AGF udnytter stor Vejle-fejl og sejrer i sæsonåbner

Tobias Bech debuterede med et mål for AGF. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

AGF åbnede søndag superligasæsonen planmæssigt med en sejr på 1-0 over oprykkerne fra Vejle.

Vejle Boldklub fik både rødt kort og lavede en stor målmandsbrøler, da AGF søndag slog oprykkerne med 1-0 i første runde af Superligaen.

AGF var spilstyrende og lykkedes ofte med at sætte de to offensivspillere Mikkel Duelund og Tobias Bech i scene. Sidstnævnte fik søndag sin debut for AGF og stod bag målet efter en stor målmandsfejl.

Oprykkerne fra Vejle bed også fra sig, og de to hurtige kantspillere Musa Juwara og Kristian Kirkegaard var en trussel. Det var dog ikke nok til at få noget med fra Aarhus.

AGF sad på spillet fra kampens start, og efter seks minutter ramte hjemmeholdets Nicolai Poulsen stolpen fra tæt hold, og Vejle kunne derfor ånde lettet op for en stund.

Vejle viste sig også godt frem offensivt, hvilket skabte enkelte problemer for AGF-forsvaret, men hjemmeholdet skulle dog alligevel bringe sig i front 23 minutter inde i første halvleg.

En stor personlig fejl af Vejle-målmand Nathan Trott gjorde, at bolden endte for fødderne af AGF-debutanten Tobias Bechs venstreben, og offensivspilleren satte herfra sikkert 1-0-målet ind.

AGF var tæt på at fordoble føringen kort før pausen, men denne gang afværgede Nathan Trott i Vejle-målet. Derfor gik holdene til pause med stillingen 1-0.

Vejle kom godt i gang efter pausen, men efter et kvarters tid blev oprykkerne reduceret til ti mand. Tobias Lauritsen satte en stempling ind på AGF-spilleren Gift Links, og så måtte midtbanespilleren tidligt i bad.

Efter udvisningen var det svært for Vejle at fastholde trykket i en kort periode, men i slutfasen var det alligevel gæsterne, der pressede hårdt på mod AGF-defensiven.

Efter et Vejle-hjørnespark røg bolden på overliggeren, men AGF-forsvaret fik sparket bolden ud af farezonen. Dermed kunne AGF ånde lettet op og hente en snæver 1-0-sejr i sæsonåbneren.

• Superligakampen mellem AGF og Vejle Boldklub i Aarhus søndag d. 23. juli 2023.