Annonce
Saxkjøbing Avis

Visionsplan får opbakning og skal nu skæres til

En visionsplan med gode idéer til mange konkrete tiltag i Sakskøbing og nærmeste omegn skal nu skæres ind, så der i første omgang bliver fokus på områdefornyelsens fire udpegede indsatsområder og især bymidten. Arkivfoto: Anders Knudsen
Styregruppen bag områdefornyelsen Sakskøbing Byrum fik forleden afviklet et længe imødeset møde, hvor der nu er taget beslutning om at gå videre med den store visionsplan fra By&Landskab.

SAKSKØBING: Fire store indsatsområder er stadig i fokus hos styregruppen, og områdefornyelsen i Sakskøbing kommer til at læne sig kraftigt op ad visionsplanen fra arkitektfirmaet By&Landskab.

Det ligger fast ovenpå et møde forleden i styregruppen bag Sakskøbing Byrum.

- Vi bakker op om planen og visionerne fra By&Landskab, og samtidig har vi nu bedt om, at den bliver skåret til efter styregruppens ønsker.

Annonce

Sådan lyder det fra byrådsmedlem og formand for styregruppen bag områdefornyelsen Sakskøbing Byrum, Martin Lohse (L), ovenpå mødet i styregruppen. Nu handler det om at indsnævre visionsplanen til i første omgang at have med de store indsatsområder for områdefornyelsen at gøre. De fire store indsatsområder er havnen, forbindelsen mellem torv og havn samt Torvet og aktivitetsområder efter borgernes ønsker.

Især bymidten

- Nu har vi tiltrådt at arbejde videre med visionsplanen, og det er især bymidten, vi gerne vil have visionsplanen til at være fokuseret på. Vi har ikke besluttet os for noget som helst af alt det konkrete. Det er vigtigt at understrege. Vi har alene taget stilling til, at vi vil skabe det, man kunne kalde for et byggeprogram, ud fra visionsplanens anbefalinger, forklarer Martin Lohse.

Det er stadig hensigten, som det hele tiden har været, at der skal ske en borgerinddragelse, hvor alle bliver inviteret med til at give deres meninger og holdninger til kende i forhold til de mange tanker og idéer om byudvikling.

Sakskøbing Byrum

Områdefornyelsen Sakskøbing Byrum løber fra marts 2021 til første halvår af 2024, og den skal tage afsæt i Sakskøbing-borgernes egne ønsker, behov og idéer. Der er besluttet fire større indsatsområder, og det er havnen, forbindelsen mellem torv og havn samt Torvet og aktivitetsområder efter borgernes ønsker.

- Vi ved godt, at vi ikke kommer i mål med det hele som en del af områdefornyelsen. Men man kan lave det hele i flere etaper, og nu har vi fundet et godt fælles fodslag i styregruppen. Vi vil gå efter at skaffe flere midler, når vi går ind i budgetforhandlingerne i efteråret, for vi kommer ikke langt nok med de 20 millioner kroner i forhold til visionsplanen. Der vil også blive arbejdet fra By&Landskabs side på at få del i forskellige puljer, tilføjer Martin Lohse.

Annonce

Små Hurtige Succeser

Ikke alt handlede om den store visionsplan på det seneste styregruppemøde. Også Små Hurtige Succeser med de mindre projekter var på dagsordenen. Her blev det til et afslag om at give støtte til en storskærm, hvor det franske motorløb Le Mans skulle fremvises denne sommer i Sakskøbing. Til gengæld var der fra styregruppen 60.000 kroner til Sommer i Sakskøbing, som har været omtalt i Folketidende.

- I forhold til timingen ligger Sommer i Sakskøbing megagodt, da vi kan bruge arrangementet til også at få gjort mere opmærksom på byfornyelsen, inden vi forventer en større borgerinddragelse i slutningen af august eller starten af september, fortæller Martin Lohse.

I forhold til timingen ligger Sommer i Sakskøbing megagodt, da vi kan bruge arrangementet til også at få gjort mere opmærksom på byfornyelsen, inden vi forventer en større borgerinddragelse i slutningen af august eller starten af september

Martin Lohse

Et stort telt i Sakskøbings bymidte spiller en rolle i Sommer i Sakskøbing, der forventer at kunne tiltrække op mod 10.000 gæster til hvert af de enkelte arrangementer. Og netop i teltet og med en synlig placering er det tanken, at der også her vil blive plads til at snakke byfornyelse. Den store borgerinddragelse med workshops og møder skulle have fundet sted tidligere på sommeren, men styregruppen besluttede altså at rykke den hen til efter sommerferieperioden.

Udover snart at få borgerne inddraget i de mange planer, tanker og idéer omkring byfornyelsen er det også planen at få Sakskøbing Byrums aktuelle afklaring omkring visionsplan med videre sendt videre til teknik-, miljø- og ejendomsudvalgets behandling i maj. Derefter følger økonomiudvalgets og byrådets politiske behandling af sagen i forventeligt juni måned.

På styregruppens seneste møde blev der i øvrigt også zoomet ind på, at det er vigtigt at få de lokale børn og unge tænkt ind i områdefornyelsens fokus på aktivitetsområder. De konkrete planer må vi stadig vente lidt på. Men nu er visionsplanen ved at blive skåret til, og så følger de mange konkrete idéer, som i sidste ende skal vendes og drejes af borgerne i Sakskøbing på den anden side af sommerferien.

