskøbing Byrum, Martin Lohse (L), ovenpå mødet i styregruppen. Nu handler det om at indsnævre visionsplanen til i første omgang at have med de store indsatsområder for områdefornyelsen at gøre. De fire store indsatsområder er havnen, forbindelsen mellem torv og havn samt Torvet og aktivitetsområder efter borgernes ønsker.

Især bymidten

- Nu har vi tiltrådt at arbejde videre med visionsplanen, og det er især bymidten, vi gerne vil have visionsplanen til at være fokuseret på. Vi har ikke besluttet os for noget som helst af alt det konkrete. Det er vigtigt at understrege. Vi har alene taget stilling til, at vi vil skabe det, man kunne kalde for et byggeprogram, ud fra visionsplanens anbefalinger, forklarer Martin Lohse.

Det er stadig hensigten, som det hele tiden har været, at der skal ske en borgerinddragelse, hvor alle bliver inviteret med til at give deres meninger og holdninger til kende i forhold til de mange tanker og idéer om byudvikling.

Sakskøbing Byrum

Områdefornyelsen Sakskøbing Byrum løber fra marts 2021 til første halvår af 2024, og den skal tage afsæt i Sakskøbing-borgernes egne ønsker, behov og idéer. Der er besluttet fire større indsatsområder, og det er havnen, forbindelsen mellem torv og havn samt Torvet og aktivitetsområder efter borgernes ønsker.

- Vi ved godt, at vi ikke kommer i mål med det hele som en del af områdefornyelsen. Men man kan lave det hele i flere etaper, og nu har vi fundet et godt fælles fodslag i styregruppen. Vi vil gå efter at skaffe flere midler, når vi går ind i budgetforhandlingerne i efteråret, for vi kommer ikke langt nok med de 20 millioner kroner i forhold til visionsplanen. Der vil også blive arbejdet fra By&Landskabs side på at få del i forskellige puljer, tilføjer Martin Lohse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Små Hurtige Succeser

Ikke alt handlede om den store visionsplan på det seneste styregruppemøde. Også Små Hurtige Succeser med de mindre projekter var på dagsordenen. Her blev det til et afslag om at give støtte til en storskærm, hvor det franske motorløb Le Mans skulle fremvises denne sommer i Sakskøbing. Til gengæld var der fra styregruppen 60.000 kroner til Sommer i Sakskøbing, som har været omtalt i Folketidende.

- I forhold til timingen ligger Sommer i Sakskøbing megagodt, da vi kan bruge arrangementet til også at få gjort mere opmærksom på byfornyelsen, inden vi forventer en større borgerinddragelse i slutningen af august eller starten af september, fortæller Martin Lohse.

I forhold til timingen ligger Sommer i Sakskøbing megagodt, da vi kan bruge arrangementet til også at få gjort mere opmærksom på byfornyelsen, inden vi forventer en større borgerinddragelse i slutningen af august eller starten af september

Martin Lohse

Et stort telt i Sakskøbings bymidte spiller en rolle i Sommer i Sakskøbing, der forventer at kunne tiltrække op mod 10.000 gæster til hvert af de enkelte arrangementer. Og netop i teltet og med en synlig placering er det tanken, at der også her vil blive plads til at snakke byfornyelse. Den store borgerinddragelse med workshops og møder skulle have fundet sted tidligere på sommeren, men styregruppen besluttede altså at rykke den hen til efter sommerferieperioden.

Udover snart at få borgerne inddraget i de mange planer, tanker og idéer omkring byfornyelsen er det også planen at få Sakskøbing Byrums aktuelle afklaring omkring visionsplan med videre sendt videre til teknik-, miljø- og ejendomsudvalgets behandling i maj. Derefter følger økonomiudvalgets og byrådets politiske behandling af sagen i forventeligt juni måned.

På styregruppens seneste møde blev der i øvrigt også zoomet ind på, at det er vigtigt at få de lokale børn og unge tænkt ind i områdefornyelsens fokus på aktivitetsområder. De konkrete planer må vi stadig vente lidt på. Men nu er visionsplanen ved at blive skåret til, og så følger de mange konkrete idéer, som i sidste ende skal vendes og drejes af borgerne i Sakskøbing på den anden side af sommerferien.

