Alex Ferguson slutter karrieren med målorgie

Manchester United-manager Alex Ferguson stod søndag i spidsen for det engelske mesterhold for sidste gang, og den skotske trænerlegende sluttede karrieren af med et brag.

United spillede 5-5 ude mod West Bromwich Albion i Premier League. United var foran med 5-2, da der manglede 10 minutter, men et vanvittigt comeback sikrede hjemmeholdet det ene point.

I sæsonafslutningen havde danske Anders Lindegaard fået lov til at vogte United-målet i kampen, der markerede Fergusons nummer 1500 som manager for klubben.

Lindegaard kunne se sine holdkammerater vise klassen fra begyndelsen. Inden kampuret havde rundet 10 minutter, var mestrene foran 2-0 på mål af Shinji Kagawa og et selvmål fra svenskeren Jonas Olsson.

Ferguson havde givet en række af de normale reservespillere chancen i sin afskedskamp, og den hollandske venstre back Alexander Büttner takkede for spilletiden ved at score til 3-0 efter en halv times spil.

Lindegaard kunne ikke holdet sit bur rent. Hjemmeholdets James Morrison reducerede til 1-3 kort før pausen. Kort efter pausen stod der 2-3 efter Romelu Lukakus scoring.

Lukaku, belgisk angriber udlånt fra Chelsea, endte med at score hattrick i opgøret på grund af to sene scoringer i den hektiske slutfase.

Men inden den vanvittige afslutning lignede det en United-sejr. Fergusons sidste store indkøb, den hollandske angriber Robin van Persie, sørgede for 4-2.

Efter lidt over en times spil gjorde Javier Hernández det til 5-2, men den føring var altså ikke nok til sejr.

Uniteds stjerneangriber Wayne Rooney, som har fået et ønske om at forlade klubben afvist, var for anden kamp ude af truppen.

I Fergusons sidste hjemmekamp var det på grund af sit transferønske. Denne gang var den officielle melding, at Rooney havde fået fri, så han kunne være ved sin højgravide kones side. Parret venter barn nummer to.

Fra næste sæson hedder United-manageren David Moyes, og skotten sluttede sin karriere i Everton af med et 1-2-nederlag ude til Chelsea.

Det resultat betyder, at Chelsea - der i onsdags vandt Europa League - slutter sæsonen på tredjepladsen, så London-klubben er kvalificeret til Champions League-gruppespillet.