Visionsplanen for Sakskøbing

Arkitektfirmaet By&Landskab har udarbejdet en visionsplan med titlen "Sakskøbing 2025 - En revitaliseret købstad i det nye Danmarkskort".

I visionsplanen med kig frem mod Sakskøbing anno 2025 kan man blandt andet læse om, at der med basis i en smukkere by, flere indbyggere og flere turister kan skabes et økonomisk grundlag for at videreudvikle en byrolle med fokus på kreativitet, gastronomi, kunst, kunstnere, kunsthåndværk og det rige foreningsliv.

Annonce
112

SÅ DU NOGET? STAK AF MED GARAGEPORT

Annonce
Annonce
Lolland

GÆSTERNE VALFARTER TIL LOKALT FERIESTED

Guldborgsund

MARKANT FALD: - DET ER BRANDÆRGERLIGT

112

SÅ DU NOGET? STAK AF MED GARAGEPORT

112

SNUSTE SIG FREM TIL ULOVLIGE STOFFER

Erhverv

NY REKORD: DET ER IMPONERENDE

112

HASARDERET KØRSEL: FULD MAND TORPEDEREDE AUTOVÆRN

Lolland

DERFOR ER SYGEMELDINGEN ET STORT S-PROBLEM

Sport

FYRET IGEN OG IGEN: MULIG TRÆNER HAR ET BLAKKET RY

Lolland

- SVARER IGEN PÅ KRITIK: DET VIL JEG IKKE HAVE SIDDENDE PÅ MIG

Lolland

MANDEFALD I LOLLANDS LEDELSE: KOMMUNALDIREKTØR OGSÅ SYG

Lolland

SKRED UNDER STOR DRAMATIK: NU SKAL HAN SAMARBEJDE MED DEM

Guldborgsund

KÆMPE-SCOOP BEKRÆFTET: HAN TAGER OVER

Sport

TIDLIGERE LANDSTRÆNER NÆVNES SOM TSØ-EMNE

Indland

ANTALLET AF TILMELDTE STAMCELLEDONORER ER EKSPLODERET

Annonce
Guldborgsund

NYT OM PANINO-SKYDERI: EFTERLYSER TO PERSONER OG FLUGTBIL

Erhverv

KRAFTIG NEDGANG I BOLIGHANDLER

Erhverv

HER REJSES FLEST VINDMØLLER OG SOLCELLER

112

DRAMATISK AFTEN: BEBOER KØRT PÅ SYGEHUSET

112

GEMTE ULOVLIGT PILLEGLAS: BILEN VAR PUMPET OP MED STEROIDER

lolland

FAMILIEFAR TRAVER 400 KILOMETER FOR KLIMAETS SKYLD

Ugeavisen Guldborgsund

"Lille finale" mod København

112

FRÆKT SKULPTUR-TYVERI: MEN DE ER NEMME AT GENKENDE

Lolland

STORT SLAG FOR S PÅ LOLLAND: HUN ER SYG PÅ UBESTEMT TID

Lykke

HER ER VERDENS LYKKELIGSTE

112

LÆGEVAGT PÅ BESØG: SÅ BLEV POLITIET TILKALDT

Lolland-Falster

JUBLER OVER RESULTAT: STOR SUCCES FOR LOLLAND OG FALSTER-PROJEKT

Guldborgsund

STEMME-SLUGER STOPPEDE: ER DET HANS AFLØSER?

Lokal nyt

HAR BRUGT MILLIONER PÅ TOMME SENGEPLADSER TIL FARLIGE PSYKISK SYGE

Lolland

EN ORDENTLIG KRABAT: ALLAN FIK SIN "20 ÅRS-FANGST"

Skolelukning

HÅRD KRITIK: FORÆLDRE HAR IKKE KÆMPET NOK

Vejret

MILD OG VÅD UGE MED RISIKO FOR TÅGE

Guldborgsund

LOSE SKAL IGEN LAVE KUNST I KOMMUNEN

Udland

ARRESTORDRE: VIL HAVE PUTIN I FÆNGSEL

Guldborsund

KÆMPE-SCOOP: DET ER DRØMMEKANDIDATEN!

Annonce
Annonce
112

DRAMA PÅ KOFOEDSMINDE: BEBOER HAVDE SAT ILD PÅ ET BADEVÆRELSE

Ugeavisen Guldborgsund

GENERALFORSAMLING OG FOREDRAG

Guldborgsund

SKUMSLUKKERE I BRUG: BRAND I SOMMERHUS

112

SKRÆMT EKSKÆRESTE I VOLDSOM SAG: - JEG ER VED AT BESVIME

lolland

PERLEDAG PÅ NAKSKOV BIBLIOTEK

Lolland

KRÆVER KÆMPEBØDE TIL LOKAL SVINEPRODUCENT

Togbusser

NU IGEN: - DET ER FRUSTRERENDE

112

STOPPET MED PISTOLER OG PEBERSPRAY I BILEN

112

GJORDE USÆDVANLIGT FUND I MANDS UNDERBUKSER

Lokal nyt

FULD FART! BILER DRØNEDE GENNEM FALSTER

Lokal nyt

KRÆVER ERSTATNING FOR FORSINKEDE BRYSTSCREENINGER

Lokal nyt

SÅ MANGE DRUKNEDE SIDSTE ÅR

Indland

PRINS JOACHIM RYKKER TIL USA: HAR FÅET NYT JOB

Guldborgsund

23-ÅRIG SCORER MILLIONER PÅ GENIAL IDE