Arsenal taber igen og mister terræn i CL-kapløb

For fjerde gang i de fem seneste ligakampe tabte Arsenal, og presset stiger på manager Arsène Wenger.

Mørke skyer begynder efterhånden at trække sig kraftigt sammen om Arsenal og klubbens manager siden 1996, Arsène Wenger.

Franskmanden, der er under hård beskydning fra fans og medier, så lørdag sit hold tabe 1-3 ude til West Bromwich i Premier League.

Resultatet efterlader Arsenal på femtepladsen, og klubben har fem point op til Liverpool på fjerdepladsen, der udløser kvalifikationskampe om at komme med i Champions League.

Liverpool har dog spillet en kamp mere end Arsenal, men London-klubben må siges at være inde i en meget skidt periode.

Arsenal har tabt fire af de fem seneste ligakampe, og holdet tabte samlet med 2-10 til Bayern München i Champions Leagues ottendedelsfinaler.

Allerede før lørdagens kamp var det tydeligt, at kritikken mod Arsène Wenger er massiv.

Nogle Arsenal-fans havde lejet et fly, der fløj hen over stadion med påskriften "Ingen kontrakt - ud med Wenger".

Arsenals spillere gav på banen intet svar, der støttede op om deres pressede manager.

Det var en blanding af en god standardsituation fra West Bromwich og et kæmpemæssigt kiks af Arsenal-forsvaret, der sørgede for en 1-0-føring til hjemmeholdet efter 12 minutter.

Efter et præcist hjørnespark steg forsvareren Craig Dawson umarkeret til vejrs og headede bolden i mål fra kort afstand. Arsenal-målmand Petr Cech forsøgte at komme ud til bolden, men blev holdt tilbage af en screening.

Der gik kun få minutter, før det var hjemmeholdets tur til at være gæstfrie værter.

Arsenals Granit Xhaka fandt en helt umarkeret Alexis Sánchez, og så kunne den chilenske målsluger sende bolden højt op i nettaget til 1-1.

Begge hold havde gode muligheder i første halvleg, men både WBA's Ben Foster og Petr Cech leverede gode redninger.

Sidstnævnte blev dog skadet og måtte lade sig udskifte med David Ospina ti minutter før pausen.

Anden halvleg var cirka ti minutter gammel, da WBA's netop indskiftede Hal Robson-Kanu bragte sit hold foran 2-1.

Det skete til protester fra Arsenal-lejren, der mente, at WBA-spilleren James McClean var offside og muligvis også begik et frispark før scoringen.

Arsenal forsøgte at komme tilbage, og Danny Welbeck ramte opstanderen.

Det endte med en ydmygelse for Arsenals mandskab, da Craig Dawson et kvarter før tid steg til vejrs og headede bolden i mål for anden gang fra tæt hold.

Målet var næsten en kopi af 1-0-scoringen, og endnu en gang måtte man undres over, hvad Arsenals forsvar lavede i situationen.