AG ydmyger Århus Håndbold i topopgør

AG København er fortsat ubesejret i ligaen efter sejr på 34-25 i topkampen mod Århus Håndbold.

AG København fortsætter ufortrødent i toppen af landets bedste håndboldrække, Jack & Jones Ligaen. Den ambitiøse oprykkerklub med de mange stjerner snuppede således igen en sejr, da det blev til 34-25 i topkampen mod Århus Håndbold, der lå nummer to i rækken.

Kampen var generelt præget af en ufatteligt højt niveau rent angrebsmæssigt - især i første halvleg - men efter pausen knækkede den indtil da jævnbyrdige kamp, og AG Håndbold trak som så mange gange før fra.

Københavnerne var blot foran 16-15 ved pausen. Men på 10 minutter i anden halvleg udnyttede holdet sin langt bredere trup, da holdet gik fra 19-17 til 24-17, og så var kampen reelt afgjort med godt et kvarter igen.

På sin vis er det svært at se, hvem der på nuværende tidspunkt skal kunne matche AG København, der blot har smidt et enkelt point i de første 10 kampe.

Dog skal Århus Håndbold - der har været årets helt store positive overraskelse - have ros for hele tiden at forsøge sig med sit offensive forsvar, der især indledningsvis voldte hjemmeholdet problemer.

AG Københavns store skytter blev stresset, og første gang AG bragte sig foran, var ved stillingen 10-9 efter 18 minutters spil, da Joachim Boldsen forsøgte sig langt ude fra.

Hjemmeholdet var faktisk farligst på skud fra distancen. Selv om det offensive forsvar eksempelvis pressede en spiller som Mikkel Hansen til at fyre af fra 12-14 meters afstand, så havde han ingen problemer med at fyre bolden i mål.

Det var især offensivt, at Århus Håndbold tabte kampen. Ligatopscorer Kasper Irming gjorde det fornuftigt uden at være prangende, mens også en sygdoms- og feberramt Toke Holst lavede en del mål. Men scoringsprocenten faldt støt, som kampen skred frem, og holdet havde ganske enkelt ikke bredde nok på bænken.

Med sejren har AG Håndbold 19 point for 10 kampe, mens Århus Håndbold halser tre point efter