AaB afværger pokalexit med to sene mål mod FC Helsingør

Yann Rolim blev igen afgørende for AaB. Foto: /ritzau/René Schütze/arkiv

AaB var bagud 0-1 kort før tid mod FC Helsingør, men to sene mål skaffede nordjyderne en 2-1-sejr.

AaB var onsdag aften få minutter fra at ryge ud af pokalturneringen i fodbold, DBU Pokalen.

Et halvt minut før udløbet af de 90 minutter var nordjyderne bagud 0-1 hjemme mod FC Helsingør, men så viste AaB for første gang i kampen effektivitet og scorede to sene mål til en 2-1-sejr.

Dermed er AaB klar til kvartfinalerne.

Jores Okore, der var AaB's anfører fra start, scorede kampens første mål på uheldig vis, da han ufrivilligt bragte gæsterne foran 1-0.

Efter 20 minutter sendte FC Helsingørs Tobias Christensen et indlæg ind mod mål, og Okore kom til at dreje bolden ind i eget net.

AaB havde meget svært ved at skabe chancer i første halvleg, men få minutter før pausen var Oliver Abildgaard tæt på.

I anden halvleg fik AaB som forventet lagt et pres på gæsterne, og det resulterede i adskillige chancer.

Blandt andre Pavol Safranko havde flere muligheder for AaB, men hjemmeholdet kunne tilsyneladende ikke score.

Et halvt minut før udløbet af de 90 minutter faldt udligningen.

Efter et hjørnespark havnede bolden for fødderne af Yann Rolim, der tørt bankede 1-1-scoringen i mål.

Brasilianeren gentog dermed bedriften fra 5-1-sejren ude over Viborg i anden runde.

Her var AaB også bagud 0-1 kort før tid, hvorefter Yann Rolim udlignede og skaffede forlænget spilletid.

Halvandet minut efter udligningen var Yann Rolim tæt på at score igen, da han ramte stolpen. Bolden sprang ud til Edison Flores, der scorede sejrsmålet og sørgede for AaB-avancement.

I onsdagens anden pokalkamp gik Silkeborg videre med en 3-1-sejr hjemme over Lyngby efter forlænget spilletid.

Davit Skhirtladze bragte Silkeborg foran tidligt i anden halvleg, men kort før tid udlignede den tidligere Silkeborg-spiller Martin Ørnskov for gæsterne.

Silkeborg afgjorde kampen til egen fordel i den forlængede spilletid med mål af Tobias Salquist og Stephan Petersen.

Dermed er syv af de otte kvartfinalister fundet i pokalturneringen.

FC Midtjylland, FC Fredericia, Randers FC, Hobro og Sønderjyske er også blandt de otte bedste.

4. februar næste år tager FC København imod Brøndby i en udsat kamp, hvor den sidste kvartfinalist skal findes.

Onsdag blev der trukket lod til kvartfinalerne, der kommer til at se således ud: Hobro-FC Midtjylland, FC Fredericia-AaB, Randers FC-Silkeborg og Sønderjyske-FC København/Brøndby.

• Superliga: AaB - OB