Visionsplanen for Sakskøbing

Arkitektfirmaet By&Landskab har udarbejdet en visionsplan med titlen "Sakskøbing 2025 - En revitaliseret købstad i det nye Danmarkskort".

I visionsplanen med kig frem mod Sakskøbing anno 2025 kan man blandt andet læse om, at der med basis i en smukkere by, flere indbyggere og flere turister kan skabes et økonomisk grundlag for at videreudvikle en byrolle med fokus på kreativitet, gastronomi, kunst, kunstnere, kunsthåndværk og det rige foreningsliv.

Annonce
Guldborgsund

Se Guldbox-billederne: Kæmpe børnearrangemant åbner megahallen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Se Guldbox-billederne: Kæmpe børnearrangemant åbner megahallen

Sport

Så skete det endelig for NFC

Lotto

Uhørt mange millionærer: Én lokal er nu blevet markant rigere

Vejret

Det er på vej

Guldborgsund

For lidt personale: Her er kommunens digitale løsninger

Maribo

I dag nyder Ole dem, men det har ikke altid været sådan.

Guldborgsund

Klar til at bygge Sundskolen færdig: - Det er et fantastisk projekt

Vejret

Sætter en meget varm rekord

Politik

Mink-skandalen: Nu kan de få hurtigere erstatning

112

Flere knytnæveslag i kvindes ansigt: 46-årig sigtet for vold

Sport

Klavs Bruun Jørgensen: Vi laver for mange tekniske fejl

Guldborgsund

Far om prestigefyldt skole: - Det er da bekymrende

Jubilæumsfest

Jubilæumsfest på Torvet: - Det er da alligevel et par år siden

Sport

Team Sydhavsøerne hentede ind - men for sent

Kulturdag

Se billederne: Cirkuskoncert overvandt regnen

Annonce
112

Efter alvorlig ulykke: Deres tilstand er stadig uvis

112

36 taget i fartkontroller

Kultur

Middelaldercentret i "kritisk" situation

112

Voldsomt solouheld: - Han er ved bevidsthed

Guldborgsund

Søger på Falster: Skal du være med i DR's nye julekalender?

Ugeavisen Lolland

Stor jubilæumsfest i Sandby

Ugeavisen Guldborgsund

Køb festivalbilletter til early bird pris

Lolland

Troede der var ild i hus - virkeligheden var en anden

112

44 taget i fartkontroller

Femern

Omgivet af hegn: Her er ingen adgang for gæster udefra

Sport

Fodbold-brag: 250 børn er klar til kamp

Vejret

Efterårsvejret rammer Danmark efter lun periode

Lokal nyt

Hør eller genhør: Danmarks Radio rykkede ind på Folketidende

Sport

AGF-fans fanget i kø efter ulykke

112

Anholdt på hospital: 41-årig smadrede rude på politibil

Sport

Inkarneret AGF-fan: Sådan ender kampen

112

Voldsom ulykke: Tilskadekommen fløjet til Rigshospitalet

Indland

Sommerstorm og skybrud gav sjældent set antal vejrskader

Sport

Her er NFC-spillerne, der skal levere sensationen

112

Lastbil-ulykke på motorvejen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Over 20 grader og sol: Populær badebro fjernes

Ugeavisen Guldborgsund

Fire misforståelser om pindsvin

Lolland

Muse-problemer i lokalt supermarked: - Hundene kunne desværre ikke finde det dumme kræ

Politik

Skatteminister lover hurtigt svar på klager over grundvurderinger

Ugeavisen Lolland

Vestergades frie galleri har nye ambitioner

Erhverv

Tyv-starter kampagnen med én type roer

Lolland

Stoppet af politiet i aftenmørket: Hurtig knallert manglede både lys og bremser

Lokal nyt

Region Sjælland får alvorlig kritik for adgang af persondata

Sport

NFC-spillere før sæsonens største kamp: - Vi glæder os helt vildt

Lolland

Vil investere milliardbeløb i brintanlæg på Lolland

Politik

Folketingsmedlemmer opfordres til at få styr på deres hunde

112

Hurtig indsats reddede svin fra kraftig brand

Lolland

Borgmester glæder sig over brintprojekt

Indland

Tilfælde med kighoste er 10 gange højere end normalt