Arsenal slår Laudrups Swansea og tager førstepladsen

Spekulationerne, om hvor vidt Arsène Wenger havde en fremtid som Arsenal-manager, ville ingen ende tage i sidste sæson.

Lige nu stiller ingen spørgsmål til franskmandens virke i London-klubben. Efter otte år uden en eneste titel - F.A. Cup-sejren i 2005 er den seneste - har Arsenal fået en fremragende start på Premier League.

Lørdag aften blev det til den femte sejre af seks mulige. Det gik ud over Swansea, hvor manager Michael Laudrup måtte se sit hold tabe 1-2 på hjemmebanen i Wales.

Dermed ligger Arsenal alene i spidsen for Premier League med 15 point foran London-konkurrenterne, Tottenham og Chelsea, der har henholdsvis 13 og 11 point.

Sejren var fortjent i en kamp, der var meget længe om at blive værd at kigge på.

Først efter 57 minutter så man spektakulære aktioner, da Serge Gnabry afsluttede et perfekt angreb af talrige førstegangsafleveringer med en sikker scoring. 1-0-målet var karrierens første i Premier League for den bare 18-årige tysker.

Kampens måske største profil Aaron Ramsey stod for oplægget, og bare fire minutter senere afsluttede waliseren endnu et flot angreb ved at sende bolden i målhjørnet til 2-0.

Det lignede en sikker Arsenal-sejr, men hjemmeholdet skabte fornyet spænding, da Ben Davies afsluttede et fremragende angreb til scoring efter 80 minutter.

Swansea var dog aldrig for alvor tæt på at udligne i slutminutterne.

Nicklas Bendtner var med i Arsenals trup, men det blev ikke til spilletid for den danske angriber. Han varmede ellers op ved sidelinjen i det meste af kampen, ikke mindst da angrebskollegaen Olivier Giroud var i tvivl, om han kunne fortsætte.

Det andet danske islæt, Michael Laudrup, måtte sande, at hans Swansea tabte for tredje gang i sæsonen. Men holdet har dog indledt med et hårdt program mod flere af topholdene og ligger aktuelt på 13.-pladsen.